יוד רדיואקטיבי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בלוטות רוק חסומות: אנדוסקופיה

חסימה בבלוטות הרוק בגלל אבן או היצרות, היא תופעה הכרוכה בכאב ובנפיחות. טכניקה חדשנית מאפשרת אבחון וטיפול באמצעות אנדוסקופיה. אבן נגולה מעל בלוטות הרוק בלוטות הרוק אחראיות על ייצור הרוק, הנוטל חלק חשוב בתהליך עיכול המזון, חיוני בשמירה על ריריות הפה והשיניים ובעל תפקיד נחוץ לצורך דיבור תקין ואכילה. בגופנו שלושה זוגות של בלוטות רוק גדולות: בלוטות הנמצאות מצדי האוזניים (הבלוטות הפרוטידיות), בלוטות הנמצאות מתחת ללסת (הבלוטות התת-לסתיות) ובלוטות מתחת ללשון (הבלוטות התת-לשוניות). לצד בלוטות עיקריות אלה, ישנן גם בלוטות רוק קטנות המפוזרות בחלל הפה.דלקות בבלוטות הרוק הגדולות יכולות להיגרם בשל מספר גורמים, כאשר השכיח מבינהם הוא חסימה של צינור ההפרשה של הבלוטה. ד"ר הילה קליין, כירורגית פה ולסת, מסבירה: "בלוטות הרוק מפרישות רוק במגוון מצבים, כחלק מתהליך העיכול. במקרים מסוימים ישנה חסימה של צינוריות ההפרשה של הבלוטה. כאשר צינוריות ההפרשה של...
ללמוד עוד על יוד רדיואקטיבי
הטיפול בסרטן בלוטת התריס-תמונה

הטיפול בסרטן בלוטת התריס כרוך בדרך כלל בניתוח המתבצע על ידי...

מאת: פרופ' בכר...
21/05/2016
סרטן בלוטת התריס: אבחון וטיפול-תמונה

סרטן בלוטת התריס נחשב כיום לגידול הרביעי בשכיחותו. בזכות...

מאת: ד"ר יהושע...
14/03/2018
על פעילות בלוטת התריס-תמונה

השפעה גדולה לבלוטה קטנה: בלוטת התריס אינה מורגשת בדרך כלל,...

מאת: טל ברק
15/03/2009
סרטן בלוטת התריס: טיפול ב-360 מעלות-תמונה

יותר מאלף ישראלים מאובחנים מדי שנה כחולים בסרטן בלוטת...

מאת: ד"ר אבי...
12/07/2017
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל ליוד רדיואקטיבי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

יוד רדיואקטיבי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני חצי שנה אחרי לידה, במהלך ההריון ומעט אחריו הרגשתי תופעת של פעילות יתר בבלוטה אך הייתה מאוזנת בבדיקות דם לאחר ההריון תוצאה של: TSH - 0.03 בגבול התקין אך העליון: T4 - 19.1 T3- 6.35 בבדיקת US: באונה ימנית היפואקוגני ולא הומוגני בגודל כ " 04 x 6.0 ס "מ, גבולות מטושטשי ולא ווסקולרי . באונה שמאלית קשר איזואקוגני ע מוקדי נוזליי בתוכו ו " Sign Halo מאוד ווסקולרי בהיק% מ " .ס 1.6 x 0.9 " כ בגודל פרתירואיד : לא הודגמו בלוטות רפ תירואיד מוגדלות דו צדדי. רקמות רכות בצוואר : מצד ימי – הדגמה תקינה של הרקמות הרכות . לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות. מצד שמאל - הדגמה תקינה של הרקמות הרכות . לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות. הרופא אמר שיש חשש לTPO מה זה? לאחר שינוי תזונה מרגישה מעולה ללא תופעות. האם יש סיבה לדאגה? מה אומר הממצא בצד שמאל? שלחו אותי למיפוי יוד רדיואקטיבי האם זה נדרש?

שלום רב האם את נוטלת טיפול תרופתי? איני מצליחה להבין את גודל הממצאים ב US לגבי בדיקת הדם ניתן להמתין או לבצע מיפוי בלוטת תריס על מנת לאבחן את הסיבה לחריגה בבדיקות. קרוב לוודאי מדובר בדלקת שתחלוף מעצמה.

ללא טיפול תרופתי. ממצאים בUS: באונה שמאלית קשר איזואקוגני עם מוקדים נוזליים בתוכו וסקולרי בהיקף 1.6 * 0.9 ס"מ מלבד זה כל השאר תקין ונקי. השאלה שלי אם זה מסוכן? על מה מדובר? האם זה יכול להיות סרטני?

יש לבדוק ולעקוב, סיכון נמוך מאד לממאירות

תודה רבה ד״ר

לא נוטלת תרופות. הממצא בus: באונה שמאלית קשר איזואקוגני עם מוקדים נוזליים בתוכו ו " Sign Halo מאוד ווסקולרי בהיקף בגודל של 0.9*1.6 ס״מ

שלום רב בעלי , בן 36 , עבר כריתה של אונה מאחר והיה גידול בגודל 4.5 ס"מ. בבדיקות קודמות נמצא כי הגידול שפיר אך לאחר הניתוח , בבדיקת הביופסיה נמצא כי הגידול סרטני מסוג פאפילרי. היינו אצל 3 רופאים לקבלת הסבר וחוו"ד לגבי הסרת האונה השנייה. שניים מהם הסבירו את הסיכונים אך בשורה התחתונה הוסבר כי יש גם אופציה לא לבצע ניתוח נוסף ולעקוב. הוסבר לנו גם על הסיכונים בניתוח חוזר מבחינת מיתרי הקול. ועדיין, יש לי מס' שאלות: 1. האם קיימת סכנה של איבוד הקול לחלוטין בניתוח חוזר? אם כן , האם מדובר בסיכוי גדול? 2. במידה ומחליטים להמשיך לעקוב ולא לבצע כעת את הניתוח : אם בבדיקת אולטרסאונד רואים כי האונה השנייה "נקייה" האם עדיין ייתכן שיהיו גרורות במקום אחר בגוף? 3. במידה ויש גרורות של הסרטן הספציפי הזה, לצורך הדוגמה בבלוטת הלימפה, האם גם אז הטיפול הוא ביוד ?(ידוע לי שיש לכרות את הבלוטה באופן מלא לפני הטיפול ביוד רדיואקטיבי, רק רוצה להבין מה המשמעות הטיפולית מבחינת סרטן בלוטת התריס מסוג פאפילארי ששולח גרורות אל מחוץ לבלוטת התריס) תודה מראש סיון

שלום רב. בגידול בגודל זה ובמיוחד בגברים רוב המנתחים ימליצו על כריתת האונה הנגדית כדי לאפשר טיפול ביוד רדיואקטיבי. זו בוודאי הגישה הבטוחה ביותר. חשובים פרמטרים נוספים פתולוגיים וקליניים ןגם הממצא הניתוחי. לגבי מיתרי הקול- אם לא נפגע המיתר בצד שנותח אז הסיכון הינו לצרידות ולא אובדן קול מלא. אם נפגע העצב בניתוח- הייתי ממתין ןנותן לא לחזור לתפקוד לפני הניתוח (בהנחה ולא נערת בניתוח). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר  באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

בת 31 tsh 0.02 יתר הערכים תקינים . במיפוי גוש אחד עם קליטה מוגברת. הוצע לי טיפול ביוד. האם זה הטיפול הנכון? האם יש טיפול טבעי? מהם הסכנות משימוש ביוד רדיואקטיבי?? לטווח הרחוק? האם יוד זה עלול לגרום לסרטן בבלוטה?

שירי שלום בעקרון, טיפול ביוד רדיואקטיבי במינון נמוך, הוא הטיפול המומלץ כאשר מדובר בקשר טוקסי כמו אצלך לפי התיאור. הטיפול אינו מסוכן. צריך לקחת בחשבון סיכון נמוך לפתח לאחר מכן תת פעילות וצורך בטיפול תרופתי קבוע.

שלום אני אחרי כריתה מלאה של בלוטת התריס וליפני טיפול ביוד רדיואקטיבי. הומלץ לי ע"י אונקולוג להחליף את היטורקב בצינומל 0.25. שאלותי הם: 1. האם ניתן להמשיך אם התרופה גם לאחר הטיפול ביוד רדיואקטיבי? 2. האם ניתן לחיות כל החיים רק עם צינומל- T4 וללא T3?

שלום רב, ישנם מספר תרופות חליפיות לאחר כריתת התירואיד. ציטומל אחת מהן. יש להיוועץ באנדוקרינולוג המטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464