בקשה להסבר

דיון מתוך פורום  צרידות

06/09/2014 | 09:09 | מאת: ערן

שלום אחריי בדיקה אצל אף אוזן גרון התגלה לי בחלק המידאלי של המיתרים אספקט דיסטאלי קרוב לסחוסים הקיתוניים נראית גראנולציה פנימית מסוג CONTACT GRANUlOMA בשליש האחורי של המיתרים בפונציה. האבחנה contact granuloma of bil vocal cords posteror 3rd ניתן לי ספריי בודיקורט שכבר שבועיים אני לוקח ולא עוזר. האם זה יבלות? האם זה הצטלקויות חלילה? קראתי שכתבת שבמקרה של הצטלקויות זה לצמיתות. אני מאוד מפחד. בבקשה תסביר לי את העיניין . האם אפשר לנתח במצבי?

06/09/2014 | 21:41 | מאת:

בהנחה שהאבחנה היא נכונה, כי לא בדקתי אותך בעצמי, אומר כמה דברים לגבי גרנולומה: זהו מצב שפיר שאינו על המיתר עצמו אלא בחלק האחורי, במקום בו יש סחוס. זהו לא איזור שגורם לצלקות בדרך כלל והמחלה היא הפיכה. מקובל שלא לנתח גרנולומות בשלב ראשון אלא אם הן ענקיות ומפריעות מאוד. הטיפול המקובל הוא הפחתת חומציות על ידי שינויי תזונה וכן תרופות מסוג LOSEC/NEXIUM/OMEPRADEX והפחתת לחץ בחיים באופן כללי ככל שניתן... מומלץ להיבדק אחת למס' חודשים כדי לוודא שהנגע נעלם. אם הוא לא נעלם, אלא גדל ומפריע בדיבור או בנשימה, ממליצים על ניתוח.

06/09/2014 | 22:21 | מאת: ערן

שלום דר בהמשך לשאלה לגביי הגרנולומה. מדוע הרופא נתן לי בודיקורט? אני כבר חודשיים וחצי בקושי יכול לדבר אני צרוד ביותר קולי חלש מאוד ולפעמים נעלם לחלוטין. הדבר מקשה עלי נפשית ותפקודית ובודאי שלא תורם לי להירגע. הרופא בבדיקה אמר שהיבלות קטנות ותת עוריות. כמו כן אמר שבעת פונציה מיגש המיתרים הוא מאספקט דיסטאלי לכיוון פרוקסימאלי ועל כן מיפגש המיתרים ב שליש האחורי מונע סגירת הגוליטיס פרוקסימאלית ולכן הצרידות. מה זה אומר? האם הצרידות היא בגלל הגראנולציה הפנימית? או שהבעיה אחרת? בקיצור ניתוח יעזור כן או לא?