טיפול בדלקת בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

18/08/2016 | 08:47 | מאת: אביגייל

ד"ר שלום רב אני בת 43 לאחר בדיקות דם ואולטרסאונד ומיפוי לבלוטת התריס אובחנה דלקת בבלוטת תריס שמלווה בכאב בגרון. הרופא נתן לי טיפול של חודש בפרדניזון 20 מ"ג 2 כדורים בבוקר ולאחר מכן לבצע בדיקת דם חוזרת . האם הטיפול שניתן הוא נכון מבחינת אורך השימוש וכמות הכדורים? האם מטיפול כזה יכולה להיווצר מחלה סוכרת? האם לאחר טיפול של חודש יש להפסיק את הכדורים בהדרגה? תודה מראש

בוקר טוב כן , הטיפול הוא הפרדניזון , הזמן סביר , יש להוריד אחר כך מינון בהדרגה , יש סבירות לעליה בסוכר אם יש סיפור משפחתי של סוכרת , יש לשמור יותר דיאטה ולבדוק סוכר . רב המקרים של דלקת יש הבראה מלאה ללא מורך בטיפול קבוע . שבוע נעים

מנהל פורום בלוטת התריס