תוצאות US בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

26/10/2016 | 20:29 | מאת: שרה

הבדיקה אולטרה סאונד של צוואר. הפענוח לאחר עיון בבדיקת סי טי מ- 16/06/22. בלוטת המגן מודגמת על שתי אונותיה ואיסטמוס אינה מוגדלת. מימין הודגמו מספר קשריות בגודל עד 4 מ"מ. באונה השמאלית של בלוטת המגן הודגם קשר איזואקוגני ברקמת הבלוטה, בגודל כ-15X13 מ"מ, ללא הסתיידויות בתוכו. בנוסף ממצא ציסטי בגודל כ-1 ס"מ באונה השמאלית. כמו כן באיסטמוס הודגם קשר הטרוגני בגודל כ- 12 מ"מ, ללא הסתיידויות בתוכו. הדגמה תקינה של בלוטות תת ליסטיות ובלוטות הפרוטיס. ללא הגדלה של בלוטות לימפה צוואריות. סיכום: התמונה מתאימה לזפק מולטינודולרי לקורלציה מעבדתית וקלינית.

שלום תוצאת האולטראסאונד מראה שיש קשריות , כלומר גושים קטנים בבלוטת התריס . על פי התאור , ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג כדי להחליט על צורך בביופסיה לשלילת ממאירות . יום נעים

מנהל פורום בלוטת התריס