קושי בהפקת צליל נקי בטון גבוה

דיון מתוך פורום  צרידות

24/08/2014 | 12:33 | מאת: רועי

שלום וברכה, אני זמר/חזן - משתמש בקולי מזה שנים רבות ללא מאמץ/צרידות. לפני שבועיים הופעתי במשך כמה שעות (פעילות די חריגה בשבילי*)והרגשתי עייפות קולית בסיום האירוע. המשכתי לשיר מדי יום (כפי שאני עושה כל יום) עד היום. כבר כמה ימים שאני מרגיש קושי לבצע שירה בטונים גבוהים יחסית שעד כה לא חוויתי קושי בביצועם (תחושה דומה לתחושת "ליחה"). אני מכחכך בגרוני ומנסה שוב - לעיתים מצליח להפיק צליל נקי ולעיתים - לא. האם עליי לנוח מספר ימים ולנסות שוב או שניתן להמשיך לבצע שירה/חימום קולי כרגיל והתופעה בדרך כלל חולפת מעצמה ? תודה רבה, רועי.

05/09/2014 | 14:05 | מאת:

נשמע כמו אירוע של מאמץ יתר ונזק שנגרם למיתרים. בדרך כלל זהו נזק זמני בצורת נפיחות/אודם/בצקת והוא אכן מוקל כעבור כמה ימים של מנוחה קולית. אם הבעיה נמשכת יותר מ 2-3 שבועות יש לעבור בדיקה של מיתרי הקול