פוליאתילן גליקול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

עצירות בילדים: סיבות, אבחון וטיפול

התלונה השכיחה ביותר בילדים, הקשורה לדרכי העיכול, היא עצירות. אצל יותר מ-95% מהילדים הסובלים מעצירות, הסיבה לתופעה היא אירוע חיצוני (שינוי בתזונה, סביבה חדשה). כל הדרכים להקלה ביציאה יציאות סדירות נחשבות כסימן לבריאות, על אחת כמה וכמה כשיש בסביבה אמא פולניה. הרבה הורים לילדים הסובלים מעצירות מאמינים, ששהייה ממושכת של צואה במעי מביאה לפיזור רעלים לדם - מה שכמובן איננו נכון. לאור כל זאת, לא מפליא שהתלונה השכיחה ביותר בילדים, הקשורה לדרכי העיכול, היא עצירות. אין מחקרים על השכיחות המדויקת של תלונה זו באוכלוסייה, אך העובדה היא שכ-3% מהפניות לרופאי ילדים וכ-25% מהפניות לגסטרואנטרולוג ילדים, מקורן בעצירות. למילה עצירות יש משמעות שונה אצל כל אדם, ומכאן הקושי באיסוף מידע על המצב הנורמלי. העצירות היא מצב, שבו היציאות מעוררות אי נוחות או שתכיפותן קטנה מהרגיל. אדם הלוקה בעצירות "מייצר" צואה נוקשה, שקשה להפרישה, ועלול לחוש שהחלחולת (החלק הישר והסופי של המעי הגס) לא התרוקנה...
ללמוד עוד על פוליאתילן גליקול
שאלות נפוצות מפורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה, נחרה ודום נשימה בשינה-תמונה

חיך שסוע? איך זה משפיע על כל תחומי החיים? הפרעות דיבור? כל...

30/06/2004
כאבי בטן חוזרים אצל ילדים-תמונה

תלונות על כאבי בטן שכיחות אצל ילדים, אך לרוב מדובר בתלונות...

מאת: ד"ר אילנה...
21/03/2010
הרווח (בין השיניים) כולו שלכם-תמונה

אנשים רבים סובלים מרווח בין השיניים - בעיקר הקדמיות - הגורם...

מאת: ד"ר אבידן...
09/04/2016
הפטיטיס C  - דלקת כבד נגיפית-תמונה

מהי דלקת כבד נגיפית? איך אפשר להיות נשא במשך שנים רבות ולא...

מאת: מערכת zap...
24/07/2005
אולי יענין אותך לדעת...
גסטרוסטום אנדוסקופי – PEG   - תמונה
גסטרוסטום אנדוסקופי – PEG
באנגלית percutaneous endoscopic gastrostomy...
פיסורה אנאלית Anal Fissure - תמונה
פיסורה אנאלית Anal Fissure
סדק ברירית המצפה את מוצא פי הטבעת. בדרך כלל...

פוליאתילן גליקול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר, רציתי לשאול אם שימוש ממושך באבילק לטיפול בעצירות עלול לגרןם להסתגלות או לעצלות של המעי. עד כמה התרופה בטוחה לשימוש? בנוסף אשמח לדעת מה ההבדל בין אבילק לנורמלקס? האם אופן הפעולה דומה? שמעתי שנורמלקס מומלץ יותר לטיפול בעצירות, מדןע? תודה רבה מראש על תשובתך.

שלום נורמלקס עדיף על אבילק

ד"ר צנגן שלום רב, ביתי בת שנה וחמישה חודשים, מטופלת בנורמלקס כפית אחת ביום מאז שהיא בת 8 חודשים בערך, עד היום הייתה יציאה כל יום, נתתי לה את הנורמלקס " על הבוקר" מה שנקרא עם הארוחה ובאמת כל יום הייתה יציאה עד הצהריים, נדיר שהיה מאוחר יותר, בביקורת האחרונה אצל רופאת הגסטרו בבי"ח העמק, המליצה לנסות ולהפסיק או לרדת לחצי כפית ולנסות כפית של בנפייבר במשך שבועיים, ואם יש יציאות סדירות אז להפסיק את הנורמלקס ולעבור לבנפייבר, רופא גסטרו בבי"ח ספרא אמר לי לפני מס' חודשים כי לא מומלץ לתת בנפייבר לפעוטות בגיל הזה כי זה גורם לכאבי בטן / מעיים, מה את ממליצה ? האם כדאי להמשיך עם הנורמלקס ? והאם זה בסדר להמשיך במתכונת כמו שנתתי לה עד היום ? עם ארוחת הבוקר ? האם הנורמלקס לא גורם לכאבי בטן ? והאם אין בעיה בשימוש ממושך ? מתי היית ממליצה לי לנסות ולהפסיק עם הנורמלקס בכלל ? יש לציין כי בלי הנורמלקס היציאות שלה קצת קשות , ולפעמים גם עם הנורמלקס (נדיר ).תודה וסליחה על המכתב הארוך והמייגע. שבוע טוב.

המכתב אינו מיגע כלל. נורמלקס אינו מזיק ואינו ממכר ומינון של כפית ביום לילדה בגיל הבת שלך הוא מינון נמוך.איני ממליצה לתת בנפייבר.לא הוכח שסיבים באמת עוזרים ליציאה ובנוסף לכך יכולים לגרום יותר גזים וכאב בטן.אפשר להמשיך במתן נורמלקס ועדיף שלא תחווה צואה קשה ומכאיבה שתגרום לה להתאפק.מומלץ לת בארוחה של הערב לפני השינה ואז יש יציאה בבוקר.

שלום וברכה, אני משתמשת מזה 3 ימים ברקטוג'סיק בעקבות פיסורה שאלתי היא מה עושים במקרה שמרחתי משחה ולאחר כשעה + הייתה לי יציאה והאזור נוגב, האם יש למרוח שנית? או להמתין למועד הבא בעוד כ 10 שעות

נעמה שלום, רקטוג'זיק מורחים פעמיים ביום ללא קשר ליציאות, ניגוב או כאב. מומלץ להמשיך את הטיפול ל 6 שבועות. קצת מידע כללי על פיסורה: פיסורה אנאלית היא מחלה נפוצה של פי-הטבעת הגורמת לסבל רב ללוקים בה. במחלה זו נוצר סדק בעור המצפה את מוצא פי הטבעת. בדרך כלל הפיסורה (החתך) ממוקמת בדופן האחורית של פי-הטבעת, ולעתים בדופן הקדמית. המחלה מתאפיינת בכאבים עזים בעת היציאות ובדימום קל. הגורם העיקרי להופעת הפיסורה הוא בד"כ עצירות קשה ומעבר של צואה קשה הגורמת לשריטה ברירית ובעור. הפציעה מעמיקה עד לשריר פי-הטבעת, והכאב גורם להתכווצות קשה ומכאיבה של השריר הטבעתי שסביב פי-הטבעת. כך נוצר מעגל של כאב המוביל להתכווצות השריר ועצירות הגורמת למעבר של צואה קשה דרך השריר המכווץ הגורם לפציעה של הרירית. הטיפול בפיסורה מבוסס על שבירת המעגל שתואר לעיל. הדבר נעשה בשני אמצעים עיקריים: ריכוך היציאות כך שלא יפצעו שוב ושוב את האיזור, והרפיית השריר הטבעתי באמצעים תרופתיים או כירורגים. תזונה מתאימה העוזרת לריכוך הצואה – תזונה עשירה בסיבים ותוספי סיבים תזונתיים טבעיים (מומלץ תוסף סיבים מסחרי כגון סיבים על בסיס פסיליום, הניתנים ללא מרשם רופא, לשימוש יומיומי), ומרככי צואה אחרים כמו פרפין או פגלקס, הם הבסיס החשוב ביותר בטיפול בפיסורה. מומלץ לא להתאפק אלא להתפנות כשצריך. המטרה השניה היא להביא להרפיית השריר הטבעתי המכווץ. ישנן משחות המכילות תרופה המרפה את השריר, ובכך מפחיתה את הכאב ומזרזת את הריפוי. ניפדיפין ורקטוג'זיק הן דוגמאות לתרופות כאלו. ניתן להזריק לתוך השריר המכווץ תרופה של חומר משתק שרירים הנקרא בוטוקס, הגורמת להרפיית השריר, הפחתת ההתכווצות ומרגיעה את הכאב באיזור. לזריקה זו שעור הצלחה של כ 70-80% (פחות מאשר ניתוח), והסיכון בה נמוך. לעיתים רחוקות הזרקת החומר יכולה לגרום לירידה קלה ביכולת השליטה, אולם בשימוש בבוטוקס ירידה זו תמיד הפיכה עם הירידה בפעילות החומר. לצערנו היא אינה ניתנת במסגרת מערכת הבריאות הציבורית בשל עלותה. הניתוח מומלץ כאשר אין תגובה לטיפול השמרני ואין שיפור במצב. חשוב לציין כי הניתוח נועד לשיפור איכות החיים והפחתת הסבל, וההחלטה עליו צריכה להתקבל על ידי המטופל והכירורג המטפל ביחד. אם אתה סובל מספיק- ניתן לשקול ניתוח. הניתוח מתבצע בהרדמה כללית או איזורית, ולעיתים בהרדמה מקומית לחולים המעדיפים זאת, וכרוך לרוב באשפוז של יום אחד. בניתוח מבצעים חיתוך חלקי של שריר הסוגר הפנימי (השריר המכווץ), בכך גורמים לשבירת מעגל הכאב וההתכווצות המפריעים לריפוי. בד"כ הכאב נעלם מספר ימים לאחר הניתוח וההחלמה המלאה היא כעבור מספר שבועות. קיימת חשיבות רבה להמשך הטיפול השמרני, בעיקר דאגה לריכוך הצואה ושמירה על ניקיון האיזור בכל תקופת ההחלמה ובהמשכה. ליותר מ-90% מהחולים שנותחו הבעיה נפתרת לתמיד. על-מנת להפחית את הסיכוי לחזרת בעיה דומה, מומלץ לסגל תזונה עשירה בסיבים או להשתמש בתוסף סיבים טבעוני לטווח ארוך.

שלום, בני בן 3 שוקל 17 קילו בקיץ ניגמל מחיתולים אך מהגמילה של הקקי היה לו קשה בהתחלה לאחר מכן היה בסדר עם מתן נורמלקס במינון של 5 מ"ל-8מ"ל. ולא פחד שהוציא את הצואה ביום שני הייתה לו עצירות של 6 ימים עם מתן נורמלקס עד 8 מ"ל, הרופא החליט לעשות לו חוקן כי לא הצליח להוציא וסבל מעצירות קשה ...כרגע עברו 4 ימים ועדיין לא יצא מאז החוקן מטופל בלובילק 5 מ"ל ומהיום ה-4 10מ"ל ...כמה זמן לוקח עד שיש השפעה ? והאם מומלץ לחזור להישתמש בנורמלקס? או שזה לא משנה ומה הכמות המדוייקת שניתן להישתמש בלובילק לפי משקל וגיל במיקרה של עצירות של כמה ימים?

עצירות בתקופת הגמילה היא תופעה שכיחה והיא נגרמת בשל התאפקות של הילד בתגובה לקשיים ופחד שחווה בגמילה . הטיפול המתאים והיעיל ביותר לעצירות הוא נורמלקס והסיבה שלא היתה יציאה בזמן הטיפול בנורמלקס היא מינון נמוך מדי לצרכים של הילד. שימוש בחוקן מגביר את הפחד ואת ההתאפקות ומחמיר את העצירות. יש לתת טיפול במינון גבוה של נורמלקס כדי לגרום לשלשול ואחר כך לרדת במינון למנה יומית מתאימה. ממליצה שתפני בהקדם לגסטרו ילדים לקבלת טיפול מתאים.