קשרית בבלוטת התריס בצד שמאל

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

05/02/2017 | 20:17 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בן 60, בחודש ספטמבר 2016 ביצעתי צילום MRA לכלי דם, אשר נרשם שם כי קיימת אדנומה 15 מ"מ באדרנל ימני. מכיוון שכך, פניתי לאנדוקרינולוג לברר את הממצא. האנדוקרינולוג שלח אותי לבדיקות דם ושתן לקורטיזול וגם אמר שהוא רואה בצילום (בדיסק) וכן בדק גם במישוש כי בלוטת התריס מעט מוגדלת. נשלחתי לאולטרסאונד של התירואיד בספטמבר 2016 ושם צויין: קשר משמאל רקמתי 15 מ"מ איזואקואי אחיד עם קשרים נוספים קטנטנים בשתי האונות חלקם נוזלים, אין אדנופטיה חשודה. האנדוקרינולוג ביקש לבצע אולטרסאונד חוזר כעבור 4 חודשים לתירואיד ,וביצעתי כעט ולהלן התוצאה: ממצאים: שתי האונות מוגדלות במידה קלה בצורה דיפוזי. אונה ימנית עם מרקם הומוגני ללא ממצאים פוקליים. באונה השמאלית קשרית בודדת בגודל 15-13 מ"מ סולידי בלתי הומוגני עם הסתיידויות נקודתיות וסקולריזציה מוגברת\ גבולות לא חדים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. לא הודגמו בלוטות פאראתירואיד מוגדלות בצוואר. בלוטות הרוק התת-ליסתיות והפרוטיס ללא ממצא. בסיכום : מומלץ המשך בירור ע"י FNA. טרם הגעתי לתור של האנדוקרינולוג ם התוצאות. רציתי לשאול, מכיוון שטני מבין שלא את כל אחד שולחים לבצע בדיקת ניקור לבלוטה רק אם היא אכן חשודה, ז"א שכמעט וודאי שזה סרטני? האם מכיוון שהקשרית התגלתה באקראי, מה גם שחלף המון זמן לפחות אם לא יותר משנת 2015-2016 עד שרופא ראה במקרה בבדיקת MRA שביצעתי לדבר אחר כי גם בלוטת התריס מוגדלת, האם זה לא יכול להיות שזה כבר הגיע למקומות אחרים? האם זה שהגודל הן בפעם הראשונה והן בפעם השניה באולטרסאונד הוא 15 מ"מ מה זה אומר? מה הקשר בין האדרנל לבין בלוטת התריס? אנא תשובתך, מה זה אומר? האם יש הבדל בין האולטרסאונד הראשון לבין האולטרסאונד השני? מה זה אומר? בברכה

שלום הקשרית שהתגלתה באולטראסאונד חייבת לעבור ניקור כדי לשלול ממאירות ( FNA ) . למרות הזמן שעבר , יש להניח שאין התפשטות , דבר זה נבדק בהמשך . אין קשר ישיר לאדרנל . לסיכום ממליצה לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג כדי לקבל הפניה לבדיקת ה FNA . יום נעים

מנהל פורום בלוטת התריס