סכרת "סמויה"

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

13/08/2014 | 19:46 | מאת: גיל

היום נותנים אינסולין גם לחולי סכרת סוג 2. האם לא ייתכן מצב שבו פציינט כזה שמקבל אינסולין יחלה גם בסכרת סוג 1 (לדוגמה ע"י נטילת תרופה "סוחטת לבלב" שבסופו של דבר "שורפת" אותו), אך לא נדע זאת כי ממילא הוא כבר מקבל אינסולין, דבר שיכול למסך את ההתפתחות של הסכרת סוג 1 ה"סמויה". לחילופין, האם לא ייתכן מצב שבו חולה עם סכרת סוג 1, המקבל אינסולין במינון עם מקדם ביטחון כלפי מעלה (הרי א"א לחקות בדיוק את הרמה שהלבלב היה מפריש, אז למה לא נעגל כלפי מעלה כדי להיות בטוחים שיש מספיק אינסולין להוריד את הסוכר), יפתח לאורך זמן סכרת סוג 2, כלומר תנגודת לאינסולין עקב רמות גבוהות מדי של אינסולין.

17/08/2014 | 11:36 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום גיל. יש בדיקת דם בה בודקים את תפקוד הלבלב עצמו- היא נקראת C PEPTIDE . כך שיכולים לדעת כמה הלבלב מפריש אינסוליןאנדוגני-של הגוף

מנהלי פורום סוכרת והשמנה