דימום במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

27/04/2014 | 15:44 | מאת: שי

זה תקופה שאני סובל מדימום במיתרי הקול, טופלתי ע"י פרופסור נגריס בת"א, ע"י הכדורים שלו + שתיקה לשבוע, זה עזר, אבל חזר אחרי תקופה. אח"כ שוב טופלתי ע"י ד"ר פטר פרידמן טיפול שכלל בעיקר שתיקה לשבוע, וזה חזר, כרגע שוב אין לי קול ואני שותק. יש לציין שמשך כל התקופה אני מטופל ע"י מורה לפיתוח קול.

27/04/2014 | 21:04 | מאת:

לרוב יש סיבה לדימומים חוזרים - כמו פוליפ במיתר או כלי דם מורחב. אם יש כלי דם מורחבים במיתרי הקול שהם מקור הדימום, ניתן לטפל בהם באמצעות לייזר. לצורך אבחנה מדויקת נדרשת בדיקה וידאו-סטרובוסקופית באנדוסקופ קשיח.