צרידות ורפלוקס

דיון מתוך פורום  צרידות

30/04/2014 | 01:48 | מאת: רועי

שלום ד"ר, אני בן 33 וסובל מבעיות צרידות, אני מרגיש כאב בזמן דיבור ומידי פעם נאלץ לשתוק לגמרי. אובחן אצלי ע"י רופא גסטרו גם רפלוקס. בבדיקה שעשיתי אצל רופא א.א.ג נאמר לי שיש לי כלי דם מורחבים על המיתרים ושהכאב נובע מהרפלוקס ולא מהמיתרים (הרופא הסביר שהמיתרים לא יכולים לגרום לכאב) והמליץ על טיפול תרופתי באומפרדקס ודיאטה מתאימה. שאלותיי הן: 1. האם הכאבים אכן נובעים מהרפלוקס? (ז"א האם המיתרים אכן לא יכולים לגרום כאב?). 2. האם ניתוח יכול לעזור? האם ניתוח גורם לצלקת על המיתר, במידה וכן, מה הסיכונים בכך? תודה מראש! רועי

05/05/2014 | 19:20 | מאת:

1. כאב יכול להגיע גם מהמיתרים. אם אתה נדרש להתאמץ כדי להפיק קול או מפעיל את שרירי מיתרי הקול באופן לא מאוזן, בהחלט יכול להיגרם כאב. אי אפשר לדעת אם הרפלוקס הוא זה שגורם לכאבים, זו רק השערה. 2. ניתוח לאיזה מטרה? אם כלי הדם המורחבים גורמים לצרידות ולכאבים, הסרתם יכולה לעזור. ביצוע נכון וזהיר של הניתוח אינו כרוך בדרך כלל בסיבוכים. צריך לבדוק אותך כדי להבין מה האבחנה הנכונה.

12/05/2014 | 18:34 | מאת: רועי

תודה רבה ד"ר על התשובה, כן, הכוונה לניתוח להסרת כלי דם אלו. האם בהכרח בכל פעולה של לייזר על המיתר נותרת צלקת? במידה וכן, מה הסיכון? רב תודות, רועי