בבדיקת FNA התוצאה לא אבחנתית

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

19/07/2016 | 20:10 | מאת: ספי

שלום רב במיפוי בלוטת המגן התוצאה הייתה שהיא מוגדלת וקישרית באולטראסאונד :קשר דומיננתי מעט היפרואקוי סולידי בקוטר 1.7 סמ שלחו לFNA והרופא לא מצא את הקישרית ואמר לבוא בעוד 3 חודשים באולטראסאונד נוסף אחרי 3 חודשים אין שינוי מהאולטראסאונד הקודם שוב נשלחתי לFNA מצאו את הקישרית ודקרו פעמיים והתשובה היא שזה לא אבחנתי כי לא יצא מספיק חומר .ביעוץ עם הרופאה אמרה להמתין עוד חצי שנה לאולטראסאונד נוסף האם זה בסדר ואני לא צריכה להיות מודאגת שהאיבחון נידחה בחצי שנה

שלום היכן בוצע נסיון הניקור ? לעיתים יש מקומות שהצלחת ניקור טובה יותר . הגודל של הקשרית נספיק כדי לקבל מספיק חומר . ממליצה לחזור על ניקור במסגרת בית חולים . יום טוב

מנהל פורום בלוטת התריס