סתירה מתמשכת בין A1C לבין FPG

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

19/10/2014 | 00:12 | מאת: יוסי

לאבי בן ה-66 היה לפני 5 שנים A1C של 7.1 ו-FPG של 134 עם בדיקות נוספות של A1C מעל 6.5 לאחר מכן. בעקבות שינוי אורח חיים ה-A1C נמצא מתחת ל-6.5 בשנתיים וחצי האחרונות, אבל ה-FPG בשנה וחצי האחרונות מעל 126. בבדיקה האחרונה לפני 3 חודשים היה A1C של 6.3 ו-FPG של 142. בנוסף קיבל באופן זמני טיפול הורמונלי והקרנות לסרטן ערמונית מקומי לפני כשנה (מאז PSA קטן מ-0.008, כלומר הטיפול לא נכשל עד כה), ועקב הטיפול ההמוגלובין שלו ירד מכ-15 ל-13.8 (שנחשב לאנמיה בגברים לפי חלק מההגדרות) ואני מבין שזה יכול להשפיע על ה-A1C אבל ה-A1C נמצא מתחת ל-6.5 כבר שנתיים וחצי, עוד לפני שאובחן וטופל בסרטן הערמונית. הוא לא רואה את עצמו כחולה סוכרת כי בתוצאות של הקופה נכתב ש-A1C עד 6.5 זה בתחום הנורמה, ולא פנה מעולם לאנדוקרינולוג או למרפאת סוכרת, ורופא המשפחה שלו לא אמר או כתב לו שהוא חולה סוכרת. לפיכך עולות 4 שאלות, 2 תיאורטיות ו-2 מעשיות: 1. האם אבחנה של סוכרת היא לכל החיים אחרי שאושרה ב-2 בדיקות, או שבדומה לאנמיה זאת אבחנה זמנית שתלויה בסרולוגיה משתנה? 2. כיצד מיישבים את הסתירה הלכאורית והמתמשכת בשנה וחצי האחרונות בין ה-A1C לבין ה-FPG כשלפי הראשונה הוא לא נופל להגדרה המקובלת של סוכרת ולפי האחרונה כן? האם כדאי לעשות גם OGTT או פרוקטוזמין בכדי להבהיר את התמונה? 3. אם אין ספק שהוא עונה על ההגדרה של חולה סוכרת, האם חשוב לסייע לו להפנים זאת על מנת לשפר שמירה על אורח חיים סוכרתי והיענות לטיפולים אפשריים? 4. האם יש מקום לפנות לאנדוקרינולוג או למרפאת סוכרת ולשקול טיפול תרופתי וכן להקפיד על שגרת הבדיקות האופיינית לחולי סוכרת (עיניים, רגליים וכיוצ"ב)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אם אביך שומר על תזונה נכונה ואינו שמן, כאשר סוכר מעל120 רצוי לתת טיפול תרופתי בגלוקומין בלילה. יש אנשים שאצלם הסוכר עולה בלילה ותקין ביום .הסוכר נוצר בכבד גם אם לא אוכלים בלילה. כך שאין סתירה בין HBAC וסוכר בצום. קשה לי לומר האם האבחנה של הסוכרת במקרה שלכם לכל החיים עקב הטיפולים שקיבל אביך . יתכן והם גרמו לעלית סוכר.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה