פורום בלוטת התריס

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
בלוטת התריס (טיירואיד) ממוקמת בקדמת הצוואר. הבלוטה מפרישה 2 הורמונים חשובים: T3 ו-T4, אשר להם תפקיד חשוב בחילוף החומרים בגוף. מחלות של בלוטת התריס כוללות מצבים בהם קיים עודף או תת-הפרשה של ההורמונים, או הופעה של קשריות (גושים) בבלוטה, אשר יכולות להיות שפירות או ממאירות. פורום זה יעסוק במכלול המחלות הקשורות הן לתפקוד והן לגידולים של בלוטת התריס, דרכי האבחנה והטיפול והצורך לניתוחים במקרים מסוימים.
79 הודעות
78 תשובות מומחה

מנהל פורום בלוטת התריס

27/02/2017 | 08:08 | מאת: שושי

הי, לפני חודשיים אמרו לי שיש לי חשד למיקרואדנומה בהיפופיזה 5 מ"מ (הרדיולוג ניסח את זה כחשד) שמפרישה פרולקטין. הקורטיזול תקין. הפרולקטין אז היה 800 (שזה קצת מעל הנורמה). אמרו לי לקחת דוסטינקס חצי כדור פעם בשבוע (לפעמים דילגתי כי זה עושה לי תופעות לוואי). ביצעתי בדיקת דם ברביעי ויצא לי 300 שזה בטווח התקין (הבדיקה נעשתה עשרה ימים אחרי לקיחת חצי כדור). עשיתי שוב ויצא 450 (שבועיים ויום אחרי לקיחת חצי כדור). מה זה אומר שיצא תקין למרות שממש לא הקפדתי לקחת את הכדורים? האם יש סיכוי שטעו באבחנה והגידול בכלל לא מפריש? החלטתי להפסיק לקחת את הכדורים- האם בסדר? הם עושים לי לא טוב מבחינת תופעות לוואי.. גם מרגיש שאם הייתי לוקחת סדיר הפרולקטין היה נמוך מידי.. נמוך מידי מזיק לגוף? יש לי כאבי ראש תכופים, כמו פטישים בראש.. הרדיולוג כתב במכתב שנלווה לדיסק של האם.אר.איי שהגידול לא לוחץ על כלום (האנדוקרינולוג לא הסתכל על הדיסק). ממה יכולים לנבוע כאבי הראש אם הכל בסדר? תור לאנדוקרינולוג באמצע מרץ.. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ערך פרולקטין של 800 בדרך כלל לא מתאים לגידול מפריש , אז הערכים הם אלפים . לכן טיפול חלקי גרם לירידה בפרולקטין . אין משמעות לפרולקטין נמוך בגוף . כאבי ראש כנראה לא קשורים למיקרואדנומה של 5 ממ . ממליצה מעקב אצל האנדוקרינולוג המטפל , אין דחיפות . יום טוב

27/02/2017 | 12:57 | מאת: שושי

גם לי יש הרגשה שטעו באבחנה... אז מדוע אני צריכה ללכת לאנדוקרינולוג אם הוא לא מפריש בכלל? הוא אמור להפריע לי במשהו? תודה

בת 47.כ-4 שנים מטופלת ביוטירוקס.לא מצליחה להגיע לאיזון. מקבלת 800 לשבוע..הערכים מתאזים לחודש,חודשיים ושוב יורדים. את המינון מעלים בממוצע כמה פעמים לשנה. TSH 10. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לגבי איזון אינדיבידואלי , יש לפנות לאנדוקרינולוג ולא ניתן לקבל יעוץ בפורום . יום נעים

שלום לדר שכנר אני בטיפול להיפותיירואיד כבר מעל 10 שנים עם תוצאות מעבדה תקינים. פשוט אני עכשיו סובלת יותר מהסמפטומים של היפו. האם יש לך דרכים לאבחן ולטפל בסמפטומים כמו מטאבויזם איטי ועצירות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם תפקודי התריס שלך תקינים , לא יכולה לעזטר לך מבחינה אנדוקרינית והטיפול הוא סימטומטי בלבד . יום נעים

05/02/2017 | 20:17 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בן 60, בחודש ספטמבר 2016 ביצעתי צילום MRA לכלי דם, אשר נרשם שם כי קיימת אדנומה 15 מ"מ באדרנל ימני. מכיוון שכך, פניתי לאנדוקרינולוג לברר את הממצא. האנדוקרינולוג שלח אותי לבדיקות דם ושתן לקורטיזול וגם אמר שהוא רואה בצילום (בדיסק) וכן בדק גם במישוש כי בלוטת התריס מעט מוגדלת. נשלחתי לאולטרסאונד של התירואיד בספטמבר 2016 ושם צויין: קשר משמאל רקמתי 15 מ"מ איזואקואי אחיד עם קשרים נוספים קטנטנים בשתי האונות חלקם נוזלים, אין אדנופטיה חשודה. האנדוקרינולוג ביקש לבצע אולטרסאונד חוזר כעבור 4 חודשים לתירואיד ,וביצעתי כעט ולהלן התוצאה: ממצאים: שתי האונות מוגדלות במידה קלה בצורה דיפוזי. אונה ימנית עם מרקם הומוגני ללא ממצאים פוקליים. באונה השמאלית קשרית בודדת בגודל 15-13 מ"מ סולידי בלתי הומוגני עם הסתיידויות נקודתיות וסקולריזציה מוגברת\ גבולות לא חדים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. לא הודגמו בלוטות פאראתירואיד מוגדלות בצוואר. בלוטות הרוק התת-ליסתיות והפרוטיס ללא ממצא. בסיכום : מומלץ המשך בירור ע"י FNA. טרם הגעתי לתור של האנדוקרינולוג ם התוצאות. רציתי לשאול, מכיוון שטני מבין שלא את כל אחד שולחים לבצע בדיקת ניקור לבלוטה רק אם היא אכן חשודה, ז"א שכמעט וודאי שזה סרטני? האם מכיוון שהקשרית התגלתה באקראי, מה גם שחלף המון זמן לפחות אם לא יותר משנת 2015-2016 עד שרופא ראה במקרה בבדיקת MRA שביצעתי לדבר אחר כי גם בלוטת התריס מוגדלת, האם זה לא יכול להיות שזה כבר הגיע למקומות אחרים? האם זה שהגודל הן בפעם הראשונה והן בפעם השניה באולטרסאונד הוא 15 מ"מ מה זה אומר? מה הקשר בין האדרנל לבין בלוטת התריס? אנא תשובתך, מה זה אומר? האם יש הבדל בין האולטרסאונד הראשון לבין האולטרסאונד השני? מה זה אומר? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הקשרית שהתגלתה באולטראסאונד חייבת לעבור ניקור כדי לשלול ממאירות ( FNA ) . למרות הזמן שעבר , יש להניח שאין התפשטות , דבר זה נבדק בהמשך . אין קשר ישיר לאדרנל . לסיכום ממליצה לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג כדי לקבל הפניה לבדיקת ה FNA . יום נעים

30/01/2017 | 21:49 | מאת: אורנה רגב

עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס ליפני כשבועיים לאחר בדיקת tsh היום 4.81 אני עייפה רוב הזמן התור שלי למעקב עוד כשבועיים האם מטופלת בeuthyrox700מג לשבוע כבר שנים האם עלי להגדיל מינון תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא ידועה לי סיבת הכריתה של התריס , בכל מקרה שינוי מינון צריך להעשות עי האנדוקרינולוג המטפל ולא בפורום . יום נעים

שלום, שמי איתי, בן 24, סטודנט לרפואה, ללא עבר של מחלות קודמות או נטילת תרופות על בסיס קבוע. לפני כחצי שנה עברתי להתגורר במדינה קרה, בה הטמפרטורה הממוצעת בחודשי החורף נעה סביב ה0 - 10 מעלות מתחת לאפס, עם לחות מעט גבוהה מהלחות הממוצעות בישראל. בחודשיים האחרונים אני סובל מהזעת יתר (יחסית סימטרית, אך לא לחלוטין) בבית השחי. ללא הזעות לילה. ההזעה הינה תופעה חדשה אשר לא מוכרת לי מעברי, ואני שם לב שהיא תלוית יום (לא חריפה באופן זהה כל הזמן). כלל לא הבחנתי בתופעה בזמן שהותי בישראל לצורך ביקורי מולדת, מכאן המחשבה שיש קשר למזג האוויר או לתנאים ההסתגלותיים. בדיקות דם שערכתי הראו ערכי פעילות תקינה של הthyroid , אבל ערכים מעט גבוהים מהממוצע של Potassium, להערכתי כי הייתי קצת מיובש בבוקר הבדיקה. הדבר אינו קשור כלל להאם אני חווה קור או חום (יתכן ואשב במקום קר מאוד, ארגיש קור ועדיין אזיע באופן לא פרופורציונלי לחלוטין). ההזעה מחריפה במקומות סגורים, ומגיעה עד לכדי רטיבות באזור האקסילרי. ניסיתי להשתמש בדאורדורנט מיוחדים, לא הועיל כלל. כנ"ל שימוש בטלק. הדבר מן הסתם מלווה בחוסר נוחות גדול שכן אני צריך להחליף חולצות על בסיס קבוע במהלך היום .. בטמפרטורות כאלו נמוכות, יחד עם ריחות גוף וכל אי הנוחות הנלווית. אשמח לייעוץ או הכוונה, אני באמת כבר לא יודע מה לעשות ואיך לטפל בבעיה, זה מתסכל ומעייף. יתכן ויש קשר לתזונה? לחץ נפשי כתוצאה ממבחנים ? (הלימודים קשים וכמו סטודנט טוב אני אוכל וישן לעיתים באופן לא מאוד סדיר .. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליצה להוסיף בדיקות הורמונליות של טסטוסטרון LH FSH IGF1 . אם הכל תקין - נראה שהרקע הוא מתח נפשי . יום נעים

09/01/2017 | 16:08 | מאת: יעקב ב

דר שלום אמי בת 67 בעקבות כאבים הוזמנה סי טי לצוואר ועמוד שידרה בממצאים הסתיידות בתירואיד משמאל שאינו מוגדל עיבואי פלאורלי קל בפסגת הריאה מימין בשאר הריאות המודגמול ללא גושים, ללא תסמינים וללא תפלי במעבר חזה בטן - אין לראות גושים ציסטה גדולה בכליה השמאלית דר מה אומרת ההסתיידות ?האם מסוכן ומה הטיפול? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום המילה הסתיידות אומרת שקיעת סידן , איננה מסוכנת בעצמה ובמידה ואין קשרית , מעקב בלבד . ממליצה לבצע בדיקת אולטראסאונד של התריס כדי לבדוק האם יש קשרית בתריס עליה יש הסתיידות , דבר זה דורש ברור מעל גודל מסויים . יום נעים

31/12/2016 | 18:16 | מאת: חני

מזה שלוש שנים אני מטופלת ביוטירוקס לאיזון תת פעילות בלוטת התריס , אך לא מצליחה להגיע לאיזון , עם תנודות ושינויי מינון של הרופא . ברצוני לשאול על התרופה ארמורתירואיד האם את ממליצה לנסות את הטיפול בה. אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חני ממליצה להמשיך בתרופה אאותירוקס ולא תכשירים "טבעיים " מסוג הארמור . יש להגיע לאיזון TSH בתחום הנורמה , פרט להריון שאז היעד הוא TSH קטו מ 2.5 . יום נעים

28/12/2016 | 15:29 | מאת: מיטל

עשיתי mri מח עם הזרקת חומר ניגוד. ובתוצאות הכל תקין למעט: "לאחר הזרקת גדוליניום נראית קשרית היפואינטנסית בגודל 5 מ"מ בלוטת ההיפופיזה. יתכן מיקרואדנומה" "סיכום: חשד למיקרואדנומה של ההיפופיזה". השאלות שלי הן איזו בדיקה עושים כדי לאמת/להפריך את החשד הזה? ובמידה ובאמת יש לי את זה האם צריך להוציא את זה או שהגודל של זה לא מזיק? תודה רבה

23/01/2017 | 14:29 | מאת: דר שכנר כרמלה

יש לבצע בדיקות של הורמונים של ההיפופיזה לפי המלצה של אנדוקרינולוג . ברב המקרים אין צורך בניתוח .

בדיקות של צירים הורמונליים של ההיפופיזה , לרוב אין צורך בניתוח.

21/12/2016 | 16:04 | מאת: מיכל

בת 32 ובשבוע ה 6 להריון ראשון.סובלת כבר שנים מתת פעילות של בלוטת התריס ולוקחת יוטירוקס 100 מג ביום. בשבוע השני של ההריון עשיתי בדיקות ולהלן התוצאות: tsh- 1.03 t3-3.9 t4-16.8 האם תקין? האם עלי לשנות את מינון התרופה ואיזה מעקב עלי לעשות בהמשך ההריון? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

תפקודי התריס תקינים , את זקוקה למעקב בלבד .

21/12/2016 | 15:43 | מאת: שרה

בת 67. בלוטת מגן מוגדלת במידה ניכרת בבדיקת ניקור אוקטובר ש.ז. (אונה ימנית)דם רב, קולואיד מועט,תאים פוליקולאריים פזורים ובקבוצות. הממצא מעורר חדש לתהליך פיליקולרי IV BETHESDA CLASS מדאיג?

תוצאת הניקור חשודה לגידול , יש לפנות לאנדוקרינולוג מטפל בשאלה של ניתוח . בהצלחה

שלום ,הייתי אצל רופא אנדוקרינית והיא שלחה אותי לעשות א.ס לבלוטה ומה שראו אני מטצצת ממה שהיא רשמה בדף,סונר צוואר ,קשר מעבר אסטמוס-אונה שמאלית -5 מ"מ ללא המוגני עם גבלות לא סדירים עם מרקם בלתי אחיד , הודגמו שני קשרים נוספים 8 מ"מ איזואוקגני ונוסף 2 מ"מ ,אין התייחסות לבלוטת לימפה בצוואר, ואז רשמה באנגלית FNA LT ISTHMUS THYROID NODULE, ונתנה לי הפנייה לניקור ,שאלתי זה האם זה משהו מסוכן? ומה דעתך ? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה הממצאים שנראו האולטראסאונד שלך הם קטנים , הרופאה האנדוקרינולוגית שלך כנראה רצתה לוודא שאין גידול . הבדיקה פשוטה ואין לך מה לדאג , לאחר שתקבלי תוצאה של הניקור , תדעי במה מדובר , רב הסיכויים שהממצאים שפירים . יום נעים

שלום רב, נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד צוואר בעקבות גילוי שינויים בבלוטת התריס שנראו בדופלר עורקי צוואר (שהיו תקינים, אגב), ואלו הממצאים: א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס * THYROID DISEASE UNS * בלוטת המגן בגודל תקין, מרקם גס,לא הומוגני ווסקולרי. 8 מ"מעם הלו היפואקוי סביבו, ללא סיד בתוכו. * קשר איזואקוי באונה ימנית בגודל כ 14 איסטמוס מעובה עד 6 מ"מ, לא אחיד, קשר בקטע ימני בגודל כ 5 מ"מ . *14 בלוטות הרוק ללא ממצא חריג. תת ליסתי משמאל הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת 1.6 ס"מ. המלצות: סיכום: סיבת ההפניה: ממצאים: מעקב האם התשובה מדאיגה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירי האולטראסאונד שלך יש ממצאים הדורשים המשך ברור , קשריות מעל גודל של 10 ממ מקובל להפנות לניקור - ביופסיה כדי לשלוח המצאות גידול . לכן ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג ליעוץ . יש לזכור שרב הקשריות הן שפירות , , אך יש לוודא זאת . יום נעים

אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס למעלה מארבע שנים ומטופלת ביוטירוקס 50 מ"ג שמונה פעמים בשבוע והבלוטה מאוזנת. לפני גילוי הבעיה בבלוטה סבלתי מעייפות כרונית ומאז נטילת הכדורים אני במגמת ירידה במשקל רצינית (אני אוכלת המון דברים משמינים ורק מרזה) לפחות 4-5 קילו פחות ממה ששקלתי ויש לציין שאני רזה (שוקלת כיום 52 קילו 1.68), נשירת שיער ועוד כמה תופעות שהן שוליות אך הרצינית מכולן היא הפרעות שינה שהגיעו לשיא לפני שנה וחצי שאני לא ישנה בלילה כלל (כמו מעצור במעגל השינה לפני הירדמות) ודופק מהיר לאחרונה הרופאים טענו כי זה בגלל חרדות וניתנו לי כדורים כמו נרבן ורלקסין שגם הם לא עזרו להירדמות. לאחר ביקור אצל כמה רופאים מומחים כמו נירולוג ואף אוזן גרון שקבעו כי הכל תקין, עלתה בי המחשבה שכל התופעות הללו כולל החרדות הן בגלל הכדורים יוטירוקס לכן הפסקתי את השימוש בהם כלל לפני שבוע ומאז אני ישנה מצוין בלי חרדות כלל ואפילו עם תיאבון. ברצוני להתייעץ הם זהו מהלך נכון? מכיוון שאני מרגישה בריאה הרבה יותר בלי הכדורים מאשר לפני כי כמובן שהשינה מרפאת. הרופא נתן לי כדורים אחרים באותו מינון - אלטרוקסין שאותם אני פוחדת לקחת שמא יחזרו לי הפרעות השינה והחרדות שאני לא יכולה לתפקד ככה. מה האפשרויות העומדות בפניי? ומה הסיכונים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל לא ברורות לי הבדיקות שלך לפני תחילת טיפול האאותירוקס , האם הייתה אינדיקציה מלאה או לא . בכל מקרה את יכלה להשאר חודש ללא כל טיפול בתריס ולחזור על תפקודי התריס כולל נוגדנים , לפי תוצאת הבדיקה ללא טיפול להחליט על הצורך בטיפול או לא . יום נעים

28/11/2016 | 13:39 | מאת: אריאל

עקב מחזור לא סדיר עשיתי בדיקת דם והפרולקטין יצא מעט גבוה, יצא 773 כשהרף העליון של הנורמה הוא 554. הייתי אצל אנדוקרינולוג חזרתי על הבדיקה ויצא 727. הוא הפנה אותי ל MRI. ברשותך יש לי שתי שאלות: האם החריגה אצלי היא משמעותית ו MRI הכרחי (שמעתי על חריגות הרבה יותר גדולות)? שאלה שניה- קצת טכנית אבל אשמח להבין- בבדיקת דם השניה שעשיתי יש כותרת "endocrinology" ותחתיה יש ערך prolactin 727 שציינתי. לאחר מכן יש כותרת "Reference lab Report" שתחתיה אמורים להופיע שני נתונים prolactin ו- prolactin with PEG, שניהם עדיין בעבודה. אשמח לדעת מה ההבדל בין הפרולקטין שתחת הכותרת הראשונה לפרולקטין שתחת הכותרת השניה? ומה ההבדל בין פרולקטין בלי PEG לבין פרולקטין עם? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אריאל אמנם הפרולקטין שלך לא מאד גבה , אך מופיע ב 2 בדיקות באופן לא תקין , לכן יש מקום לבצע MRI. זו בדיקה חשובה ללא קרינה . לגבי הבדיקות של פרולקטין , יש מעבדות שמבצעות גם מגאפרולקטין שאינו פעיל ביולוגית , אלה דברים טכניים לא כל כך קשורים אליך , ממליצה לך להשלים MRI ולוודא שהכל תקין . יום מעים

27/11/2016 | 23:03 | מאת: רינת

שלום, למרות שבבדיקת דם הקרטיזול שלי יצא 483 שזה תקין הרופא מבקש שאעשה בדיקת דם לאחר שאשתה שני כדורי דקסמנטזון. אני לא מבינה את מטרת הבדיקה אם הבדיקה הראשונה יצאה תקינה. אני מעדיפה לא לשתות את הכדורים האלה..

שלום רינת בדיקת קורטיזול בסיסית איננה אבחנתית ואם חושדים במחלה של עודף קורטיזול יש לבצע את המבחן עם 2 כדורי דקסאמטזון . יום נעים

18/11/2016 | 12:42 | מאת: דורית

שלום, אני מקווה שזה המקום הנכון לקבלת ייעוץ למקרה שלי, בת 32, שומרת על אורח חיים בריא כולל תזונה נכונה ואימוני כושר 3 פעמים בשבוע. בשנתיים האחרונות אני חשה שחל שינוי בהרגשה הכללית שלי. זה בא לידי ביטוי בתופעות הבאות. ירידה ביכולת הריכוז(יכולים לבקש ממני משהו ואם אני לא אתרכז אני אתקשה לזכור תוך כמה דקות מה ביקשו ממני) ירידה בזיכרון(קיים חשש שאני טועה ולא בטוחה במה שאני זוכרת). בלבול, וחוסר סבלנות. כל שלושה שבועות בממוצע כאבי ראש נוראיים(עד שאני לא לוקחת כדור זה רק מתחזק, ברמה שגורם לאי תאבון). רצון לפהק לצורך לקיחת נשימה עמוקה לעיתים קרובות, עייפות לאחר שנת לילה . עייפות כבדה בסוף יום עבודה ברמה של ללכת לישון בשעה 20:30/21:00 ואני רווקה ללא ילדים נכון לעכשיו רוב העיסוק שלי מתרכז בעבודה. לא רואה סיבה לעייפות כזאת. ולאחרונה נשירה אינטנסיבית. הרופאה עשתה לי בדיקה של בלוטת התריס ונמצא שה tsh שלי הוא 5.16 חורג מהטווח התקין. אני צריכה ללכת לבדיקה חוזרת של tsh על מנת לראות אם יש שינוי ב tsh. אני פונה אליך מאחר ואני רוצה לוודא שאכן זאת הבדיקה הנכונה או שיש בדיקות נוספות שיש לבצע לצורך טיפול היעיל ביותר. אני רוצה להתמקד בפתרון ולא לגשש באפלה.. בברכה, דורית

לקריאה נוספת והעמקה

דורית שלום הסיבות לתחושות שלך יכולות להיות רבות כמו אנמיה , חסר ויטמינים , מכבר לתריס . לגבי ה tsh , הוא גבולי ואיננו מסביר את תלונותיך , ממליצה לחזור עליו יחד עם בדיקות של ft4. Tpo . יום נעים ובריאות

15/11/2016 | 07:23 | מאת: שושנה

אני בת 68, סובלת מתת פעילות בלוטת התריס כ-20 שנה. הבלוטה מאוזנת. B12 וחומצה פולית - תקינים (למרות שבעבר התגלה נוגדן). בכל זאת, אני עייפה וחסרת אנרגיה. בבדיקה MCHC - 31.7, פרוטאין טוטאל -6.3. אלבומין - 3.7. אני לא צמחונית. מה הסיבה לעייפות?

לקריאה נוספת והעמקה

שושנה שלום לעייפות יש סיבות רבות , לא תמיד גופניות , אם בלוטת התריס מאוזנת , זו לא הסיבה . ממליצה לפנות לרופא המשפחה לברור סיבות אחרות לעייפות . יום נעים ובריאות

14/11/2016 | 19:11 | מאת: גיל

שלום.. כתבתי בפורום בעבר (כמה הודעות מלמטה). אני סובלת מדופק מהיר, בנוסף התחילה לי פזילה בשנה האחרונה בעין שמאל. ובסיטי ארובות עין שעשיתי נמצא אקזופטלמוס בעין שמאל. היום הייתי אצל רופא עיניים מומחה לפזילה (אני רוצה לעשות ניתוח כדי לתקן את הפזילה). הוא רוצה שאלך לאנדוקרינולוג לשלול בעיה. בעבר עשיתי בדיקת דם של בלוטת התריס tsh ויצא 1.35 שזה תקין. הוא שלח אותי בעבר לעשות בירור נוירולוגי וקרדיולוגי- שניהם תקינים. איך הבדיקה אצל האנדוקרינולוג הולכת? חשוב לי מאוד מאוד לדעת. אני חוששת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיל יש לפנות לאנדוקרינולוג כדי לבדוק האם יש קשר לבעיית העיניים , הבדיקה בעבר של tsh לא מספיקה , יש לבצע בדיקות דם מיוחדות כמו tsi וכן בדיקות נוספות כמו אולטראסאונד לפי השיקול של האנדוקרינולוג . יש לעשות ברור , אין סיבה לחששות , יש להחליט על צורך בטיפול בהמשך . יום נעים

15/11/2016 | 21:02 | מאת: גיל

מה הבדיקה הגופנית כוללת? סליחה על השאלה אבל האם יש סיכוי שיבקשו ממני להתפשט? תודה רבה

29/10/2016 | 10:15 | מאת: אלמונית T

שלום רב. עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס ב 2012. בבדיקות דם שעשו לי לאחרונה קיבלתי את התוצאות הרשומות למטה. מה משמעותן? תירוגלובילין ab קטן מ 20.0 תירוגלובילין קטן מ 0.20 t3 5.27 tsh 0.2 t4 free 21.71 תודה מראש לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משמעות הבדיקות משתנה לפי הסיבה להסרת התריס . ממאירות ? במקרים אלה יש לקבל יעוץ מאנדוקרינולוג מטפל ולא בפורום . יום נעים

26/10/2016 | 20:29 | מאת: שרה

הבדיקה אולטרה סאונד של צוואר. הפענוח לאחר עיון בבדיקת סי טי מ- 16/06/22. בלוטת המגן מודגמת על שתי אונותיה ואיסטמוס אינה מוגדלת. מימין הודגמו מספר קשריות בגודל עד 4 מ"מ. באונה השמאלית של בלוטת המגן הודגם קשר איזואקוגני ברקמת הבלוטה, בגודל כ-15X13 מ"מ, ללא הסתיידויות בתוכו. בנוסף ממצא ציסטי בגודל כ-1 ס"מ באונה השמאלית. כמו כן באיסטמוס הודגם קשר הטרוגני בגודל כ- 12 מ"מ, ללא הסתיידויות בתוכו. הדגמה תקינה של בלוטות תת ליסטיות ובלוטות הפרוטיס. ללא הגדלה של בלוטות לימפה צוואריות. סיכום: התמונה מתאימה לזפק מולטינודולרי לקורלציה מעבדתית וקלינית.

שלום תוצאת האולטראסאונד מראה שיש קשריות , כלומר גושים קטנים בבלוטת התריס . על פי התאור , ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג כדי להחליט על צורך בביופסיה לשלילת ממאירות . יום נעים

20/10/2016 | 13:47 | מאת: גיל

שלום ד"ר, אנסה לקצר.. אני בת 26.. מאפריל האחרון מרגישה מאוד לא טוב, זה התחיל מחולשה כללית ואז מפרה עלפון יחיד, שלאחריו נמדד לחץ דם גבוה ודופק מהיר. עד עכשיו מרגישה חולשה ביד ונמלול לעיתים קרובות. הולטר לב 24 שעות עם סינוס אטיכרקדריה (דופק הגיע ל 135). לאחר מכן עוד כמה מקרים של סחרחורות ופרה עלפונות, ראיתי שבא בתדירות גבוהה חזרתי לרופא המשפחה. עשיתי בדיקה של בלוטת התריס (בדיקת דם פשוטה) שיצאה תקינה. אקו לב- תקין למעט דופק מהיר מאוד ומבחן מאמץ- אין לו תוצאה מכיוון שדופק במנוחה היה 140 אז לא היתה מטרה להמשיך בבדיקה. שללו בעיה לבבית. חשבו אולי זו בעיה נוירולוגית (גם התחילה לי פזילה בעין שמאל, בלי בעיה בראייה) אז הופנתי לנוירולוג.. הלכתי אליו והבדיקה הגופנית הראתה בעיה של ערות החזרים והחזרים פתולוגיים. (כבר שנים יש לי ערות החזרים ולא ידעתי שזו בעיה בכלל..). עשיתי בדיקת emg ncv- תקין. בדיקת דם למ"ג- תקין. ct מוח- תקין. ct ארובות העיניים- אקזופטלמוס שמאלית. ייעצו לי לעשות MRI מוח ועמוד שדרה עליון (הבדיקה עוד שלושה שבועות) ובמקביל לפנות לאנדוקרינולוג- אולי יש גידול בהיפופיזה שמפריש הורמונים שגורמים לדופק מהיר (אבל איך? CT מח תקין...) ודבר שלישי- הם אומרים אולי האקזופטלמוס קשור לבלוטת התריס אז לעשות בדיקות שלה.. אבל כבר עשיתי בהתחלה את בדיקת הדם ויצא תקין... יכול להיות שהבעיה בבלוטת התריס למרות שהבדיקת דם תקינה? הבדיקות הנוספות שיש בקשר לבלוטת התריס הם בדיקות דם או יש עוד? אני לא מוצאת מידע בגוגל.. אודה לתשובות, קצת מיואשת. עשיתי כבר מלא בדיקות וכבר נגמר לי הכוח...

לקריאה נוספת והעמקה
20/10/2016 | 13:53 | מאת: גיל

שלום גיל נראה שבעיותיו מורכבות , ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג , לגבי בחט עיניים , קיימת בדיקת דם שנקראת TSI שיכולה לעזור באבחנה , למרות שאם תפקודי תריס תקינים , לא מקובל לטפל , אלא במקרים חריגים . לגבי דופק מהיר , יש לבדוק בדיקות הורמונליות נוספות כמו קטכולאמינים . לסיכום ממליצה לך לפנות לאנדוקרינולוג , המקרה שלך לא לגוגל . מאחלת לך בריאות

כבר מספר שנים אני נוטלת בקביעות תירוקסין בשל תת פעילות של בלוטת התריס. במקביל אני נוטלת גם ויטמין די. פעם אחת הפסקתי לתקופה קצרה והגוף פשוט לא תיפקד,היתה לי עצירות נוראית. בשבועייים האחרונים התבקשתי לקחת גם ויטמין B12 וברזל ופתאום שוב חדל הגוף שלי תפקד. לא שיניתי כלום בתזונה. שאלתי היא האם ייתכן ששילוב של כל ה4, יכול לגרום לעצירות או נפיחות? האם אחד מהם מבטל את פעילותו של התירוקסין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זויה הברזל מפריע בספיגת האלטרוקסין ולכן יש להפרידו מנטילת הכדור של הבלוטה . ויטמינים אחרים כמו b12 d אינם מפריעים .

30/09/2016 | 15:08 | מאת: זויה

את האלטרוקסין אני נוטלת כחצי שעה לפני א. בוקר. את הברזל נהגתי לקחת אחר הצהריים עם פרי. הברזל עדיין מפריע או שפער זמן כזה ביניהם הוא מספיק? או שאסור לקחת את שניהם באותה תקופה במקביל?

22/09/2016 | 13:56 | מאת: גיל

בן 46 בריא בד"כ והופנתי לבדיקה עקב בלוטת לימפה אחת מוגדלת שהרגשתי בצד האוזן. אודה בעזרה בפיענוח תוך דגש על הממצאים של בלוטת התריס. בלוטת מגן: איסטימוס- ברוחב 0.2 ס"מ מרקמו הומוגני. אונה ימנית - קוטר 1.7 אינה מוגדלת מרקמה הומוגני. אונה שמאלית - קוטר 1.6 אינה מוגדלת - מרקמה בלתי הומוגני. ניצפו קשריות במרקם רקמתי בגודל של עד 0.7 ס"מ עם חללים ציסטיים. בלוטות רוק ופרוטיס - תקינות. אין קשרי לימפה לאורך הצוואר משני הצדדים. באיזור תת ליסתי משמאל ובאיזור פריאורקולרי - הודגמו שתי בלוטות לימפה בגודל של עד 0.4 ס"מ בגודל ומבנה תקינים. בדיקות דם לבלוטת התריס יצאו תקינות למעט ערך TSH שיצא 0.5 (במקום 0.55ומעלה) תודה

שלום גיל פרוש האולטראסאונד שיש לך גוש קטן עם נוזל בתוך בלוטת התריס , לא אמורה להפריע ולא דורשת טיפול אלא מעקב אולטראסאונד עוד 6 חדשים , תפקוד התריס תקין . גם בלוטות הלימפה הן זעירות ודורשות מעקב בלבד . תמשיך להיות בריא

20/09/2016 | 07:00 | מאת: רחל

אתמול התגלה בבדיקה שהTSH שלי ברמה גבוהה של כ90. הרופא העלה לי את המינון ל125 במקום 100. לאחר מכן אני מגלה שעקב טעות של הרוקח לקחתי מינון של 50 מקג במקום 100 בלי לדעת ואין לי מושג כמה זמן. כנראה כחודשיים. האם לחזור לקחת 100 כפי שלקחתי תקופה ארוכה בחיי, או לקחת 125 עד שאני אהיה מאוזנת שוב. ועוד שאלה: עד כמה אמורים להרחיק את נטילת התרופה מאכילה בכלל ושתית קפה בפרט, לפני ואחרי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל יש לחזור למינון אלטרוקסין של 100 , אם היית מאוזנת על מינון זה בעבר . לחזור על בדיקת דם עוד 6-8 שבועות על המינון הנכון והקודם . את הטיפול יש ליטול כחצי שעה לפני הארוחה בבוקר . יום נעים

18/09/2016 | 20:37 | מאת: דני

אני נמצא תקופה של שנתיים עם דכאון חרדה מתח הפרעות שינה נדודי שינה. נשירת שיער. עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות : anti tpo abs 0.4 הטווח 0-9. free t4 10.73 הטווח 7-17. Tsh 0.79 הטווח 0.34-5.6 שאלתי האם יש קשר בין התוצאות למצבי והאם יש דרך לפתור את מסכת העינויים בה הנני נמצא. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני בדיקת הדם של תפקודי התריס תקינה , ממליצה לבדוק גם הורמונים אחרים כמו קורטיזול , טסטוסטרון , ועוד , וכן כדאי לטפל במצב החרדה . בלי קשר לבדיקות הורמונליות . יום נעים

14/09/2016 | 09:33 | מאת: מעין

בשנים האחרונות נטלתי כדור אלטרוקסין, לפני כחודש הפסקתי על דעת עצמי. האם קיים קשר בין הפסקת לקיחת הכדור לכאב גרון לא מוסבר? כאב הגרון התחיל מיד ביום הראשון שלא לקחתי כדור, בליווי תופעות התקררות נוספות שחלפו, במהלך כל החודש ללא שינוי הגרון עדיין כואב. רופא של אף אוזן גרון טען שמדובר בוירוס חולף.

לקריאה נוספת והעמקה

מעין שלום הפסקת אלטרוקסין לא גורמת לכאבי גרון , יש לפיזור על תפקודי התריס ולוודא נחיצות הטיפול . תת פעילות לא מאוזנת לתקופה ארוכה , עלולה לגרום להגדלת הבלוטה . בכל מקרה ממליצה לך לבצע בדיקת דם ולפיה להחליט על המשך טיפול . ערב טוב

10/09/2016 | 23:55 | מאת: יוסי

שלום רב, לאחרונה- ירידה במשקל ונשירת שיער מקומית. מטופל במשחה הרומונית והשיער חוזר לצמוח. רציתי לברר לגבי התוצאות של בלוטת התריס: TSH- 1.71 T3-6.5 T4-12.1 THYROGLOBULIN-61.7 ANTI THYROIL PEROXID-168 האם יש צורך בבירור נוסף אצל אנדוקינולוג? בירור אחר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי תפקוד תריס תקין , אך יש נוגדנים . דבר זה לא מחייב טיפול , לא מסביר תלונותיך ודורש מעקב בלבד . יש לשקול אולטראסאונד. לפי בדיקה רפואית של הבלוטה . יום נעים

שלום רב , לפני 4 שנים התגלה לי סרטן בלוטת התריס מסוג פפילרי ובלוטת התריס הוסרה בניתוח ,לאחר מכן עברתי טיפול ביוד ומאז אני מטופל ביוטירוקס ומבצע בדיקות דם כל 3 חודשים . עד לפני כמה חודשים הבדיקות היו טובות ,אך לאחרונה התירוגלובולין התחיל להיות מדיד . עכשיו הוא 0.30 לפני 3 חודשים הוא היה 0.60 ה- abs הוא 1.47 ולפני 3 חודשים 1.26 ה- tsh 0.04 ה- t4 14.54 וה- t3 4.33 ,האם יש לי סיבה לדאגה שהגידול חזר חו"ח? בתודה ובברכה סול

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאחר כריתה מלאה של התריס וטיפול היוד רדיואקטיבי , הטירוגלובולין אמור להיות קרוב לאפס . רמות הטירוגלובולין של 0.6. לא אפסית , אך נמוכה , ממליצה לבצע אולטראסאונד של צוואר , אם לא בצעת . בכל מקרה יש לבצע מעקב ולשקול בדיקת טירוגלובולין בגרוי לאחר טירוגן . יש לפנות לאנדוקרינולוג המטפל . יום נעים

06/09/2016 | 14:21 | מאת: מאור

שלום רב אני בן 37 ומספר שנים סובל מהרגשת תשישות כללית נימולים ברגלים והרגשה כללית רעה. בדיקות דם תקינות כולל TSH. בימים האחרונים ביצעתי מעקב של טמפרטורת הגוף וגיליתי שהיא רוב שעות היום נמצאת מתחת ל36.4 עד 36.0. האם יש אפשרות שמקור הבעיות היא תת פעילות אולי סמויה של בלוטת התריס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאור יש אנשים בריאים עם טמפרטורת גוף כמו שלך . כדי לשול כל בעיה שקשורה לתריס , לא מספיק לבדוק רק tsh אלא כם ft3 ft4 . וכן לחפש סיבות אחרות לעייפות . יום נעים

05/09/2016 | 17:48 | מאת: ליאת

הבת שלי בת 4. ורציתי לדעת אם הבדיקה שלה תקינה TSH-3.31 T4-FREE- 1.0 T3-FREE- 3.6 תודה אני לחוצה משום שיש לה עלייה במישקל והיא כול הזמן עיפה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת בדיקת הדם של בתך תקינה , יום נעים

02/09/2016 | 16:07 | מאת: שי

שלום אני בן 22 , לאחרונה התחילו לי כל מיני תופעות מוזרות כמו נשירת שיער , דילול בזקן , שלשולים , זיעה , עשיתי בדיקות דם ובדיקת הורמונים , הtsh יצא 5.13 שזה מעל הממוצע , והt4 תקין , הרופא משפחה אמר שלא צריך טיפול אבל רציתי עוד חוות דעת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי בדיקת ה tsh שלך גבולית , לא מסבירה את תחושותיך ולא דורשת טיפול . ממליצה בדיקות נוספות כמו בדיקת טסטוסטרון לברור תלונותיך . לילה טוב

30/08/2016 | 07:04 | מאת: ליאורה

הבן שלי עבר טיפול רדיו אקטיבי להמתת בלוטת התריס. טופל בכדורים לכמה חודשים לתת פעילותוהכל היה בסדר. מאז החליפו לו כדורים כי כל סוג כדורים עושים לו טופעות לואי קשות מאד. מה אפשר עוד לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאורה יוד רדיואקטיבי גורם לתת פעילות , יש לטפל בכך , ישנן 3 סוגי תרופות לכך בארץ וכן עוד סוגים שמביאים ביבוא אישי . ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג שימצא את התרופה הנכונה ללא תופעות לוואי . לילה טוב

שלום רב ב25/1/2016 עשיתי אולטרסאונד ונמצא שבאונה ימנית הודגמו 2 קשריות אחת בגודל של 8 מ"מ והשניה 6 מ"מ ב 24/8/2016 באולטרסאונד נרשם שאונה ימנית בגודל 2.0*1.3 ס"מ מכילה 2 קשריות כשהגדולה בינהן מעט גדלה 1.0*0.6 ס"מ והשניה נשארה 0.6 ס"מ שאלתי היא האם 1.0*0.6 ס"מ יותר גדול מ 8 מ"מ ?? ואם כן זה הרבה גדל ??? ממליצה על ניקור??

שלום אפרת קשרית של 10 ממ יותר גדולה מ8 ממ , בגוגל של 10 ממ יש לבצע ניקור של הקשרית , כדי לוודא שלא מדובר בגידול , זו פעולה פשוטה ללא סיבוכים . בהצלחה

27/08/2016 | 21:36 | מאת: יניב

ד'ר שוב שלום שאלה להשלמה ברשותך, ואם הקשריות עוברות את גודל ה10מ'מ מה עושים אז?האם מעל 10מ'מ הקשרית יכולה לגרום תחושת לחץ בגרון? מה קורה א היא מעל 1 ס'מ? מוציאים אותה?\ תודה

ליניב קשריות מעל 10 ממ עוברות ניקור . אם שפירות , ממשיכים מעקב בלבד ורק בגודל של 4-5 סמ , יש לחשוב על ניתוח של קשרית שפירה או הוכחה אובייקטיבית של לחץ , למשל ct צוואר רואים לחץ על קנה הנשימה . המקרה שלך , יש לעקוב בלבד ולזכור שלא הן הסיבה לתחושותיך . לילה טוב

25/08/2016 | 23:17 | מאת: יניב

שלום ד'ר מהו הגורם ליצירת הקשריות האלה? מה זה בעצם הקשרית הזו? גידול? האם שהיה בקרבת מקרו גל היא גורם לכך? באם יש דליפת קרינה מהמכשיר זה עשוי להביא להיווצרות קשרית כזו? במידה והיא גודלת מעל ל 1 ס'מ מה עושים אז? מוציאים אותה? תודה

ליניב ראה תשובתי הקודמת .

שלום ד'ר בן 57, עד לפני שנתיים עבדתי בסקרים טלפוניים,יום אחד עברתי מצב כמו התקררות,קיבלתי משאפים כמו QWAR100שלא עזרו לי ממש,תוך כדי זמן הופיעה אצלי צרידות והקול הישתנה ונחלש, עם הזמן הכל רק החמיר,נגשתי ל אאג בקופת חולים משם נשלחתי למרפאת בית חולים,בה אני בא למעקב כל חצי שנה, אין שיפור במצב הקול-האבחנה- DIAGNOSIS- LPRD DYSPHONIA VENTRICULARIS עברתי בדיקות US של הצוואר ,וזה מה שיצא-ממצא בבדיקה מתאריך1.12.14 בלוטת המגן:אונה שמאלית רוחב1.51 גובה1.59 עומק1.57 אינה מוגדלת, הודגמה קשרית הטרוגנית בקוטר0.57ס'מ בשליש העליון של האונה גבולותיה שמורים. בUSמתאריך 21.8.15 הממצא היה-הודגמה קשרית ידועה מבדיקה קודמת גודלה 0.73*0.53ס'מ גבולותיה שמורים. בUS מתאריך3.8.16 הממצא-אונה שמאלית- רוחב1.49 גובה1.58 עומק1.38 הודגמה קשרית הטרוגנית בגודל 0.87*0.46 גבולותיה שמורים אונה ימנית רוחב1.95גובה1.72עומק1.48 הודגמה קשרית איזואקואית בשליש התחתון של האונה בקוטר 0.45 גבולותיה שמורים סיכום-הודגמה קשרית ידועה באונה השמאלית של בלוטת המגן אשר גדלה במידה קלה ביותר בהשוואה לבדיקה קודמת קשרית איזואקואית באונה הימנית אשר מחקה את רקמת האונה ולא הודגמה בבדיקה קודמת TIRADS2 לפני כשבועיים מישהי הביאה לי חיבוק עוצמתי שהרגשתי שלוחץ לי מאוד על הגרון מאז אני מרגיש כל הזמן תחושת לחץ על הגרון תחושת חנק, בעבר ליפעמים הרגשתי כך אבל לא בעוצמה כזו ולא במשך ימים על ימים שאלותיי, מה פשר המימצאים?האם הקשריות האלה יכולות להביא לתחושת לחץ בגרון או תחושת חנק? כאילו שמישהו לופת לי את הצוואר את הגרון מה זה יכול להיות? ומה משמעות הקשריות האלה? מה זה DYSPHONIA VENTRICULARIS? איך מטפלים בזה במידה ויש טיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יניב שלום קשריות בתריס הן שכיחות מאד , בעיקר בגודל עד 10 ממ , הן חסרות משמעות , לא גורמות ללחץ ודורשות מעקב בלבד של אולטראסאונד פעם בשנה . הסיבה להופעת קשריות בבלוטת התריס איננה ידועה , לא נמצא כל קשר לקרינה כמו של מיקרוגל . מעל 10 ממ או במקרים מיוחדים בגודל פחות , יש לבצע ניקור הקשרית כדי לשלול גידול ממאיר . כפי שכתבתי , קשריות זעירות אינן מפריעות ואינן גורמות לשינוי בקול . לגבי טיפול בתלונותיך , יש לפנות לרופא אאג . מקווה שעניתי על שאלותיך , שבוע טוב

18/08/2016 | 08:47 | מאת: אביגייל

ד"ר שלום רב אני בת 43 לאחר בדיקות דם ואולטרסאונד ומיפוי לבלוטת התריס אובחנה דלקת בבלוטת תריס שמלווה בכאב בגרון. הרופא נתן לי טיפול של חודש בפרדניזון 20 מ"ג 2 כדורים בבוקר ולאחר מכן לבצע בדיקת דם חוזרת . האם הטיפול שניתן הוא נכון מבחינת אורך השימוש וכמות הכדורים? האם מטיפול כזה יכולה להיווצר מחלה סוכרת? האם לאחר טיפול של חודש יש להפסיק את הכדורים בהדרגה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב כן , הטיפול הוא הפרדניזון , הזמן סביר , יש להוריד אחר כך מינון בהדרגה , יש סבירות לעליה בסוכר אם יש סיפור משפחתי של סוכרת , יש לשמור יותר דיאטה ולבדוק סוכר . רב המקרים של דלקת יש הבראה מלאה ללא מורך בטיפול קבוע . שבוע נעים

14/08/2016 | 22:19 | מאת: סמי

שלום רב,אני בן83 ב בדיקות דם האחרונות הTSH שלי סוטה מעט מהגבול המקסימלי של הנורמה לכן אני מקפיד על תזונה המתאימה לתת פעילות של בלוטת התריס ובין שאר ההמלצות קיימת גם המלצה לא לאכול מוצרי סויה השאלה שלי האם חלבון סויה , לציטין סויה ,פתיתי סויה ( שנמצאים ברוב הלחמים הבריאים כמו שיפון מלא ועוד) נכללים בקטגוריה של מוצרי סויה שיש להימנע מהם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב השפעת הסויה על בלוטת תריס צלויה בכמות , אין כל בעיה לאכול לחמים מכילי כמות קטנה כמו לחם שיפון . יום נעים

09/08/2016 | 15:41 | מאת: אביגייל

ד"ר שלום רב לפני כחודש היתה לי שפעת שנמשכה כשבועיים נזלת וכאבי גרון שיעול ליחה שבוע לאחר שחלפה שוב החלו כאבי גרון עשיתי בדיקות דם והתוצאות הן TSH - 0.03 FT4 - 25.6 FT3 - 8.34 ESR - 54 נשלחתי ל U.S אונה ימנית ואיסטמוס מוגדלים, אונה שמאלית בגבול העליוןשל נורמה . מימדים במישור : AP 3.5ס"מ, 1.2ס"מ, 1.9ס"מ . מרקם הבלוטה רב גושי . עם נטיה להתמזגול של הקשרים . בקושי ניתן להגדיר נגעים נפרדים בגודל עד - 1.5 1.6 ס"מ בכל צד . בהשוואה לבדיקה קודמת מלפני 3 שנים, הפעם כמעט ולא הודגמו אזורים של פרנכימה תקינה . האם מדובר בהצטרפות של מחלה מפושטת? טירוידיטיס ? הנבדקת עברה 2 X FNA ,חסרים פרטים מדוייקים . תוצאות הניקור תקינות מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב יש חשד לדלקת של הבלוטה , ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג , לבצע מיפוי תריס ולחזור על תפקודי תריס בדם . האבחנה חשובה לפני שמחליטים על טיפול . יום נעים

30/07/2016 | 03:50 | מאת: רמי

אני 3 שנים אחרי ניתוח כריתה מלא של בלוטת התריס, עקב סרטן פפילרי, עברתי טיפול רדיו אקטיבי, רמת התרוגולבלין היתה 0 כרצוי, בבדיקה אחרונה בדיקת הדם הראתה 8.1 בבדיקת אולטרה סאונד ,צוואר קידמי,בלוטת לימפה 7.28 מ"מ האם יש סבירות שהסרטן חזר ומה עושים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רמי כפי שקיבלת יעוץ .

19/07/2016 | 20:10 | מאת: ספי

שלום רב במיפוי בלוטת המגן התוצאה הייתה שהיא מוגדלת וקישרית באולטראסאונד :קשר דומיננתי מעט היפרואקוי סולידי בקוטר 1.7 סמ שלחו לFNA והרופא לא מצא את הקישרית ואמר לבוא בעוד 3 חודשים באולטראסאונד נוסף אחרי 3 חודשים אין שינוי מהאולטראסאונד הקודם שוב נשלחתי לFNA מצאו את הקישרית ודקרו פעמיים והתשובה היא שזה לא אבחנתי כי לא יצא מספיק חומר .ביעוץ עם הרופאה אמרה להמתין עוד חצי שנה לאולטראסאונד נוסף האם זה בסדר ואני לא צריכה להיות מודאגת שהאיבחון נידחה בחצי שנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום היכן בוצע נסיון הניקור ? לעיתים יש מקומות שהצלחת ניקור טובה יותר . הגודל של הקשרית נספיק כדי לקבל מספיק חומר . ממליצה לחזור על ניקור במסגרת בית חולים . יום טוב

18/07/2016 | 15:34 | מאת: סבטה

שלום רב, ילדתי לפני 7 חודשים, לאחרונה בב.דם התגלתה תת פעילות בבלוטת התריס. לפני כחודשיים התחלתי לעשות טיפולים של אלקטרודות בפנים ובאיזור הצוואר למיצוק העור וחיזוק השרירים. אז עוד לא ידעתי על בעיה של הבלוטה. השאלה היא האם יש סבירות שטיפול באלקטרודות גרם לבעיה? האם ניתן להמשיך אותו? תודה מראש סבטה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סבטה טיפול באלקטרודות לא גורם לבעיה בבלוטת התריס ואת יכולה להמשיך בו . הטיפול בתת תריסיות תלוי בערכים ובסימפטומים שלך , ללא קשר . יום נעים

18/07/2016 | 07:12 | מאת: אלונית

שלום רב אני לוקחת יוטירקס בשל תת פעילות בלוטת התריס. בהוראות לקיחת התרופה מצויין שיש לקחת אותה חצי שעה לפני שתייה ואוכל. אני נוהגת לקחתה ככה באמצע הלילה (3) כשאני מתעוררת לדקה ונרדמת שוב. האם זה נכון לתרופה או שצריך לקחתה ולאכול חצי שעה אחרי זה. תודה אלונית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש לקחת את הטיפול לפני האוכל , אין צורך באכילה לאחר מכן , לכן ניתן לקחת גם באמצע הלילה . יום נעים

10/07/2016 | 16:25 | מאת: לימור לוי

שלום בבדיקתmri עמש נמצא ממצא גויטר מולטי נודולרי דוצ היפטרופיה של הטונסיל הלינגואלי מה זה בעצם אומר? מה המשמעות וההשלכות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור טונסיל הוא שקד וקשור לאאג . גויטר רב קשרי הוא בלוטהת תריס עם קשריות מרובות , יש לבצע תפקוד בלוטת תריס בדם , אולטראסאונד בלוטת תריס ולפנות לאנדוקרינולוג כדי להחליט על צורך בהמשך ברור או טיפול . יום נעים

15/06/2016 | 13:15 | מאת: מירה

עד היום הייתי בטוחה שלא משנה איך אני יקח את היוטירוקס זה יספג כמו שצריך הייתי לוקחת אותו בדרך כלל בבוקר על קיבה ריקה ולא מחכה ומיד שותה נס קפה לאחרונה גיליתי דרך האינטרנט שזה לא הדרך הנכונה וחייבים לחכות חצי שעה אחריי שמכניסים משהו לפה אפילו קפה אז התחלתי לעשות את זה ולחכות חצי שעה ועכשיו מה שקרה שיש לי כל מיני תופעות שלא היו לי כמו כאב ראש חולשה עייפות האם גרמתי נזק ששיניתי את הרגלי וחיכיתי חצי שעה ואז שתיתי קפה ? למה בעצם הגוף מגיב ככה והאם זה מסוכן מודה לך על התשובות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירה לקיחת אלטרוקסין נכונה היא לפני האוכל , לאחר האוכל הספיגה יכולה להשתנות , לא נגרם כל נזק ואין קשר לכאבי ראש . יש לבדוק תפקודי תריס ולראות אם את מאוזנת , הלקיחה יכולה לשנות ספיגה ולכן איזון , על כן בדיקת דם עדכנית היא שקובעת . יום נעים

בת 32 ומנסה להיכנס להריון ראשון. לפני 4 חודשים ה tsh היתה 0.14 ובמקום לקחת כל יום 100 יוטירוקס אני לוקחת כל יום 100 ובשבת 50. אתמול חזרה בדיקה ששלח אותי הגניקולוג tsh 2.87 מה לעשות? האם הגיונית קפיצה כזו? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בהחלט תתכן תנודות ב tsh , בשינוי טיפול , ממליצה להמשיך אותו טיפול 650 לשבוע ולחזור על הבדיקה עוד כחודשיים . יעד tsh לפני הריון צריך להיות פחות מ 3 , בזמן הריון יכול לעלות ולכן את צריכה מעקב בדיקות דם קפדני . יום נעים

13/06/2016 | 08:39 | מאת: שרון

שלום לפי בדיקות דם בלוטת התריס בטווח הנורמה אני מטופלת ביוטירוקס הרבה שנים יש תופעות של עלייה קיצונית במשקל נשירת שיער יובש במקומות שונים בגוף יכול להיות שבכל זאת אני לא מאוזנת למרות שהבדיקה יצאה גבולית מאוזנת תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שרון שלום אם את מאוזנת לפי בדיקות הדם , התופעות שאת מתארת אינן קשורות , ויש לחפש סיבות אחרות . לא קיים חוסר איזון תריס , עם בדיקות דם תקינות . יום נעים

15/06/2016 | 13:08 | מאת: שרון

קראתי שיש דבר כזה שלמרות שהבדיקות תקינות עדיין יש תופעות של תת תפקוד בלוטת התריס מה דעתך על זה האם חייבים להסתמך על הבדיקות

12/02/2017 | 15:36 | מאת: liat

מצטרפת לשאלה

20/05/2016 | 22:25 | מאת: anat maor

שלום רב. ביתי בת 6 וחצי סובלת בחודש האחרון מנשירת שיער מפחידה. השיער פשוט יוצא לה מהראש וכמו כן ישנן תופעות נוספות: השמנה בלי סיבה, אי נוחות בגפיים (היא מבקשת ממני למשוך לה את הידים והרגלים) וסימני עייפות. עשינו לה בדיקה של tsh לבלוטה והתוצאה מראה כי אין חריגה מה את ממליצה לי לעשות והאם תופעה של נשירה שיער קשה שכיחה כשיש בעיה בבלוטה?

לקריאה נוספת והעמקה

לנשירת שער יש הרבה סיבות . אם תפקודי תריס תקינים , כנראה זאת לא הסיבה ויש לחפש סיבה אחרת , ממליצה לפנות לרופא הילדים . שבת שלום

באישה בת 44 מטופלת באלטרוקסין (יוטירוקס) מגיל 19

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה לא הגיעה בשלמות , תחזרי עליה בבקשה .

16/05/2016 | 21:18 | מאת: adi

אני מקבלת אלטרוקסין (יוטירוקס) לתת פעילות - מגיל 19 (בת 44). האם אני בסיכון מוגבר לסרטן בלוטת התריס?