האם יש להתחיל בתרופה ?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

05/11/2014 | 16:45 | מאת: בלינדה

שלום רב. אני בת 73, בתקופה האחרונה הסוכר שלי גבולי (106-110) ובבדיקה האחרונה HG1AC היה לי 6.1 רופא משפחה ממליץ שאתחיל לקחת METFORMIN כדי למנוע שהמחלה תתפרץ, אני לא אוהבת לקחת תרופות וחוששת בגלל תופעות הלוואי. ידידים מספרים לי שהערכים אצלם יותר גבוהים ועדיין לא הציעו להם תרופה. האם אני חייבת לקחת ?

06/11/2014 | 11:33 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום רב בלינדה. לדעתי לפי ערכי הסוכר הממוצע HBAC 6.1 ולפי הסוכר בצום עד 110 ,בגילך אינך צריכה לקבל טיפול תרופתי. אם היית בת 30 הייתי ממליצה על הכדור. לך ,כמו לכל אחד,אני מציעה לעשות בפעילות גופנית ותזונה מתאימה לסוכרת.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה