שטף דם במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

21/05/2014 | 23:06 | מאת: סוליטר

בעקבות צעקות רמות חשתי פגיעה בעוצמת הקול. רופא א.א.ג. איבחן שטף דם על מיתר ,תוך התבוננות פנימה עם מראה דומה לשל רופא שיניים. הוא נתן שתי שאיפות ביום של פליקסוטייד 125 מק"ג וכדור אלרג'יX .מינון 10 מ"ג פעם ביום. כעת עבר שבוע מאז הטיפול, והקול רק הלך ונחלש. היום איני יכולה לדבר כלל. האם האבחון והטיפול נראים בעיניך נכונים או יש סימני שאלה. אודה לך על התייחסותך הכנה, סוליטר

22/05/2014 | 00:22 | מאת:

שטף דם הוא פציעה כתוצאה ממאמץ קולי מוגזם. כפי שנוצר קרע או דימום בשריר בעקבות מאמץ גופני. הטיפול המומלץ הוא שתיקה מ ו ח ל ט ת למשך שבוע, ובהמשך דיבור בכמות זהירה ומופחתת תוך מעקב אא"ג צמוד. לשאר הטיפולים שקיבלת אין לדעתי השפעה כלשהי על ההחלמה שכן לא מדובר בתופעה אלרגית או בצקת המצדיקה תרסיס סטרואידלי. אם אין שיפור ממליץ לעבור בדיקת סטרובוסקופיה בסיב קשיח במרפאת מיתרי קול כדי לראות האם האבחנה והטיפול אכן נכונים.