אבוד קול

דיון מתוך פורום  צרידות

15/09/2014 | 11:58 | מאת: עפרה

שלום ד"ר להב, לפני כ- 3 שנים איבדתי את קולי, בו השתמשתי לא ר'ק לדיבור אלא גם לשירה. השתעלתי עד כדי חנק ונאלצתי לישון בחצי ישבה עם בקבוק מים צמוד ,וכמובן שהיתה צרידות נוראה ואיבוד קול. כמובן שהפסקתי לעשן, אך ידוע לי שזה לא כתוצאה מהעישון. רופאת המשפחה לא מצאה שום סיבה, הגרון היה נקי ולא היה ברורה לה הסיבה. ניגשתי לרופאת א.א.ג. ששאלה אותי מיד על הכדור שאני לוקחת לטיפול ביתר ל.דם. הכדור שלקחתי שמו - סילריל - ובאותו רגע היא אמרה שזו הסיבה לכל התופעה. רופאת המשפחה עדיין לא הסכימה הלחליף לי את הכדור ובמקביל נשלחתי לכל בדיקה אפשרית כולל רופא אלרגיות, שגם אצלו לא נמצא דבר, אך הוא אישר לךי מיד שאכן הכדור סילריל הוא הגורם. סוף,סוף החליפו לי את הכדור אבל הדבר היחיד שנעלם זה השיעול. אני עדיין צרודה (הרבה פחות אבל צרודה) והצרה הגדולה שאני לא מצליחה לחזור ולשיר, כי ראשית הקול שלי כבר לא אותו קול, והגרוע מכך שהוא שכאשר אני מנסה לשיר, אחרי פחות מדקה אני מתחילה להשתעל, מגרד לי בגרון ושוב נגוז החלום. בזמנו רופאת הא.א.ג ניסתה לדחוף אותי ולחצה עלי שאבוא אליה לניתוח במיתרי הקול. לא הסכמתי כי אני פוחדת לאבד לגמרי את הדיבור או שיקרה משהו (ראה המקרה של ג'ואן ריברס לאחרונה). אני סובלת מסכרת,יתר ל.דם ואני לא בטוחה שזה מתאים. אחרי כל הסיפור הארוך שכתבתי לך - אשמח לשמוע ממך איזה פתרון אחר יכול להתאים עבורי ,אם יש כזה. תודה רבה, ושנה טובה, עפרה

15/09/2014 | 18:57 | מאת:

יתכן וכתוצאה מהשיעול החזק נגרם נזק כלשהו למיתרים, כגון יבלות/פוליפ/ציסטה. במקרה כזה הצרידות יכולה להימשך גם אחרי שהשיעול נרגע. לא אמרת לי מה נמצא על מיתרי הקול שלך, שבגללו הציעו לך ניתוח. ממליץ לך לבוא ולעבור בדיקת וידאו סטרובוסקופיה במרפאת מיתרי קול, לקבל אבחנה מדויקת והמלצות לטיפול בהתאם לממצאים.