תירוגלובולין מדיד לאחר כריתת בלוטת התריס עקב סרטן

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

07/09/2016 | 21:38 | מאת: סול

שלום רב , לפני 4 שנים התגלה לי סרטן בלוטת התריס מסוג פפילרי ובלוטת התריס הוסרה בניתוח ,לאחר מכן עברתי טיפול ביוד ומאז אני מטופל ביוטירוקס ומבצע בדיקות דם כל 3 חודשים . עד לפני כמה חודשים הבדיקות היו טובות ,אך לאחרונה התירוגלובולין התחיל להיות מדיד . עכשיו הוא 0.30 לפני 3 חודשים הוא היה 0.60 ה- abs הוא 1.47 ולפני 3 חודשים 1.26 ה- tsh 0.04 ה- t4 14.54 וה- t3 4.33 ,האם יש לי סיבה לדאגה שהגידול חזר חו"ח? בתודה ובברכה סול

שלום לאחר כריתה מלאה של התריס וטיפול היוד רדיואקטיבי , הטירוגלובולין אמור להיות קרוב לאפס . רמות הטירוגלובולין של 0.6. לא אפסית , אך נמוכה , ממליצה לבצע אולטראסאונד של צוואר , אם לא בצעת . בכל מקרה יש לבצע מעקב ולשקול בדיקת טירוגלובולין בגרוי לאחר טירוגן . יש לפנות לאנדוקרינולוג המטפל . יום נעים

מנהל פורום בלוטת התריס