צרידות לאחר טיפולים במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

15/09/2014 | 12:30 | מאת: דודי

שלום רב אימי בת 79, עברה לפני 7 שנים הקרנות למיתרי הקול עקב התחלת סרטן ( שלב 0) insitu וכן עברה לפני כן ובמשך השנים עוד 2 ביופסיות בגרון. היא תמיד צרודה ועקב כך מדברת בקול. וכן משתעלת בזמן הארוחה לעיתים.האם יש מה לעשות ולשפר בעזרת ניתוח כל שהוא את תיפודי הגרון שלה ולחזקם על מנת שתוכל להיות פחות צרודה? תודה.

15/09/2014 | 18:59 | מאת:

שילוב של גיל מתקדם, הקרנות וביופסיות חוזרות - קרוב לודאי שהמיתרים דקים וצלקתיים עם חסר רקמה ניכר. התוצאה היא צרידות וגם חדירת מזון ומים לקנה בזמן בליעה, מה שגורם לשיעול. לאחר בדיקה יסודית של המיתרים, במידה והאבחנה מאומתת, ההמלצה היא לרוב לבצע מילוי של המיתרים המצולקים על ידי חומר מילוי סינטתי או שומן עצמי.