צרידות לאחר ניתוח בבלוטת המגן

דיון מתוך פורום  צרידות

15/09/2014 | 13:38 | מאת: יעל

עברתי לפני שנה ניתוח להסרת חלקית של בלוטת המגן. סבלתי מצרידות , שהשתפרה במהלך הזמן, אבל עדיין הקול לא חזר להיות מה שהיה קודם, וגם טיפול עם קלינאית תקשורת לא היטיב את המצב. בנוסף לצרידות קבועה בעת הגברת הקול או עלייה בטון הדיבור, אני גם סובלת מעליית ליחה באמצע הדיבור לאחורי הגרון שגורמת לקול להיעלם. זה לא היה לפני הניתוח. מה אני יכולה לעשות להטבת המצב?

15/09/2014 | 19:03 | מאת:

האם נבדקו מיתרי הקול לאחר הניתוח? האם אובחן שיתוק של מיתר הקול? במידה וזו האבחנה ואת כבר שנה לאחר הניתוח, יש לשקול פעולה ניתוחית הנקראת מדיאליזציה של מיתר הקול, במטרה לשפר את הסגירה, לשפר את הקול ואת יכולת השיעול ופינוי ההפרשות. ישנן מס' דרכים לבצע את הפעולה ואת מוזמנת לפנות למרפאת מיתרי קול להתייעצות.