שינוי בדיבור, בקול, צרידות עד אובדן יכולת לדבר

דיון מתוך פורום  צרידות

23/08/2014 | 23:09 | מאת: מעיין

שלום רב, אבי בגיל 53, מעשן, בריא בדרך כלל. בחודשים האחרונים קולו נחלש, הדיבור שלו השתנה למעין דיבור ישנוני ובזמן האחרון הוא לעיתים לא מצליח לדבר בשעות הערב כי נעלם לו הקול. הוא עבר בדיקה של הכנסת מצלמה לגרון, הרופא אמר לו שאין ממצאים חריגים וכי מדובר בחומצות הקיבה ונתן לו תרופה להורדת החומציות של הקיבה. עברו בערך שלושה שבועות ואין כל שיפור, והנושא מדאיג אותנו מאוד שמא מדובר בבעיה אחרת. מה דעתך? תודה רבה.

05/09/2014 | 14:03 | מאת:

את מתארת מצב בו הקול תקין בתחילת היום ומתעייף עד נעלם בשעות הערב? זה לא נשמע כמו משהו שקשור לחומציות הקיבה. יש עוד אינפורמציה נדרשת, אני מציע להגיע לבדיקה מסודרת ויסודית של מיתרי הקול בסטרובוסקופיה, ולפי הממצאים לשקול בירור רחב יותר, נוירולוגי למשל.