בלוטת התריס בדיקות ואולטראסאונד

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

09/08/2016 | 15:41 | מאת: אביגייל

ד"ר שלום רב לפני כחודש היתה לי שפעת שנמשכה כשבועיים נזלת וכאבי גרון שיעול ליחה שבוע לאחר שחלפה שוב החלו כאבי גרון עשיתי בדיקות דם והתוצאות הן TSH - 0.03 FT4 - 25.6 FT3 - 8.34 ESR - 54 נשלחתי ל U.S אונה ימנית ואיסטמוס מוגדלים, אונה שמאלית בגבול העליוןשל נורמה . מימדים במישור : AP 3.5ס"מ, 1.2ס"מ, 1.9ס"מ . מרקם הבלוטה רב גושי . עם נטיה להתמזגול של הקשרים . בקושי ניתן להגדיר נגעים נפרדים בגודל עד - 1.5 1.6 ס"מ בכל צד . בהשוואה לבדיקה קודמת מלפני 3 שנים, הפעם כמעט ולא הודגמו אזורים של פרנכימה תקינה . האם מדובר בהצטרפות של מחלה מפושטת? טירוידיטיס ? הנבדקת עברה 2 X FNA ,חסרים פרטים מדוייקים . תוצאות הניקור תקינות מה דעתך?

בוקר טוב יש חשד לדלקת של הבלוטה , ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג , לבצע מיפוי תריס ולחזור על תפקודי תריס בדם . האבחנה חשובה לפני שמחליטים על טיפול . יום נעים

מנהל פורום בלוטת התריס