דיוק מדידה A1C

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

24/08/2014 | 00:26 | מאת: מיקי

שלום לפני 5 חודשים ביצעתי בדיקת A1C=6 שזו הייתה גם התוצאה לפני 10 חודשים. לפני כחודש עשיתי בדיקת A1C-6.5 סוכר בצום 115. רופא המשפחה נתן לי גלוקופאג' אבל לא לקחתי היות ובבדיקות דם עצמיות שעשיתי ראיתי שהתוצאות נמוכות יותר. בבדיקה חוזרת שביצעתי עכשיו רמת A1C=6 סוכר בצום 103. ושאלתי: האם יתכן שהמעבדה טעתה (בתוך 3 חודשים האחרונים קיימים גם חודשיים של הבדיקה 6.5 שלדעתי "מוטעת" )

01/09/2014 | 11:10 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום רב. אם הבדיקה מתבצעת באותה מעבדה לא צריכים להיות הבדלים ב HBAC . ערכת הבדיקה היא מדויקת ולא ידנית אלא אוטומטית ע"י מכשור. נראה לי שהקפדה יתרה על תזונה נכונה הביאה לירידת HBAC מ 6.5 ל 6% .

02/09/2014 | 08:42 | מאת: מיקי

שלום היות והתוצאה נעה בין 6 ל- 6.5 , הרופא המליץ לי לקחת חצי כדור גלוקופאג'. ושאלתי: האם חצי כדור יכול להוריד את ה A1C. מהו טווח הפעולה של הכדור על פני היממה תודה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה