הזעת יתר כתוצאה מתנאי מזג אוויר

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

15/01/2017 | 01:04 | מאת: Itay

שלום, שמי איתי, בן 24, סטודנט לרפואה, ללא עבר של מחלות קודמות או נטילת תרופות על בסיס קבוע. לפני כחצי שנה עברתי להתגורר במדינה קרה, בה הטמפרטורה הממוצעת בחודשי החורף נעה סביב ה0 - 10 מעלות מתחת לאפס, עם לחות מעט גבוהה מהלחות הממוצעות בישראל. בחודשיים האחרונים אני סובל מהזעת יתר (יחסית סימטרית, אך לא לחלוטין) בבית השחי. ללא הזעות לילה. ההזעה הינה תופעה חדשה אשר לא מוכרת לי מעברי, ואני שם לב שהיא תלוית יום (לא חריפה באופן זהה כל הזמן). כלל לא הבחנתי בתופעה בזמן שהותי בישראל לצורך ביקורי מולדת, מכאן המחשבה שיש קשר למזג האוויר או לתנאים ההסתגלותיים. בדיקות דם שערכתי הראו ערכי פעילות תקינה של הthyroid , אבל ערכים מעט גבוהים מהממוצע של Potassium, להערכתי כי הייתי קצת מיובש בבוקר הבדיקה. הדבר אינו קשור כלל להאם אני חווה קור או חום (יתכן ואשב במקום קר מאוד, ארגיש קור ועדיין אזיע באופן לא פרופורציונלי לחלוטין). ההזעה מחריפה במקומות סגורים, ומגיעה עד לכדי רטיבות באזור האקסילרי. ניסיתי להשתמש בדאורדורנט מיוחדים, לא הועיל כלל. כנ"ל שימוש בטלק. הדבר מן הסתם מלווה בחוסר נוחות גדול שכן אני צריך להחליף חולצות על בסיס קבוע במהלך היום .. בטמפרטורות כאלו נמוכות, יחד עם ריחות גוף וכל אי הנוחות הנלווית. אשמח לייעוץ או הכוונה, אני באמת כבר לא יודע מה לעשות ואיך לטפל בבעיה, זה מתסכל ומעייף. יתכן ויש קשר לתזונה? לחץ נפשי כתוצאה ממבחנים ? (הלימודים קשים וכמו סטודנט טוב אני אוכל וישן לעיתים באופן לא מאוד סדיר .. תודה רבה מראש

שלום ממליצה להוסיף בדיקות הורמונליות של טסטוסטרון LH FSH IGF1 . אם הכל תקין - נראה שהרקע הוא מתח נפשי . יום נעים

מנהל פורום בלוטת התריס