שילוב תירוקסין עם ויטמינים וברזל

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

28/09/2016 | 09:28 | מאת: זויה

כבר מספר שנים אני נוטלת בקביעות תירוקסין בשל תת פעילות של בלוטת התריס. במקביל אני נוטלת גם ויטמין די. פעם אחת הפסקתי לתקופה קצרה והגוף פשוט לא תיפקד,היתה לי עצירות נוראית. בשבועייים האחרונים התבקשתי לקחת גם ויטמין B12 וברזל ופתאום שוב חדל הגוף שלי תפקד. לא שיניתי כלום בתזונה. שאלתי היא האם ייתכן ששילוב של כל ה4, יכול לגרום לעצירות או נפיחות? האם אחד מהם מבטל את פעילותו של התירוקסין? תודה

שלום זויה הברזל מפריע בספיגת האלטרוקסין ולכן יש להפרידו מנטילת הכדור של הבלוטה . ויטמינים אחרים כמו b12 d אינם מפריעים .

30/09/2016 | 15:08 | מאת: זויה

את האלטרוקסין אני נוטלת כחצי שעה לפני א. בוקר. את הברזל נהגתי לקחת אחר הצהריים עם פרי. הברזל עדיין מפריע או שפער זמן כזה ביניהם הוא מספיק? או שאסור לקחת את שניהם באותה תקופה במקביל?

מנהל פורום בלוטת התריס