מיקרואדנומה בהיפופיזה

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

27/02/2017 | 08:08 | מאת: שושי

הי, לפני חודשיים אמרו לי שיש לי חשד למיקרואדנומה בהיפופיזה 5 מ"מ (הרדיולוג ניסח את זה כחשד) שמפרישה פרולקטין. הקורטיזול תקין. הפרולקטין אז היה 800 (שזה קצת מעל הנורמה). אמרו לי לקחת דוסטינקס חצי כדור פעם בשבוע (לפעמים דילגתי כי זה עושה לי תופעות לוואי). ביצעתי בדיקת דם ברביעי ויצא לי 300 שזה בטווח התקין (הבדיקה נעשתה עשרה ימים אחרי לקיחת חצי כדור). עשיתי שוב ויצא 450 (שבועיים ויום אחרי לקיחת חצי כדור). מה זה אומר שיצא תקין למרות שממש לא הקפדתי לקחת את הכדורים? האם יש סיכוי שטעו באבחנה והגידול בכלל לא מפריש? החלטתי להפסיק לקחת את הכדורים- האם בסדר? הם עושים לי לא טוב מבחינת תופעות לוואי.. גם מרגיש שאם הייתי לוקחת סדיר הפרולקטין היה נמוך מידי.. נמוך מידי מזיק לגוף? יש לי כאבי ראש תכופים, כמו פטישים בראש.. הרדיולוג כתב במכתב שנלווה לדיסק של האם.אר.איי שהגידול לא לוחץ על כלום (האנדוקרינולוג לא הסתכל על הדיסק). ממה יכולים לנבוע כאבי הראש אם הכל בסדר? תור לאנדוקרינולוג באמצע מרץ.. תודה מראש

שלום ערך פרולקטין של 800 בדרך כלל לא מתאים לגידול מפריש , אז הערכים הם אלפים . לכן טיפול חלקי גרם לירידה בפרולקטין . אין משמעות לפרולקטין נמוך בגוף . כאבי ראש כנראה לא קשורים למיקרואדנומה של 5 ממ . ממליצה מעקב אצל האנדוקרינולוג המטפל , אין דחיפות . יום טוב

27/02/2017 | 12:57 | מאת: שושי

גם לי יש הרגשה שטעו באבחנה... אז מדוע אני צריכה ללכת לאנדוקרינולוג אם הוא לא מפריש בכלל? הוא אמור להפריע לי במשהו? תודה

מנהל פורום בלוטת התריס