צרידות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  צרידות

04/04/2014 | 18:20 | מאת: יורם

שלום דר, בתי עברה לפני כ-10 ימים ניתוח vascular ring. בימים הראשונים הייתה צרודה מאוד והתקשתה לדבר ובהמשך משתפר. יחד עם זאת, עדיין קיימת מעט צרידות. ברצוני לשאול: מה הסיבה לצרידות והאם אמור לעבור? קראתי שב יתומים חזה תתכן פגיעה עצבית. האם יתכן שקיימת פגיעה ואם כן האם זה הפיך. תודה

06/04/2014 | 07:16 | מאת:

יתכן ובמקרה הזה הצרידות נגרמה מצינור ההרדמה בלבד, כפי שאת מתארת זה השתפר. במקרים נדירים ניתוחים בחזה יכולים לגרום לפגיעה בעצב של מיתר הקול ולגרום לשיתוק, בד"כ זמני והילדים האלו מסתדרים. אני מציע לך לערוך לילדה בדיקה של מיתרי הקול כדי לענות על השאלות הנ"ל.

11/04/2014 | 17:31 | מאת: יורם

שלום דר', מדובר בניתוח של טבעת וסקולארית סביב קנה הנשימה. הטיפול היה בחיתוך הליגמנט/דוקטוס. הכניסה דרך הגב בשכמה השמאלית. כיום חלפו שבועיים מהניתוח. עדיין קיימת צרידות. לאחר שיעול הקול משתפר ונהיה יותר צלול, אך בהרמת קול קיימת צרידות וקושי לצעוק. להבנתי, תתכן בצקת סביב העצב של מיתר הקול, והדבר אמור לחלוף לאחר חודשיים שלושה. האם בבדיקת א.א.ג, ניתן לדעת על איזו סוג פגיעה מדובר (פגיעה מהרדמה, פגיעה זמנית/קבועה) ? האם ל"רוץ" לבדיקה או שעדיין מדובר בזמן סביר?