ציסטה במיתרי הקול,

דיון מתוך פורום  צרידות

07/09/2014 | 20:03 | מאת: קרן

שלום,לבת שלי בת 12 אובחן יבלות במיתרי הקול,עם המלצה לטיפול אצל קלינאית תיקשורת,וכך עשינו.אך ללא הועיל.בסוף ניגשנו למנהל מחלקת אאג שאבחן ציסטה במיתרי הקול ואמר שניתוח בהרדמה מלאה עם סיכוי לפגוע בשיניים הקדמיות הוא הפתרון.שאלתי היא: האם אכן הדבר יפתור את הסבל שבצרידות. ומדוע אין מיכשור שלא יפגע בשיניה של הילדה? מהם סיכויי הצלחה ? ומהם הסיכונים?

15/09/2014 | 18:53 | מאת:

מסכים שציסטה במיתרי הקול אצל ילדה מצדיקה ניתוח. לגבי הנזק לשיניים - מדובר בסיבוך נדיר. אנחנו משתמשים במגן שיניים מגומי/סיליקון אשר שומר על השיניים בזמן הניתוח. במקרים הבודדים (מתוך אלפים) אשר שיניים אכן ניזוקות, לרוב מדובר בשיניים חולות/רקובות, עם מחלת חניכיים קשה וחסר של שיניים. אם השיניים של ביתך יציבות ובריאות, הסיכון לפגיעה הינו נמוך ביותר.