קינמון: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

תפוח עץ: לא רק בראש השנה

ראש השנה בפתח ובקרוב כולנו נטבול תפוח בדבש. כדאי לדעת: תפוח עץ עשיר בוויטמין C, מסייע בהורדת רמת הכולסטרול ועשיר בסידן, ואם תאכלו את החרצנים, צפויה לכם תוספת הגנה טבעית בפני סרטן מאז ומתמיד היווה התפוח סמל למשהו שלא ניתן לעמוד בפניו: החל מסיפור אדם וחוה, עבור בתפוח המפורסם שאכלה שלגיה; וכלה, כמובן, בלוגו התפוח של חברת אפל. כל זאת - לא בכדי. התפוח דל בקלוריות, עשיר בוויטמינים ובסיבים תזונתיים; ויש מדענים שטוענים שאכילה של תפוח אחד ביום, תאריך לכם את החיים, או לפחות תשפר אותם משמעותית.   מה הופך אפוא את התפוח לכל כך מיוחד? תפוח העץ הוא פרי ממשפחת הוורדיים ומקורו במזרח אסיה. בעולם קיימים למעלה מ-7,500 זנים שונים של תפוחים, בצבעים, בטעמים ובמרקמים שונים. התפוח דל קלוריות (כ-55 קלוריות ל-100 גרם), היפו-אלרגני, עשיר בוויטמין C, מסייע בהורדת רמת הכולסטרול ועשיר בסידן. מהם הערכים התזונתיים של קליפת התפוח? קליפת התפוח מכילה פיגמנטים פיטו כימיקלים, כדוגמת בטא...
ללמוד עוד על קינמון
סוכרת 2: רפואה משלימה וטיפול טבעי-תמונה

מתמודדים עם סוכרת? רוצים להיפרד מהתרופות או לשלב טיפולים...

מאת: נדב סגמן
26/06/2018
שום דבר-תמונה

סגולותיו הרפואיות של השום האנטיביוטיקה הטבעית, וכיצד נכין...

מאת: פאולו...
09/08/2005
תפוח עץ: לא רק בראש השנה-תמונה

ראש השנה בפתח ובקרוב כולנו נטבול תפוח בדבש. כדאי לדעת: תפוח...

מאת: טובה בר שאן
27/09/2016
השמנת יתר: הכל מתחיל בטחול-תמונה

לפי הרפואה הסינית, כדי לשמור על משקל תקין יש לחזק את הטחול....

מאת: משכית...
26/08/2012
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לקינמון?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

קינמון: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

היי טל, לאחר טיפול כושל באנטיביוטיקה בחיידק ההליקובקטר פלורי, אני חושב על לנסות משהו טבעי, קודם כל לבד בבית. כן כן, אני יודע שהרבה ימליצו ללכת למטפל אלטרנטיבי, ובכל זאת רציתי לנסות לבד קודם כל. החיידק גרם אצלי לבחילות וכאבי בטן. קראתי קצת באינטרנט, ויש לי כמה שאלות, אשמח מאוד לתשובות: 1. אני מאוד מבולבל, האם החיידק הזה שורד בגלל חוסר חומציות או בגלל עודף חומציות? האם מותר לי לאכול דברים חומציים כגון מיץ חמוציות, תפוזים, עגבניות, לימון וכו' (בעלי ויטמין C)? או שיותר להתמקד בדברים לא חומציים כגון מלפפונים ושאר ירקות ירוקים? 2. אורז\פסטה\כוסמת\קינואה\שיבולת שועל\תפוח אדמה - האם הם עוזרים להכחיד את החיידק? או לפחות לא תורמים לו? 3. אלת המסטיק\מסטיק תימני - הבנתי שזה נלחם טוב בחיידק הזה, היכן ניתן להשיג את זה ובאיזה צורות? עשב? תבלין? 4. זרעי אשכוליות - האם בתור תמצית ניתן לקנות את זה לבד או רק עם מרשם? אם כן היכן? חוץ מזה, האם אפשר להכין את זה לבד מאשכוליות? 5. האם זרעים טבעיים של פירות הדר זה משהו אכיל? והאם זה יכול לעזור? 6. האם כורכום עוזר? תבלינים אחרים? 7. איזה מיצי ירקות יעזרו להביס את החיידק הזה? (אין לי ספק שכל מיץ ירקות הוא בריא, אבל השאלה מה יעשה את האפקט המירבי מול החיידק הזה :) ) 8.האם מיצי ירקות ניתן לשתות עד אינסוף או רק לתקופות מוגבלות ואז להפסיק? 9. מסטיקים - מותר או אסור? 10. מיץ חמוציות - מותר? אם כן, האם כאלה שקונים בחנות הם בסדר או להכין בבית? 11. קינמון - ראיתי המלצה עליו בכמה מקומות - אשמח לדעה נוספת כאן. משנה האם צורכים אותו בתור תבלין או בתור מקל? 12. כרוב כבוש - עוזר או מזיק? שמתי לב שלאחר שהתחלתי לאכול אותו התגברו לי קצת הכאבי בטן, אבל אולי זה רק צירוף מקרים. 13. כל דבר נוסף שיעזור לי יתקבל בברכה :) מאוד מצטער על ריבוי השאלות, המון המון תודה!

שלום גיא חיידק ההליקובקטר כנראה אחראי בגרימת מחלות עיכול שונות ביניהן -אולקוס האיבחון חשוב מאוד ,אולם הטיפול האנטיביוטי שנוי במחלוקת מכיוון שהוא נמצא גם באנשים רבים שאינם סובלים מהמחלה,וכן משום שאילו שנפטרו ממנו עשויים להיחשף אליו שנית. מנקודת ראות של הרפואה הסינית מדובר במצבי "חום בקיבה".ברפואה הסינית מתיחסים לצרבת או כאב ברום הבטן כצ'י/אנרגיה מורדת של הקיבה. לכל איבר יש כיוון בו האנרגיה שלו זורמת. האנרגיה של הראות תזרום כלפי מטה והצידה-כאשר יש פתולוגיה והאנרגיה זורמת כלפי מעלה- האדם ישתעל. אותו הדבר עם הקיבה. פעולת הקיבה לתמצת את המזון הנכנס לגוף והאנרגיה שלה מופנית כלפי מטה .כאשר יש פתולוגיה והצ'י זורם כלפי מעלה נחוש צרבת,שיהוקים,בחילות, כיב קיבה. צריבה משמעותה אש בקיבה. האש ,לרוב תגיע לקיבה כתוצאה מתזונה עשירה בחריף ,מטוגן ומזון מהיר שנאכל מהר . מספר המלצות לתזונה: *חלק/י את כמות המזון היומית לשלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות קלות. *לאכול מכל קבוצות המזון ולגוון את המאכלים בכל קבוצה. *מומלץ להכין ארוחות ומוצרי מזון מראש כדי למנוע אכילה לא מבוקרת. *אל תחכה/י עד שתהיה רעב/ה מאוד. כשרעבים מאוד מאבדים שליטה על כמות המזון שאנו אוכלים. *לפנות זמן לארוחה. לאכול בישיבה בתנאים נוחים ורגועים. *להגיש את מנת המזון בצלחת אישית ולא בקערה מרכזית. *להשתמש תמיד בצלחות בינוניות או קטנות. *בזמן אכילה אל תעסוק/י בפעולה אחרת כמו צפייה בטלוויזיה או קריאה. *לאכול לאט, להניח את הסכום בין ביס לביס, ללעוס היטב את המזון. *התרכז/י בפעולת האכילה וההנאה מהאוכל. בנוסף ,לאחר אבחון -דיקור ,צמחי רפואה סינים,יעוץ תזונתי וצ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה יכולים להשלים את הטיפול. מאחל בריאות טל

שלום רב, אני סובלת מלחץ דם נמוך באופן קבוע. הלחץ הסיסטולי נע בין 85 ל 100 הדיאסטולי נע בין 55 ל 70. הדבר מתבטא בחולשה, סחרחורות, בחילות,בעיות ריכוז ונטייה לשינה מרובה. אני רק בת 30, אבל רמת התפקוד שלי נמוכה ביותר בשל כך. היו תקופות שהרגשתי טוב יותר, אבל ככלל, לאורך השנים האחרונות התופעה לצערי קיימת. מבדיקות כלליות שערכתי לא עלו ממצאים שיכולים להסביר זאת. האם קיימים מזונות או תוספים טבעיים להעלאת הלחץ? אשמח ואודה על כל מידע ועצה.

דנית שלום, באופן הגיוני היינו חושבים שמזונות הגורמים להחמרה בלחץ הדם אצל אנשים הסובלים מיתר לחץ דם יפעל באותה מידה גם על אלו הסובלים מתת לחץ דם, אך אין הדבר נכון תמיד. לחץ דם נמוך מושפע מממספר גורמים, ביניהם הורמונליים או פיסיולוגיים - אנטומיים. ציינת כי במקרה שלך לא נמצאה הסיבה לתת לחץ דם, לכן כל שאוכל להמליץ לך במסגרת זו אינו מוכח באופן רשמי, אך גם אינו יכול להזיק באופן משמעותי : 1. הקפדה על שתיה מרובה - 1.5-2 ל' ביום. 2. העשרת התפריט במלח ( נתרן ), ע"י המלחת האוכל או צריכה של מזונות עשירים במלח ( גבינות מלוחות, כבושים, אבקות מרק, בשר משומר, שימורים ועוד. 3. הוספת קפאין לתפריט - תכולת הקפאין הגבוהה ביותר נמצאת בקפה שחור, נס קפה, קולה או דיאט קולה, תה רגיל. 4. גם למשקאות אלכוהוליים יכולת להעלות לחץ דם , אך אינני ממליצה על העשרה באלכוהול. בברכה, דנה

דנית שלום, הפתרון ללחץ דם נמוך אינו להרבות בשתיית קפאין והוספת מזנות עתירי מלח. הקפאין הוא סם ממכר שמעלה את לחץ הדם באופן זמני בלבד ןגורם לנזקים רבים וביניהם הפרשת סידן בשתן. את אמנם צעירה אבל צריך כבר לחשוב על העתיד... גם הוספה מסיבית של מלח מסוכנת מאד! בספרו "הגוף ותפקודו" כתב פרופ' עזרא זוהר, כי אנו צריכים רק גרם אחד (1000 מ"ג) מלח כדי להתקיים ולא מומץ לצרוך יותר מ 5 גרם ביום (הכליות לא יכולות להפריש יותר מכך). גם עודף מלח גורם לבריחת סידן, חומציות יתר, אצירת נוזלים, לפגיעה בכליות ועוד. אני מציע לך להכניס תיקונים בתזונה ובאורח החיים כגון: להרבות בשתיה של מים, מיצי ירקות ופירות ומשקאות ספורט. הוספה מתונה של מלח לתפריט. שתיית תה רוזמרין (מעלה לחץ דם) במקום קפה שימוש בתבלינים "מחממים": קינמון, ג'ינג'ר, קארי, פפריקה חריפה. צריכה מאוזנת של כל אבות המזון פעילות גופנית: 30 – 60 דקות ביום : הליכה נמרצת, או אופנים, או שחיה, תנוחות הפוכות (ראש לברכים, עמידת כתפים) השלמות מזון: מולטיויטמין, גינסנג, שמן דגים (EPA/MAX), ויטמין – E עיסוי בשמן שומשום או שקדים שאליו מוסיפים: רוזמרין, פלפל שחור, טימיה, אורן, מנטה (כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בנושא הכנת השמן). לא לקום בפתאומיות משכיבה לישיבה או מישיבה לעמידה. יעוץ נטורופתי טיפול גוף מאזן (מסג', שיאצו, רפלקסולוגיה, דיקור וכד'). בהצלחה, צביקה

שלום, רציתי לדעת האם את האבקה חייבים למהול במים על מנת לשתות או האם אפשר לערבב את האבקה ביוגורט (רגיל או סויה) ובכלל האם אפשרי לשלב את לקיחת האבקה עם עוד מאכלים? אני אוכלת יוגורט סויה ללא סוכר מוסיפה חתיכות תפוח עץ, כפית קינמון וכפית פשתן טחון. יש אפשרות להוסיף כפית אבקת עשב חיטה? תודה מראש

דנה שלום, ניתן לצרוך ביוגורט אבל הסידן ימנע ספיגת חלק מהרכיבים ובטח שאת הברזל ולכן מומלץ למהול במים או מיץ תפוזים. בברכה אביטל

לום, עברנו לאנגליה לפני שלושה שבועות. חודשיים לפני המעבר בעלי טס ולכאן וסידר את הכל. אני הייתי עם הילדים בבית ועברנו תקופה לא פשוטה. גם כשהגענו לכאן המשיך להיות לא פשוט כי התברר שאין מסגרות כמו שיש בישראל לילדים. אנחנו מכניסים את הילדה החל ממחר לגן שלוש שעות , שלושה ימים בשבוע. הילדה שלי, ילדה נבונה, טובה וממושמעת בדכ, בת שנתיים ואחד עשר חודשים. ביומיים האחרונים החלה לפספס פיפי. בהתחלה זה היה בטעות כשנרדמה איתי בלילה במיטה (היא לא גמולה בלילה), אחר כך, ביום המחרת, היא הייתה צריכה פיפי, עלתה לשירותים ולפני שהתיישבה על האסלה עשתה על הרצפה. גם בצהרים (ישנה בלי חיתול) שוב פספסה (צלי במיטה). היום בבוקר , היינו במתנס, היא הייתה צריכה לשירותים, הלכנו מהר ובעודי שמה נייר על האסלה היא עשתה פיפי (הספקתי להרים אותה מהר). כשהגענו הביתה היא אכלה, ראתה טלוויזיה וישבה על ידי ואכלה בייגלה בזמן ששוחחתי בסקייפ עם חברה והיא אומרת לי :"אימא, עוד פעם בורח". ותוך כדי היא עשתה פיפי. שאלתי אותה אם זה היה בכוונה והיא אמרה כן. שאלתי אותה אם היא רוצה שאשים לה חיתול ואנהג בה כתינוקת היא אמרה שכן. עלינו למעלה, שמתי לה חיתול ופיג'מה ואמרתי לה שאני מאוד מאוכזבת וכועסת שהיא עושה בדווקא. יש לציין שבפעמים הקודמות אמרתי לה שלא נורא, וזה קורה, וזה קורה לכולם. עברה בראשי המחשבה שאולי היא לא שולטת בזה ואולי יש לה דלקת בדרכי השתן אבל לא כואב לה כשהיא עושה פיפי וזה לא תמיד ככה. מה עושים? איך להגיב? איך לעצור את זה? יש לציין בנוסף שהיא מחקה את אחיה התינוק. היא מקבלת המון תשומת לב ואהבה ממני. אני לא מבינה מה קורה. אני יודעת שעברנו מדינה ולא קל לה , אני יודעת שקשה לה להיות איתי בבית ושאני כועסת וצועקת עליה הרבה ואני משתדלת לעצור את זה אבל גם היום, כשהיה לנו יום טוב, היא עדיין עושה בכוונה. הצילו

שלום רום, גם הילדה שלך, כמוך, צועקת הצילו - והיא עושה זאת כדרכם של ילדים בני שנתיים-שלוש. למרות מה שהיא אומרת, היא *בוודאי* לא עושה פיפי בכוונה, ובטח לא כמזימת זדון נגדך. היא מאותתת על מצוקה, וזועקת אלייך כאומרת "אמא, תראי אותי! קשה לי! אני מבוהלת מכל השינויים הגדולים האלה שעברנו בבת אחת! אני צריכה אותך! ואני רוצה לחזור להיות תינוקת קטנה ששומרים עליה ומטפלים בה בחום, אהבה ומסירות!" אין לי ספק שאת אוהבת את בתך ומעניקה לה תשומת לב, אך בימים של תמורות כה משמעותיות בחיי המשפחה, הצרכים של הילדים מתגברים, ותובעים את שלהם. כאשר את מגלה קוצר רוח, ומפגינה (דווקא עכשיו) כעס ואכזבה כלפיה, המצוקה שלה רק מתגברת. אני מציעה לקבל בהבנה וסלחנות את הפספוסים שלה, ולהמתין כרגע עם הכניסה לגן. בעיני זה תזמון בעייתי. תני לה (ולעצמכם) עוד זמן הסתגלות, לטמפרטורות, לשפה החדשה, לבית החדש, ורק אח"כ אפשר יהיה לדרוש מילדה כה קטנה להתמודד גם עם הכניסה למסגרת חדשה. עוד קצת סבלנות וחמלה... ליאת