שלום רב

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

20/10/2016 | 13:47 | מאת: גיל

שלום ד"ר, אנסה לקצר.. אני בת 26.. מאפריל האחרון מרגישה מאוד לא טוב, זה התחיל מחולשה כללית ואז מפרה עלפון יחיד, שלאחריו נמדד לחץ דם גבוה ודופק מהיר. עד עכשיו מרגישה חולשה ביד ונמלול לעיתים קרובות. הולטר לב 24 שעות עם סינוס אטיכרקדריה (דופק הגיע ל 135). לאחר מכן עוד כמה מקרים של סחרחורות ופרה עלפונות, ראיתי שבא בתדירות גבוהה חזרתי לרופא המשפחה. עשיתי בדיקה של בלוטת התריס (בדיקת דם פשוטה) שיצאה תקינה. אקו לב- תקין למעט דופק מהיר מאוד ומבחן מאמץ- אין לו תוצאה מכיוון שדופק במנוחה היה 140 אז לא היתה מטרה להמשיך בבדיקה. שללו בעיה לבבית. חשבו אולי זו בעיה נוירולוגית (גם התחילה לי פזילה בעין שמאל, בלי בעיה בראייה) אז הופנתי לנוירולוג.. הלכתי אליו והבדיקה הגופנית הראתה בעיה של ערות החזרים והחזרים פתולוגיים. (כבר שנים יש לי ערות החזרים ולא ידעתי שזו בעיה בכלל..). עשיתי בדיקת emg ncv- תקין. בדיקת דם למ"ג- תקין. ct מוח- תקין. ct ארובות העיניים- אקזופטלמוס שמאלית. ייעצו לי לעשות MRI מוח ועמוד שדרה עליון (הבדיקה עוד שלושה שבועות) ובמקביל לפנות לאנדוקרינולוג- אולי יש גידול בהיפופיזה שמפריש הורמונים שגורמים לדופק מהיר (אבל איך? CT מח תקין...) ודבר שלישי- הם אומרים אולי האקזופטלמוס קשור לבלוטת התריס אז לעשות בדיקות שלה.. אבל כבר עשיתי בהתחלה את בדיקת הדם ויצא תקין... יכול להיות שהבעיה בבלוטת התריס למרות שהבדיקת דם תקינה? הבדיקות הנוספות שיש בקשר לבלוטת התריס הם בדיקות דם או יש עוד? אני לא מוצאת מידע בגוגל.. אודה לתשובות, קצת מיואשת. עשיתי כבר מלא בדיקות וכבר נגמר לי הכוח...

20/10/2016 | 13:53 | מאת: גיל

שלום גיל נראה שבעיותיו מורכבות , ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג , לגבי בחט עיניים , קיימת בדיקת דם שנקראת TSI שיכולה לעזור באבחנה , למרות שאם תפקודי תריס תקינים , לא מקובל לטפל , אלא במקרים חריגים . לגבי דופק מהיר , יש לבדוק בדיקות הורמונליות נוספות כמו קטכולאמינים . לסיכום ממליצה לך לפנות לאנדוקרינולוג , המקרה שלך לא לגוגל . מאחלת לך בריאות

מנהל פורום בלוטת התריס