צרידות לאורך שנים

דיון מתוך פורום  צרידות

13/08/2014 | 00:33 | מאת: סיגל

ד"ר שלום רב! אני צרודה כרונית בערך מגיל 15 ועד עצם היום הזה ( כיום בת 40).בגיל15 נבדקתי והייתי על גבול היבלת אבל עוד לא.. עברתי קורס דיבור לשימוש נכון במיתרי הקול, זה עזר למס שנים אך אחכ חזר שוב לצערי. .)(הפסקתי לנשום סרעפתית.)במהלך השנים צעקתי והרמתי קול וכיום אני באמת מדברת הרבה במסגרת הטיפול בשלוש הפעוטות שלי ( 4, ותאומות בנות 3 ).אני סובלת הרבה גם מליחה(אם זה קשור ). ואני שואלת מהו הטיפול הכי טוב בשבילי? תודה מראש על תשובתך.

15/08/2014 | 13:38 | מאת:

בהנחה שמדובר ביבלות - לא משנה אם הטיפול יהיה ריפוי בדיבור או ניתוח - זה הכרחי שתדברי פחות ותצעקי פחות אחרת שום דבר לא יעזור. אם מדובר במשהו אחר כגון פוליפ או ציסטה, יש קודם כל לנתח, אבל שוב - בלי צמצום הדיבור והמנעות מצעקות הבעיה תחזור