פגיעה בדיבור

דיון מתוך פורום  צרידות

15/09/2014 | 19:55 | מאת: אליק

אובחנתי כחולה במחלת MSA. בין תופעות אחרות אני סובלת משיעול טורדני וכן מקשיים בדיבור וכמעט אינני יכולה לשיר.הופנתי לרופא אא"ג בבית חולים בלינסון. הוא אבחן הפרעת מעבר מעבר פרינקס ושט ואיטיות בושט דיסטלית וכן בצקת אחורית ניכרת של הלרינקס ואודם. הוא המליץ לי טיפול אצל קלינאית תקשורת וכן טיפול בתרופת נקסיום 40 מ"ג 2 פעמים ביום.האם לדעתך יש עוד אמצעים בהם אני יכולה להעזר כדי להקל על בעייתי?

20/09/2014 | 08:37 | מאת:

מה שאני יכול להוסיף זה שמכיוון שהמחלה מתאפיינת בסימפטומים הדומים לפרקינסון, יש לבצע ריפוי בדיבור בשיטה המתאימה, הנקראת LSVT. יש לוודא שהקלינאית תקשורת מכירה ויודעת לבצע אותה. בשיטה זו אפשר לשפר את הקול וגם את הבליעה במחלות נוירולוגיות מסוג זה. בהצלחה!