סכרת - גבולי או סכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

02/02/2015 | 11:06 | מאת: יהודית

שלום רב , אני בת 56 בשנתיים אחרונות הסוכר שלי גבולי (107-109) ובבדיקה האחרונה HG1AC היה לי 6.3.(לא אוהבת כדורים) הרופא אמר לי לעשות הליכות. מה לעשות כדי למנוע שהמחלה לא תתפרץ, והאם ייתכן שמצב זה יכול לגרום לי נזק בעניים לב כליות . יש גנטיקה משפחתי של סכרת מצד ההורים אודה לתשובתך המודאגת

02/02/2015 | 11:46 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום יהודית. בערכים כאילה לא צפוי נזק לכליות ועיניים. מלבד פעילות גופנית צריך לשמור על תזונה מתאימה-טיפול של דיאטנית מוסמכת. יתכן שצריך גם ירידת משקל. גם בטרום סוכרת -את נכנסת לקטגוריה זו- מקובל לתת טיפול בגלוקומין, לפחות בלילה.

02/02/2015 | 13:06 | מאת: יהודית

תודה ד"ר לאה לבין על התיחסותך המהירה. האם התכוונת שבמצב זה אני נכנסת לטרום סוכרת ואצטרך כדור. או האם במצב זה אוכל לעזור לעצמי ע"י דיטטה בשילוב פעילות ימנע ממני תרופות סכרת/מחלת סכרת כלומר המצב יכול להשתפר ולמנוע את מחלת הסכרת אשמח לדעתך תודה רבה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה