צרידות מעל שבועיים .

דיון מתוך פורום  צרידות

22/03/2014 | 18:29 | מאת: דרור

שלום ד"ר יונתן , סובל מצרידות מעל שבועיים ויום . בהתחלה היה קול ממש חלק עם דלקת ( שיעול עם ליחה צהובה ) רופא אא"ג בדק דרך האף והגיע למסקנה שיש דלקת וצריך טיפול ע"י אנטיביוטיקה של רידיק לאחר שבוע וחצי של טיפול הצרידות נמשכת רופא משפחה המליץ להחליף את אנטיובטיקה לזינט . באופן כללי הכל השתפר ( אין כבר שיעול ) הקול חזק יותר אבל עדין צרוד . מה דעתך ? האם אתה ממליץ לחזור לעבודה ( עובד כמרצה ) האם אפשר לדבר יותר למרות שקצת צרודים ? . האם יש טיפול לצרידות לאחר דלקת ?

30/03/2014 | 06:54 | מאת:

קרוב לודאי שמדובר בדלקת ויראלית של דרכי האויר העליונות. לרוב אין צורך בטיפול תרופתי כלשהו, רק להמנע משימוש יתר בקול בתקופה זו. כדאי לחזור לעבודה בהוראה רק לאחר שהקול חזר להיות רגיל ולא צרוד.

01/04/2014 | 22:19 | מאת: דרור

תודה רבה . עבר כמעט חודש והצרידות עדין קיימת . הרופא אא"ג רושם ככה בבדיקת פיבראופטי עדין יש אודם מיתרים ללא דלקת מעט ליחה יתכן סימני רפלוקס קלים . ממליץ זריקת דיפרוספן 2CC תוך שרירי . האם חובה לקחת את הזריקה על מנת שהקול יחזור או שהגוף צריך עוד מנוחה עד שהקול יחזור ? . בינתיים הקול עדין צרוד אבל עם שיפור ממש קטן . תודה רבה , דרור .