צרידות ורפלוקס

דיון מתוך פורום  צרידות

27/05/2014 | 22:24 | מאת: לא חשוב

ב"ה שלום, 1) בחודש פברואר החלתי להרגיש משהו בגרון וגם נהייתי צרוד. רופא אא"ג שבדק אותי, אמר לי שיש לי רפלוקס ונתן לי לנזופרזול לחודש כל בוקר. לקחתי את זה כל חודש מרץ. 2) מכיון שבאותה תקופה כאב לי הבטן מידי פעם, נפגשתי עם גסטרואנטרולוג שאמר לי שכדי לוודא שיש לי רפלוקס צריך לעבוד בדיקה קצת פולשנית ומכיון שהסימפטומים הם לא חזקים, הוא רק אמר לי לקחת לנזופרזול ל-3 חודשים פעמיים ביום, ולראות מה קורה. אני רוצה לציין שאין לי צרבות, ויש לי רק תחושה של משהו בגרון (לפעמים יותר ולעמים פחות), ובעיקר צרידות (לפעמים יותר ולפעמים פחות). היו לי מספר ימים מועט של טעם קצת מריר בפה, אבל לא יותר מזה. אין לי שום בעיה אחרת כמו לאכול וכדומה. 3) החלתי ב-5 למאי את הטיפול של ה-3 חודשים ועכשיו אנחנו מתקרבים לסוף מאי ואני עדיין באותו מצב מבחינת צרידות ותחושת הגוש. אני בדיאטה כבר חודש וחצי, לא אוכל הרבה שומנים, וגם דברים חריפים או חמוצים. אני שותה קפה אחד ליום, למרות שבמהלך חודש מאי הפסקתי לשבועיים לגמרי את קפה. זה לא עזר, אז אני עכשיו שותה אחד ליום. עוד פרט אחד. הגסטרואנטרולוג שלח אותי לבדוק אם יש לי הליקובטר פילורי. בדקתי ונמצאתי חיובי. טיפלתי בזה בעזרת אנטיביוטה. זה היה עכשיו במהלך חודש מאי. השאלות שלי: 1) האם כדאי לבדוק שוב באא"ג אולי יש בעיה אחרת עם מיתרי הקול או לתת עוד זמן עבור הלנזופרזול? 2) איזה סוג רופא אני לפגוש, האם גסטרואנטרולוג או אא"ג? 3) אם הלנזופרזול רק מדכא את החומציות בקיבה ולא מתקן את הבעיה שסוגר את הקיבה, האם זה אומר שבסוף הטיפול, (בהנחה שהוא יצליח), אני אקבל שוב רפלוקס? תודה רבה מראש

04/06/2014 | 21:34 | מאת:

1. בהחלט כדאי להיבדק שוב, סיכוי טוב שזה לא קשור לרפלוקס. 2. מציע להיבדק אצל מומחה למיתרי קול. 3. אין לדעת, וכאמור האבחנה אינה חד משמעית.