קאברגולין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גמילה מהנקה: הפרידה הראשונה

גמילה מהנקה עלולה להיות אתגר קשה לתינוק ולאם. איך לעבור בשלום את הגמילה? מילת המפתח היא הדרגתיות, המאפשרת לתינוק ולאם להתרגל לשינוי ומקלה על תהליך הפרידה. פרויקט מיוחד לרגל שבוע עידוד ההנקה תהליך הגמילה מהווה חלק בלתי נפרד מההנקה: נשים רבות מתלבטות בשאלת הגמילה, כבר מהרגע בו התינוק הגיח מהבטן - ונצמד לראשונה לשד, לינוק ממנו חלב אם. לעתים ההתלבטות עולה קודם (עוד בהריון!). לצד השאיפה להנקה מוצלחת, רבות חוששות מהקשיים שילוו את הגמילה או מהצער שייגרם להן או לתינוק. איך ניתן לדעת מתי הגיע זמן הגמילה? מהי הדרך הטובה ביותר לגמילה מהנקה? יועצת ההנקה ד"ר ג'ינה ויסמן השיבה לשאלותינו בנושא.   עד מתי להניק? ד"ר ג'ינה ויסמן: "על השאלה עד מתי להניק את התינוק, אני עונה לאמא: 'עד מתי שתחפצי בכך'. ההמלצות של משרד הבריאות מדברות על הנקה מלאה עד תום החודש השישי לחיי התינוק; ולאחר מכן, בנוסף להנקה, לשלב בתזונת התינוק אוכל מוצק מהתפריט המשפחתי". כמובן, לא כל האימהות מעוניינות להניק,...
ללמוד עוד על קאברגולין
גמילה מהנקה: הפרידה הראשונה-תמונה

גמילה מהנקה עלולה להיות אתגר קשה לתינוק ולאם. איך לעבור...

מאת: שרית שיר,...
29/07/2018
פענוח בדיקות מעבדה:  תפקודי כליות, בדיקות הורמונים וברזל-תמונה

המשך המאמר על פענוח בדיקות מעבדה: איך לקרוא תוצאות של...

מאת: ד"ר יעל הס,...
08/11/2005
גירוי יתר שחלתי: מה עושים?-תמונה

התרופות בטיפולי פוריות עלולות לגרום לגירוי יתר שחלתי....

מאת: פרופ'...
20/12/2016
תרופות פיריון: המדריך המלא-תמונה

לקסיקון תרופות הפיריון המלא - כל השמות, כל ההשפעות: מנוגון?...

מאת: פרופ' זיידמן...
27/06/2004
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לקאברגולין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

קאברגולין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, לפני שבוע ילדתי וידעתי מראש שלא אניק. קניתי את הכדורים להפסקת חלב, אבל יועצת ההנקה בבי"ח המליצה מאוד לא לקחת ולנסות בדרך טבעית עם כרוב וחליטות של מרווה, נענע ופטרוזיליה. מאז אני הקפדתי לשים כרוב קפוא ולהחליף כשצריך ועל שתיית הצמחים. עדיין יש גודש ורגישות רבה בשדיים, במיוחד כשהתינוק עח הידיים שלי ובשכיבה על הצד. האם יש טעם לקחת את שני כדורי הדוסטינקס יחד למרות שעבר כבר שבוע? למה כל כך נמנעים מלתת אותם והאם תופעות הלוואי הרבות של הכדורים האלה יכולות להופיע אחרי שימוש חד פעמי? תודה רבה ושבוע טוב

הסבירות שהכדורים ישפיעו במרחק כזה מהלידה היא נמוכה יותר. תופעות הלוואי יכולות להופיע לאחר שימוש חד פעמי. להחלטתך.

עקב גלי חום וכו נשלחתי לב.דם הורמונליות.נימצא שפרולקטין בגבול הנורמה אבל הגבוה המקסימךי(אם 400 זה הגבול אז יצא 395)טוסטרון נמוך בגבול התחתון 6.האם דוסטינקס יכול להתאים לטיפול להורדת הפרולטין ואיזון הטוסטרון?ציפרלקס ידוע כמעלה פרולקטין?אבקת חלבון?איזה אופציה טיפולית..בחור בן 30 שוקל כ90 קילו.

טל שלום הטסטוסטרון נמוך ודרש בגילך ברור. מאחר והפרולקטין תקין, דוסטינקס הוא כנראה לא הטיפול.ות לאנדוקרינולוג

האם הזריקות זה יותר אפקטיבי?וההורמון יכול להיות נמוך בגלל נטילת ציפרלקס שנים?אבקת חלבון ששותים?

ציפרלקס לא מוריד טסטטוסטרון. לגבי אבקת חלבון צריך לבדוק טוב מה היא מכילה

שלום, מזה שנה ו- 3 חודשים שאני לוקחת את הכדור קבותרים 0.5 מ"ג (חצי כדור פעמים בשבוע). יותר מחצי שנה שאני מרגישה דופק מהיר (הפערת קצב) בלב, בעיקר בזמן מנוחה. בימים האחרונים שמתי לב שגם אחרי פעילות מתונה. אני נחשבת בנאדם בריא שעושה ספורט באופן קבוע. האם לדעתכם יש קשר בין הכדור להפרעות שאני מתארת? תודה רבה, סיון

סיון שלום לא מאד סביר אבל את יכולה לנסות לעשות הפסקה של שבוע שבועיים בנטילת הכדור ולבחון מה קורה

שלום. אני בת 35 גובה 164 משקל 47, לפני 10 שנים עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס עקב גידול סרטני , מטופלת באלטרוסין, בעבר היה פרולוקטינומה שנים לקחתי דוסטינקס כרגע פרולוקטין תקין לא לוקחת דוסטינקס כבר 5שנים. החודש ניורולוג ורופא עיניים שלח אותי לmri מוח עקב כאב ראש ועין ימין ואישונים גודל שונה לא קבוע לפעמיים וגם תשתוש בעין ימין ועפיפיון בזווית העין אי תחושה . ממצאים בmri מוח לסיכום מיקרואדנומה היפופיזרית . שאלה מה עלי לעשות ולמי לפנות ? רופא אנדוקרינולוג אומר שלא להיתיחס לזה שאין לי כלום וזה שום דבר.ואומר להוריד מינון של אלטרוסין ל 450 ואומר ללכת לרופא עיניים . מה זה אומר ? האם אני צריכה טיפול או שבאמת לא להיתיחס כמו שרופא אנדוקרינולוג אומר? תודה

לסבטה בוקר טוב, שאלותיך ברורות. **אם נכון לעכשיו הפרולקטין תקין-אין צורך בטיפול במיקרואדנומה. אם הוא יעלה לערכים גבוהים מהתחום התקין-יהיה צורך בשיקול חידוש הטפול בדוסטינקס. *התלונות בעין ימין כלל אינן קשורות למיקרואדנומה *לבירור וטיפול בתלונות אלו מומלץ ייעוץ מאבחן עי נוירואופטלמולוג= תת התמחות של רפואת עיניים. *נושא מינון אלטרוקסין הוא בתחום המומחיות האנדוקרינית בברכה

תודה על תשובה. אז זאת אומרת לא צריך לדאוג ? ולא צריך מעקב ? הפרולוקטין תקין . וכאב ראש זה גם לא קשור למיקרואדנומה? תודה

לסבטה ערב טוב, *מתבקש מעקב פרולקטין: אם הוא עולה מעבר לערך נורמלי עליון-יהיה צורך ב-MRI עוקב. *כאב הראש עכשיו איננו שייך למיקרואדנומה,שהיתה קיימת גם קודם לכן כאשר לא סבלת מכאבי ראש. *בשלב זה יש לבצע כאמור אבחון נוירואופטלמולוגי

תודה רבה .