ציסטה במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

08/08/2014 | 10:23 | מאת: רוני

שלום, לפני כשנה, הלכתי לרופא מומחה בבית חולים בני ציון שבחיפה, ( ד"ר ברודצקי )שאבחן אצלי ( באמצעות צילום ) ציסטה על המיתר. הוא המליץ לי לעבור ניתוח, ואני לא ממש רציתי. רציתי לשאול: האם ציסטה הנה מצב שמסכן חיים? או עלול להתפתח למשהו מסכן חיים?כעבור שנה, הלכתי שוב לביקורת כדי לראות שהכול תקין ולא החריף. לפי הצילומים הכל נשאר אותו דבר, אבל יש לציין שאני עדיין צרודה. תודה!

15/08/2014 | 13:36 | מאת:

ראשית - היית אצל רופא מצוין.. שנית - ציסטה אינה דבר מסוכן לכשעצמו, אלא אם היא מאוד גדולה ומפריעה לנתיב האויר, מה שלא נשמע במקרה שלך. העניין הוא שציסטות בד"כ לא נעלמות מעצמן והן גורמות לנזק מתמשך גם למיתר בו הן נמצאות וגם למיתר השני המתחכך בהן. כך שאם את צרודה - אני מצטרף להמלצה להסיר את הציסטה בניתוח שהוא קצר ופשוט יחסית.