ויקטוזה ולנטוס

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

15/02/2012 | 10:10 | מאת: מיכה כהן

עד כה נטלתי 2 ג'נואט בתוספת כ-26 יחידות לנטוס ליום לאחרונה הועברתי לויקטוזה בתוספת 3 גלוקופג' ליום בהמלצת הרופא התחלתי עם הויקטוזה 0.6 יחידות ליום למשך שבוע ובמקביל המשכתי גם עם לנטוס ואני מוריד את היחידות בהדרגה על סמך בדיקות הדם. אתמול כבר התחלתי עם מינון של 1.2 ויקטוזה ואני עדיין ממשיך עם הלנטוס ומוריד בהדרגה עד לאפס. ההרגשה הכללית שלי לא טובה ואני סובל מבחילות שכמעט לא מאפשרות לי לאכול בנתונים על התרופה ויקטוזה כתוב שאין לקחת עם אינסולין האם אני נוטל את התרופה באופן הנכון והאם הבחילות יעברו עם הזמן? תודה מראש מיכה

20/02/2012 | 14:23 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום מיכה-מ 2012 כבר מותר לקחת ויקטוזה עם האינסולין. בחודש הראשון היא עלולה לגרום לבחילות. תחזור ל מינון הנמוך-0.6 מג עד שהבחילות יעברו. כאמור אין צורך להפסיק את הלנטוס אפשר לקבל את שתי הזריקות יחד באותו היום.

28/02/2012 | 12:20 | מאת: יהודית

שלום לך , מיכה . א. אני סוכרתית הרבה שנים ומאןזנת היטב . בבוקר בצום יש לי עד 90 . ה- A1C שלי הוא 5.9 ב. מזה שנתיים נוטלת את הצירף של ויקטוזה + אינסולין + גלוקופג' . ג. הויקטוזה גורמת לבחילות והפרעות בעיכול . ד. "הועברתי" , כעת לג'נואט , ונאמר לי להפסיק עם הויקטוזה + גלוקופג' , כיוון , שהצירוף הזה , גרם לי לאי ספיקת כליות . שמור על עצמך , וערוך הרבה בדיקות דם לעקוב אחרי מצבך . בברכה . יהודית .

28/02/2012 | 22:25 | מאת: מיכה

שלום יהודית תודה על האינפורמציה. בינתיים התרגלתי לויקטוזה ותופעות הלואי פחתו. בריאות וכל טוב מיכה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה