HbA1C

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

16/09/2014 | 16:20 | מאת: ani

שלום אני בת 62, בדר"כ בריאה. עקב אכילס שלי היא שומנים בדם שמטופלים כל השנים ע"י תרופות ושומרים על איזון, וכל היתר בדר"כ בסדר. לאחרונה אני מרגישה מאד חלשה ועייפה ועשיתי בדיקות, והופתעתי כשהרופא אמר לי שאני צריכה לשמור לא לאכול סוכר(אני לא אוכלת בכלל סוכר) כי יש חריגה קלה שמצביעה על אפשרות לסכרת. תמיד חשבתי שבדיקת הסוכר היא בגלוקוז שאצלי תמיד בסדר, מסתבר שיש את ה HbA1C(שאצלי 6.1) מה זה??????????? תודה

21/09/2014 | 15:05 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום רב. HBA1C בודק סוכר ממוצע ב 3 חודשים אחרונים. למי שאין סוכרת הוא עד 5.7 6.1 הוא גבולי. עדיין לא צריך טיפול תרופתי.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה