סכרת ותרופות נגד כולסטרול

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

28/08/2014 | 19:32 | מאת: אור

אני בת 70, יש לי סכרת לא גבוהה כבר 3 שנים. אבל יש לי גם כולסטרול , וטריגליצרידים. לאחרונה התחלתי לקבל סימבקור, להורדת הכולסטרול, ואז בלילה אני מודדת ערכי הסוכר שלי 140-150. חיפשתי וחיפשתי מה המקור,וראיתי שכתוב שהסטטיניסים גורמים לעלית הסכרת. אז אם כך, מה עושים? עלי לציין שהסכרת לפעמים עולה ולפעמים יורדת, אני מתאימה את האוכל וההתנהלות לפי הערכים. אבל לא לוקחת תרופות כי הגלוקומין עושה לי שלשול. מה עושים?

31/08/2014 | 14:52 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום רב. הסטטינים לא מעלים את הסוכר תמיד ולא הרבה. כדאי להמשיך לקבל את הכדור סימוביל לשומנים. לסוכרת אפשר לקחת תרופות חדשות-למשל גנוביה ,גלבוס או טרגנטה.ללא גלוקומין. כמובן דיאטה ופעילות גופנית עוזרים מאד.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה