הגדרות !

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

07/05/2012 | 14:01 | מאת: AA

שלום שאלותי : 1- מדוע טווחי היחוס של סוכר שונים בין המדד האמריקאי( 70-100) לבין טווחי היחוס הארופאי ( 65-110)? 2- האם תוצאת בדיקת סוכר נימית תיהיה גבוהה או נמוכה מבדיקת דם ורידית (ואם כן בכמה?) ? 3 בהנחיות לבדיקת דם לסוכר בצום נאמר בין היתר להימנע מעישון ביום הבדיקה ........ אודה לך אם תשכילי אותי מדוע והאם הבדיקה יכולה להפגע ובכמה? 4-מה לגבי מצב שבבדיקת סוכר בצום (4 בדיקות בימים שונים) הערך יהיה תרום סוכרתי ובבדיקת העמסת סוכר הערך יהיה תקין (או להפך העמסה מוגדרת כ טרום סוכרתי ובדיקה בצום תקין) האם גם אז ההגדרה תיהיה טרום סוכרתי? 5- האם תוצאות בדיקה סוכר בצום נימית/ורידת( 8 ש' לפחות) יהיו שונות אם הבדיקה תעשה בבוקר בצהרים או בלילה? בתודה מראש A

10/05/2012 | 14:29 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום-ההגדרה של סוכר 80-100 בצום טובה. העישון מעלה סוכר. מצב טרום סוכרתי הוא כשסוכר גבוה בצום או אחרי אוכל. רמת הסוכר היא משתנה כל הזמן. באותו יום גם. ההגדרות הן לאחר צום של לילה. לגבי בדיקת סוכר בגלוקומטר יכולה להיות סטיה עד 15% בין בדיקה לבדיקה. גם השיטה של כל סוג גלוקומטר שונה. לכן יותר מדויק בדיקה מדם ורידי.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה