בצקת במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

24/04/2014 | 19:34 | מאת: שרון

אתמול התעוררתי כמעט ללא קול אשר הלך ונעלם לגמרי במשך היום. אני מורה אך הדבר קרה לאחר חופשת פסח הארוכה וללא כל צינון. רופא אא"ג בדק בעזרת סיב אופטי ואמר שיש לי בצקת סביב המית הימני. ממה נגרמת בצקת שכזו והאם באמת הטיפול היחיד הוא לא לדבר? תודה

27/04/2014 | 20:56 | מאת:

מנוחה קולית היא תמיד דבר המשפר צרידות. בצקת חד צדדית יכולה להופיע אצל מעשנים או בעקבות פציעה של המיתר. אם אין שיפור, כדי לוודא אם האבחנה אכן נכונה יש לעבור בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול