דורית

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

18/11/2016 | 12:42 | מאת: דורית

שלום, אני מקווה שזה המקום הנכון לקבלת ייעוץ למקרה שלי, בת 32, שומרת על אורח חיים בריא כולל תזונה נכונה ואימוני כושר 3 פעמים בשבוע. בשנתיים האחרונות אני חשה שחל שינוי בהרגשה הכללית שלי. זה בא לידי ביטוי בתופעות הבאות. ירידה ביכולת הריכוז(יכולים לבקש ממני משהו ואם אני לא אתרכז אני אתקשה לזכור תוך כמה דקות מה ביקשו ממני) ירידה בזיכרון(קיים חשש שאני טועה ולא בטוחה במה שאני זוכרת). בלבול, וחוסר סבלנות. כל שלושה שבועות בממוצע כאבי ראש נוראיים(עד שאני לא לוקחת כדור זה רק מתחזק, ברמה שגורם לאי תאבון). רצון לפהק לצורך לקיחת נשימה עמוקה לעיתים קרובות, עייפות לאחר שנת לילה . עייפות כבדה בסוף יום עבודה ברמה של ללכת לישון בשעה 20:30/21:00 ואני רווקה ללא ילדים נכון לעכשיו רוב העיסוק שלי מתרכז בעבודה. לא רואה סיבה לעייפות כזאת. ולאחרונה נשירה אינטנסיבית. הרופאה עשתה לי בדיקה של בלוטת התריס ונמצא שה tsh שלי הוא 5.16 חורג מהטווח התקין. אני צריכה ללכת לבדיקה חוזרת של tsh על מנת לראות אם יש שינוי ב tsh. אני פונה אליך מאחר ואני רוצה לוודא שאכן זאת הבדיקה הנכונה או שיש בדיקות נוספות שיש לבצע לצורך טיפול היעיל ביותר. אני רוצה להתמקד בפתרון ולא לגשש באפלה.. בברכה, דורית

דורית שלום הסיבות לתחושות שלך יכולות להיות רבות כמו אנמיה , חסר ויטמינים , מכבר לתריס . לגבי ה tsh , הוא גבולי ואיננו מסביר את תלונותיך , ממליצה לחזור עליו יחד עם בדיקות של ft4. Tpo . יום נעים ובריאות

מנהל פורום בלוטת התריס