סכרת?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

18/04/2012 | 10:28 | מאת: רוני

שלום רב, הריון שלישי, שבוע 7+4 בבדיקת סוכר רגילה התקבלה תוצאה 100. בעברי לידה של תינוקות גדולים, 4150, 4945. בשני ההריונות בוצעו העמסות סוכר של 100 שיצאו תקינות. בלידה האחרונה ירד הסוכר לתינוק והוא קיבל עירוי של יום. טענו שאולי הייתה לי סכרת סמוייה... מאז הסוכר אצלי תקין. הרופאה אמרה שתוצאה של 100 נכון להיום היא גבוהה ושלחה אותי לבצע העמסה של 100. ושתינוקות לא נולדים סתם במשקלים כאלה. עליי לציין שכל התינוקות במשפחתי נולדו גדולים, וללא סכרת. האם זה לא מוקדם לביצוע בדיקה זו בשלב הזה? האם אצטרך לעבור אותה שוב בשלב מאוחר יותר? לא עדיף כרגע לחזור שוב על בדיקה רגילה? תודה רונית

18/04/2012 | 11:27 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום- רצוי לבצע העמסת סוכר של 50גר תחילה, שכוללת גם בדיקה בצום וגם אחרי העמסה.בנוסף רצוי לבצע בדיקת דם ל- HBAC - סוכר ממוצע של 3 חודשים. עדיף לבצע בדיקות מיותרות מאשר שהתינוק יפגע, אם הסוכר לא יטופל אצלך.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה