סיב אופטי- מיתר קול

דיון מתוך פורום  צרידות

10/05/2014 | 11:47 | מאת: לולי

שלום דר', בת 2.5 לאחר ניתוח חזה. צרידות כ- חודש וחצי לאחר ניתוח. בבדיקה לרינקס- תנועת מיתר ימני תקינה, משמאל שיתוק עם ספק תזוזה קלה של אריתנואיד. אין סגירה מלאה בפונציה. הבנתי כי אחד המיתרים משותק. ונשלחתי לקלנאית תקשורת. א. מה הסיכויים לדעתך להחלמת המיתר המשותק ? וכמה זמן ההחלמה הצפוי? ב. מה זה אומר משמאל תזוזה קלה של אריתנואיד?

22/05/2014 | 00:10 | מאת:

ניתוח חזה בילדים קטנים יכול לגרום לשיתוק מיתר הקול. הסיבה היא שהעצב המניע את מיתר הקול (אחד מכל צד) עובר בבית החזה בדרכו חזרה לגרון. החלמת המיתר המשותק תלויה במידת הפגיעה בעצב. אם הוא נחתך הוא לא יזוז. מצד שני ברוב המקרים אין חיתוך אלא רק מתיחה או מעיכה ואז יש התאוששות בטווח של עד שנה. בנוסף, גם אם יש שיתוק בלתי הפיך, נוצר לרוב פיצוי עצמי על ידי שימוש מוגבר במיתר בצד השני או התיישרות של המיתר המשותק בקו האמצע. בשורה תחתונה - הסיכויים לחזרה לתיפקוד תקין הם טובים. ובמידה ואין שיפור בטווח של שנה או שכבר עכשיו יש הפרעה קשה בתיפקוד(שיעול, מחנק באוכל, היעדר קול) ניתן להתערב בניתוח קטן ולשפר את המצב. ספק תזוזה של אריתנואיד - הכוונה היא שאולי יש תנועה קלה של המיתר המעידה על תחילתה של החלמה.