נפילת סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

13/02/2012 | 22:56 | מאת: משה

אני סוכרתי שמטופל במספר תרופות במשך היום כדי לאזן את הסוכר. אני מקבל גלוקורייט, פארנדאז, וגלוקומין. בדרך כלל רמת הסוכר שלי מאוזנת והיא עולה כשאני "חוטא" ואוכל מאכלים אסורים. הערב, לקחתי חצי שעה לפני האוכל כדור גלוקורייט. אכלתי ארוחה מלאה שכללה ירקות ופחמימה + כדור פאראנדאז. כעבור חצי שעה חשתי שחם לי, סוג של חום פנימי, וקצת חולשה. מדדתי את הסוכר והוא נפל ל- 58. (כמובן שהעלתי את רמת הסוכר ע"י אכילת פרי). שאלתי- איך זה קרה ? למרות שאכלתי פחמימה הייתה נפילה?! בדרך כלל אחרי האוכל אני לוקח גם כדור גלוקומין. האם הייתי צריך לקחת את הכדור בסיטואציה כזאת ? תודה מראש

20/02/2012 | 11:28 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום משה-הכדור גלוקוריט עלול לגרום לירידות סוכר כי הוא גורם להפרשת אינסולין מהלבלב. אם הירידות ימשיכו צריך להחליף אותו. במקה כזה תבקש הפניה למרפאת סוכרת. טוב שלא לקחת גלוקומין עם סוכר נמוך.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה