ממצאים בבלוטת התריס בבדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

05/12/2016 | 14:21 | מאת: שירי

שלום רב, נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד צוואר בעקבות גילוי שינויים בבלוטת התריס שנראו בדופלר עורקי צוואר (שהיו תקינים, אגב), ואלו הממצאים: א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס * THYROID DISEASE UNS * בלוטת המגן בגודל תקין, מרקם גס,לא הומוגני ווסקולרי. 8 מ"מעם הלו היפואקוי סביבו, ללא סיד בתוכו. * קשר איזואקוי באונה ימנית בגודל כ 14 איסטמוס מעובה עד 6 מ"מ, לא אחיד, קשר בקטע ימני בגודל כ 5 מ"מ . *14 בלוטות הרוק ללא ממצא חריג. תת ליסתי משמאל הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת 1.6 ס"מ. המלצות: סיכום: סיבת ההפניה: ממצאים: מעקב האם התשובה מדאיגה? תודה רבה.

שלום שירי האולטראסאונד שלך יש ממצאים הדורשים המשך ברור , קשריות מעל גודל של 10 ממ מקובל להפנות לניקור - ביופסיה כדי לשלוח המצאות גידול . לכן ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג ליעוץ . יש לזכור שרב הקשריות הן שפירות , , אך יש לוודא זאת . יום נעים

מנהל פורום בלוטת התריס