פורום סוכרת והשמנה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
סוכרת היא מחלה כרונית הנוגעת לתחומי חיים רבים ודורשת התייחסות כלל מערכתית. איזון הסוכרת הינו היבט חשוב ומשמעותי בטיפול בסוכרת, מאחר שעשוי למנוע התפתחות סיבוכים נוספים; ולכן מצריך שיתוף פעולה של הגורמים המטפלים השונים ושל המטופל עצמו. כ-60%-80% מחולי סוכרת מסוג 2 סובלים מהשמנת יתר, אשר במקרים רבים היא שהובילה להופעת הסוכרת. העלייה במשקל גורמת לעלייה בסיכון לפתח מחלות כרוניות נוספות (יתר לחץ דם, היפרכולסטרולמיה, מחלות לב), העלולות להוביל לתחלואה ותמותה כללית של סוכרתיים. ירידה במשקל קשורה בשיפור איזון הסוכר, ירידה בהופעת מחלות לב ושיפור איכות החיים בחולי סוכרת, ולכן מומלצת כטיפול ראשון בקרב סוכרתיים מסוג 2. בפורום זה תוכלו להתייעץ עם מומחי מרכז DMC לטיפול בסוכרת בנושאים שונים הקשורים לאבחון וטיפול בסוכרת, שינויים בתזונה ובאורח החיים, החיים לצד המחלה ועוד. .
950 הודעות
745 תשובות מומחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה

01/12/2011 | 09:11 | מאת: צביקה לייכנר

29/11/2011 | 22:17 | מאת: רמי

אני בן 49 חולה שנים רבות בסכרת מסוג 2.סובל מנוירופאתיה חזקה.היום בבוקר הרגשתי שרגליי שתיהן(מהברך ומטה-כמו כן גם צלקות השמנה-הרזיה שיש לי בבטן הפכו להיות אדומות במקצת) אדומות חמות ושורפות באופן מוזר וחריג מתמיד.אני מאוד מוטרד ולא יודע אם זה קשור לסכרת מה דעתך?

רצוי לבדוק בוכר ולחץ דם .זה חלק מהנאורופטיה

29/11/2011 | 17:02 | מאת: פולי

שלום שאלה לא רגילה אבא שלי חולה סוכרת ומזריק אינסולין ולפני כמה ימים ראיתי את אחותי מזריקה לעצמה אינסולין שאלתי אותה למה היא מזריקה והיא אמרה שהיא חושבת שיש לה סוכר והיא החליטה להזריק אני יודעת שזה מאוד מסוכן אז רציתי לדעת אם אחותי יכולה לעשות לעצמה נזק בגוף בגלל שהיא מזריקה לעצמה

כמובן שאם אחותך מזריקה על דעת עצמה ללא סוכרת, מבלי לבדוק סוכר ולקבל הוראת רופא לכך, הסוכר יכול לצנוח וזה מסוכן עד מוות

29/11/2011 | 11:55 | מאת: יהודה

ראוי לציין שאני לוקח בנסוף עוד כדורים נגד לחץ דם - לוטן 50 מ"ג דיזנואזיד חצי כדור להורדת מים קרדיולוג חצי כדור אספרין 100 פלאביקס 75 מ"ג האם אפשרי לקחת גלוקמין במקום ג'נוביה עם הכדורים הנ"ל? תודה!!

30/11/2011 | 16:06 | מאת: ד"ר לבין

אין בעיה לקחת גלוקומין עם אילה. השאלה האם יש לך בעיה רצינית עם כליות או כבד-אז לא רצוי לקחת גלוקומין.

29/11/2011 | 11:17 | מאת: יהודה

שלום אני בן 63 משקל 90 גובה 1.80 רמת הסוכר בצום הוא בין 100-120 ומשך היום זה בין 100-120 אני לוקח כדור בשם ג'נוביה 50 מ"ג האם אפשר במקום כדור זה לקח גלוקומין? פשוט כדור ג'נוביה יקר מאוד. בבדיקת תלת חודשית הרמה של הסוכר 5.8 תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- אין בעיה לקחת גלוקומין לאחר ארוחה. במקום גנוביה.

27/11/2011 | 20:26 | מאת: ליאת

אני חולת סוכרת כבר 20 שנה ויש לי משאבה , הבדיקה האחרונה הראתה שיש לי HC1 8.7 והתחלתי לשמור על איזון והפסקתי לאכול בכלל פחמימות וסוכרים ובבדיקה היום התברר לי שה HC1 שלי ירד ל6.1 אני יודעת שזה מעולה אבל יש לי הרבה נפילות ואני מגיעה לבדיקה במכשיר הידני בבית ל60 ו70 סוכר בדם, האם זה תקין לדעתך ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת- סוכר 60 איננו תקין זה נמוך מדי.תורידי קצת כמות האינוסלין בארוחות.אם זה לא יסתדר תגשי בבקשה לרופא המטפל שלך בסוכרת כדי לשנות את תפריט המשאבה לפני כן תעשי עקומת סוכר.

23/11/2011 | 17:23 | מאת: רננה

ערוץ הבריאות מפיק תוכנית בנושא סוכרת, ואנחנו מחפשים מרואיין/נת סוכרתי מסוג 2, שמשתמש באינסולין ונפגע בריאותית כתוצאה מהמחלה. חשוב לנו שיספר וישתף את הצופים מניסיונו על ההתמודדות עם המחלה וההשלכות שלה. לכל שאלה נוספת- Renana@ananey.com

14/11/2011 | 10:15 | מאת: דוד

אני חולה סוג 1 אני משתדל לרוץ 3 פעמים בשבוע לאחר ריצה רמות הסוכר שלי עולות!! האם פעילות גופנית לא אמורה לפעול להורדת סוכר?

השפעת הריצה על סוכר נמשכת 14 שעות והוא יורד. אולי מיד לאחר ריצה יש עליה זמנית עקב מאמץ עם עייפות.

07/11/2011 | 00:09 | מאת: רון

כתבתי את ההודעה הזאת http://www.doctors.co.il/forum-3580/message-430#message-430 ליפני כשנתיים בתחילת סכרת נעורים. הסוכרת אצלי כיום היא סמויה הa1c הוא 6.5!! לא ידעתי שאם אני יפרסם את השם שלי הוא יהיה מוצג בפורם בגוגל זה השתמשתי בשם בדוי גם אם כותבים את השם שלי בגוגל אנשים רואים שהגבתי בפורום הזה אני מאד אשמח אם תכבדו את הפרטיות שלי ותימחקו את ההודעה מהפורום במהרה תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

ההודעה הוסרה מהפורום. צוות האתר.

03/01/2012 | 00:28 | מאת: רון

תודה רבה על ההיתייחסות והאיכפתיות. משום מה השם שלי מופיע עדיין בתוצאות החיפוש בגוגל בתוך האתר שלכם אשמח אם תוכלו להסיר את השם לגמרי מתוך האתר תודה!

05/11/2011 | 19:00 | מאת: גלוקומינה

אני בת 50 מזה 6 שנים בסוכרת 2. A1C שלי 7.3 ובשל כך הוסיפה לי רופאת המשפחה 1 אמריל 1 מ"ג ליום בתוספת 2 גלוקומין 1 ערב 1 בוקר. אני שואלת אם האמריל הידוע כסוחט לבלב יגמור לי את הלבלב בסופו של דבר ואם כך האם אין כדור יותר טוב ממנו ולמה נותנים את האמריל ודומותיו ?? ועוד שאלה האם האמריל מעודד השמנה כי למרות שאני רזה הבטן שלי עדיין תפוחה כאילו אני בהריון !! מה עושים?

שלום-יש תרופות טובות יותר מאמריל אך הן לא בסל. הן בביטוחים המשלימים-גנוביה, גלבוס ואוגליזה אלה התרופות החדשות לסוכרת. בנוסף לגלוקומין כמובן,אך יש כדורים שהם צירוף של גלוקומין וגנוביה-גנואט

15/11/2011 | 00:27 | מאת: גלוקומינה

אבל האם האמריל ודומיו מאותה קבוצה באמת גורמים לאורך זמן לחיסולו של הלבלב בשל ההמרצה לייצור אינסולין ?? ובשל כך עדיף לא ליגוע בתרופות ממשפחת הסולפא ?

31/10/2011 | 21:09 | מאת: שמואל

אני מטופל באינסולין מסוג אפידרה שלוש פעמים ביום ובלילה בנוסף בלנטוס. רמת הסוכר בבוקר נעה בין 170 ל-200 בצום. אני מזריק 10-8 יחידות אפידרה . פתאום ללא הודעה מוקדמת אני מקבל היפו ומגיע לרמות של 60-70 (בד"כ בשעות הצהריים). בשעות הערב אני מגיע פתאום לרמות סוכר של - 260 לפני אוכל. בשבוע האחרון החלטתי לא להזריק בבוקר למרות שרמת הסוכר נעה בין-170-200. בצהרים רמת הסוכר ללא הזרקה מגיעה ל-110-120 .שעתיים לאחר ארוחה הסוכר עדיין יציב. בשעה שמונה בערב הסוכר מגיע לרמות של-190-250 לפני אוכל והזרקה.אנא עזרתך איך עלי לנהוג ע"מ לאזן את הסוכר. לתשובתך אודה.

שלום שמואל- לא כתבת כמה לנטוס אתה מזריק בלילה.צריך לעלות מינון לנטוס בהדרגה עד שסוכר בצום ירד ל 120 ואז להשאר קבוע במינון הזה. במקביל יש להוריד 2 יח מכמות האפידרה. אפידרה לא צריכים לעלשות תמיד אותה כמות אפשר לשנות לפי הסוכר.

01/11/2011 | 21:39 | מאת: שמואל

ד"ר לבין שלום בהמשך לתשובתיך ברצוני לציין שאני מזריק 32-34 יחידות לנטוס בלילה. לגבי האפידרה כפי שציינתי אני לא מזריק באופן קבוע הפסקתי להזריק בבוקר אפידרה למרות שרמת הסוכר גבוהה ובצהריים אני מגיע לרמה של -110-130 .בזמן ארוחת הצהרים למרות שרמת הסוכר נורמלית אני מזריק כ-4-5 יחידות אפידרה למרות זאת בערב לפני הארוחה הסוכר נע ברמה של 180-210 . לציין שאני אוכל לפי המלצת הדיטאנית וגם ללא מלח .

שלום שמואל-אני מציעה שתזריק 36-36יח לנטוס בלילה+ כדור גלוקומין=מטפורמין. גם בצהרים אפשר לקחת מטפורמין. מה המשקל והגובה שלך?

22/10/2011 | 19:57 | מאת: משה זיכמיר

מעונין לדעת ,האים יש מגבלה באכילת רימון למי שיש סכרת מסוג 2 ?אים בכלל

שלום- ברימון יש סוכר כמובן.מותר עד 2 רימונים ליום במקום פרות אחרים ולא ביחד אלא בארוחות ביניים.

17/10/2011 | 17:52 | מאת: שרי

שלום רב! בת 60 חולת סכרת מזה 10 שנים התחלתי טיפול באינסולין לבמיר 28 יחידות לפני חודשיים ולמרות הדיאטה עליתי ב-3 ק"ג ערכי הסוכר מאוזנים.לפני כן טופלתי במסגרת מחקר בבייתא הצלחתי לשמור על המשקל אבל לא על ערכי הסוכר. האם אפשר לשלב בין אנסולין לבייתא?

שלום שרי- אפשר לשלב ביןאינסולין לבמיר לביאטה לפי המחקרים אך זה עדיין לא בסל ביחד.תבדקי בקופה שלך.רצוי לפנות ליועץ תחום סוכרת. אפשר לקנות אינסולין פרטי -הוא יותר זול מביאטה-ולקבל אישור לביאטה.

10/10/2011 | 09:05 | מאת: איילה

שלום רב. אני מקבלת פרנדאז (אקארבוז) 50 מ"ג בכל ארוחה. ביקשתי להשתמש בקסניקל (אני מאוד שמנה והרזייה תעזור כמובן גם לעניין הסוכר), אבל בעלון כתוב שאסור לקחת עם אקארבוז. א. מה הסיבה לאזהרה זו? חשש מהיפו? ב. מהי בעצם האזהרה: לא לקחת את שתי התרפות בו-זמנית (בתחילת הארוחה) *או* לא לקחת את שתיהן באותה ארוחה (גם אם את הפרנדאז לוקחים בתחילת הארוחה ואת הקסניקל עד שעה אחריה) *או* אסור בכלל להשתמש השתיהן באותו יום או באותה תקופה? תודה רבה וחג שמח!

שלום איילה-ל2 התרופות יש תופעות לואי דומות-שלשלול כאבי בטן גזים. אם את לא במינון מירבי של פרנדז- 300 מג ליום ואם אין לך תופעות לואי את יכולה להוסיף קסניקל בארוחה העיקרית. במקביל תבררי על זריקות של וקיטוזה או ביאטה שמורידות משקל בדרך אחרת.

09/10/2011 | 12:37 | מאת: מירב

היי אני בת 22 שוקלת 45 אם לילדה לאחרונה יש לי כאבי ראש פתאומיים וכן בבוקר אם אני אוכלת משהו מתוק כמו שוקולד אחרי כחצי שעה אני מרגישה רעד בידים חולשה וסחרחורת ואז אני אוכלת לחם או משהו וזה עובר . כמו כן אחרי הצום אכלתי משהו מתוק עם הרבה סוכר ואחרי כחצי שעה הרגשתי שאני מתעלפת. בקיצור אני מרגישה שאחרי שהגוף שלי מקבל הרבה סוכר ההוא מגיב לא טוב מה זה יכול להיות ואיזה בדיקה צריך לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירב-נראה שיש לך ירידות סוכר לאחר מתוק. צריך לבצע העמסת סוכר ולבדוק רמות סוכר ואינסוליןו C PEPTIDE לפני שעה ושעתיים אחר שתית מי הסוכר. האם יש לך סוכרת במשפחה?

09/10/2011 | 14:33 | מאת: מירב

תודה על תגובתך במשפחה של אבא שלי היה סוכר (סבא ודודים) איזה בדיקה אני צריכה לעשות? האם זה קשור לתזונה שלי? אני אוכלת לא בריאים ומדלגת הרבה על ארוחות

07/10/2011 | 17:58 | מאת: אמיר

שלום רב, בן 45, 180 גובה, 65 ק"ג משקל (רזה מאוד). עושה פעילות גופנית - הליכה מאומצת של שעה 3 פעמים בשבוע. מעשן שתי סיגריות לשבוע. לחץ דם מאוזן ע"י כדור אחד ביום של טריטייס 2.5 מ"ג. היסטוריה משפחתית של סכרת - אבא וסבתא. בדיקת גלוקוז בצום שנערכה השבוע - 110. נשלחתי לבדיקה חוזרת ולבדיקת העמסת סוכר. שאלותיי: 1. האם יתכן כי תוצאת הבדיקה שעשיתי היו חד פעמיות? (בשל לחץ בעבודה/תזונה יום קודם וכדו'?) 2. האם המצב הפיך? 3. האם לדעתכם מומלץ לי כבר בשלב זה לפנות לתזונאית ולשנות תזונה? 4. מה צריכים להיות הערכים הנורמלים בבדיקת העמסת סוכר? 5. האם הפעילות הגופנית שאני עושה מספיקה? בתודה מראש! אמיר

03/10/2011 | 11:55 | מאת: ענת

שלום רב. אני בת 40 בעלת משקל עודף משמעותי (95 ק"ג על 160 ס"מ). בעברי המיילדותי תינוק גדול בהריון השני (מעל 4 ק"ג) וסוכרת הריון באחרון (אוזנה יפה באמצעות דיאטה בלבד). רמת הסוכר שלי בצום עומדת על 105 וכמובן שכל הנתונים הללו מדברים בעד עצמם... הומלץ לי להשתמש בפרנדאז כדי למנוע התפתחות של סוכרת גלויה. אני חייבת לציין שאני מסתדרת היטב עם התרופה, ובשילוב עם דיאטה מאוזנת אני מצליחה לרדת יפה מאוד במשקל, ובקלות יחסית. עם אותו משטר תזונה וללא התרופה לא הצלחתי לעשות זאת... שאלותיי?: 1. מה דעתך על אסטרטגיה טיפולית/מניעתית זאת? האם מטפורמין עדיפה? 2. מה הסיכון לנזק כבדי ובאיזו תדירות יש לבצע בדיקת דם לתפקודי כבד בשנה (או רק בחצי שנה?) הראשונה לשימוש בתרופה? תודה מראש על תשובתך ושנה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-פרנדז זו תרופה שלא נספגת לדם ולא מגיעה לכבד.אין צורך לבדוק ת. כבד איתה. היא מונעת ספיגת סוכרים מורכבים במעיים .אם היא עוזרת לך לרדת במשקל תמשיכי אותה. יש לעקוב אחרי HBAC סוכר בצום וסוכר לאחר אוכל.

01/10/2011 | 12:38 | מאת: דפנה

שלום אני בת 38, עם עודף משקל. סובלת מעור יבש בכפות הרגלים, מזה כמספר ימים אני מורחת משחת דרמקול ואוטמת בגרב למספר שעות בלילה. הבוקר התעוררתי עם גבשושית אדומה וקצת כואבת בצד העקב (אין שם עור יבש). קצת קשה לדרוך על האזור. האם זה יכול להעיד על סכרת? אני משתדלת לשמור על תזונה יחסית סבירה, אוכלת כל צהרים כמעט סלט ירקות גדול עם טונה, ביצה קשה,לחם או לחמניה שמוגשת ,אוכלת גבינות רזות יחסית, לרוב חמישה אחוז שומן (לפעמים גבינה צהובה או שמנת 9 אחוז). אני משתדלת לצמצם אכילת מזונות לא בריאים, למשל מזה כמה חודשים טובים אני כבר לא מכניסה הביתה חטיפים, אוכלת בעיקר בסקויטים פתי בר ולא עוגיות אחרות, לא אופה בבית, לא קונה בורקסים ומאפים אחרים (אוכלת אחת לכמה זמן באירוע וכו' וגם אז מקפידה על אחד ולא יותר)מקפידה לא לאכול גאנק פוד כמו פיצות ומקדולנס בכלל, מבשלת בבית אוכל לרוב ללא הרבה שמן. מעבר לזה מאוד קשה לי להכנס למשטר של דיאטה. אני חוששת מאוד מסכרת, האם אכילה יחסית בריאה (לעומת אחרים שאני שומעת שאוכלים מגשי פיצה וגאנק פוד) תפחית סיכוי לסכרת? תודה

05/10/2011 | 11:04 | מאת: צוות מרפאת ד"ר נסטור

בהחלט כן. ידוע שתזונה מוגבלת בשומן מן החי, ירידה מתונה במשקל והגברת הפעילות הגופנית עשויות להפחית בצורה משמעותית את ההופעה של מחלת הסוכרת. בנוסף למה שכתבת תשתדלי לפזר את המזון המכיל פחמימות (לחם מלא, דגנים מלאים ופירות) לאורך כל ארוחות היום ולבצע פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע. בהצלחה!

27/09/2011 | 19:55 | מאת: יוסי

שלום אני בן 47 עשו לי בדיקה של סוכר יצא רמה של 7 אם זה סוכרת אני כול הזמן מרגיש רעב כול שעתיים אני אוכל אם זה סוכרת אני גם מתר שמונים ושוקל 82 קילו ארופה אומר לי יש לך סוכר ואבל אין לך סוכרת לא מבין אותו תודה ושנה טוב וחג שמח

שלום רב-כמה סוכר יש לך בצום ואחרי האוכל? אתה צריך לקבל יעוץ לדיאטה -ללא סוכרים פשוטים- ובנוסף לבצע פעילות גופנית. ישלך נטיה לסוכרת

שלום רב-כמה סוכר יש לך בצום ואחרי האוכל? אתה צריך לקבל יעוץ לדיאטה -ללא סוכרים פשוטים- ובנוסף לבצע פעילות גופנית. ישלך נטיה לסוכרת.

09/10/2011 | 15:38 | מאת: יוסי בוקובזה

אני עושה בדיקה ויוצה לי 6<4 זה מה שאמרו לי אצלי זה מאוזן ככה אמרו לי אבל אני שואל אם יש לי סוכרת כי אני אוכל הרבה אני שוקל 85 וגובע מטר 85 בבוקר יוצא לי בדיקה 100 פעם 107 פעם 120 ככה כול הזמן תודה

26/09/2011 | 22:42 | מאת: אבי

המעי שלי קוצר (ב1.5 מ') בנו0סף עקב היפוקסיה, נגרמה חבלת ראש. בעקבות התאונה , רזיתי מאוד, ומראי כחוש (לא תת משקל) שאלותיי הן: 1 האם ישנה "דיטאת השמנה" בריאה כלשהיא מומלצת? 2 הרבה פעמים אני רעב אך אי0523

26/09/2011 | 22:48 | מאת: המשך אבי

המשך... ב. למרות שאני רעב אין לי תאבון! מה לעשות?

25/09/2011 | 13:33 | מאת: מרינה

אני חולת סכרת בת 32 טופלתי באינסולין והוא לא עשה לי טוב - השמנתי לא הצלחתי להוריד במשקל ולאזן סוכר , כמה פעמים הגעתי להיפו ... בקיצור לא טוב . לפני שנה הפסקתי להזריק ( על דעת עצמי ) ירדתי 12 ק"ג ושומרת על משקלי + עושה כושר 3 פעמים בשבוע ( הליכות ) . רופאי אומר שהסכרת שלי מטופלת רק באינסולין ( חליתי לאחר לידה + עליה במשקל) רציתי לדעת האם בייטה היא אלטרנטיבה טובה עבורי ואיך אני יכולה לדעת האם הסוכרת שלי היא סוג 2 או 1 . בתודה . מרינה

שלום -כדי לדעת האם את סובלת מסוכרת סוג 1 או 2 יש לבדוק אינסולין ו C PEPTIDE בדם. בנוסף נא לבדוק HBAC . ביאטה היא אפשרות אצלך צריך לבדוק האם את יכולה לקבל אותה דרך סל הבריאות

23/09/2011 | 19:56 | מאת: אוריה

אני לוקחת תרופות מרשם, ללחץ דם, אומפרדסק, לוריוון, קלונקס, קניתי חילבה עם כרום בגלולות, האם זה טוב? ואיך לקחת, אם לקחת את זה.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לקחת חילבה אך לא בו זמנית עם שאר התרופות- הפרש זמן של לפחות שעה. צריך לשתות הרבה מים לאחר נטילת חילבה כדי למנוע תופעות לואי ולגרום לשובע. במינון קטן אינו צריך לגרום בחילות.

23/09/2011 | 02:21 | מאת: שששש

מה ההבדל בין גנוביה לגנואט

שלום- גנוביה מכיל תרופה בשם סיטגליפטין 100 מג פעם ליום. גנואט מכילה 2 תרופות סיטגליפטיו 50 מג ומטפורמין- גלוקופג- ב מינונים משתנים. בדר"כ רצוי לקבל גנואט פעמים ליום כי ההשפעה שלו חזקה יותר מגנוביה לבד.

אני שוקל 190 ק"ג וסובל מסוכר משתמש בגלוקפז850 מ"ג 1 ביום הבנתי שיש אפשרות להשתמש בלייטה ו- ויקוטזה להורדת משקל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רון- אכן ביאטה או ויקטוזה אלה זריקות שמורידות סוכר ומשקל 2-3 קג. לפי סל הבריאות צריך HBAC מעל 8 וטיפול ב 2 תרופות כדי לקבל את הזריקות ב100 ש"ח לחודש. לפי המשקל שלך אתה בקריטריונים לניתוח באריטרי-למשל מעקף קיבה שיכול להוריד כ 40-50קג ממשקלך

20/09/2011 | 15:14 | מאת: דודו

שלום לפני חצי שנה הרגשתי תופעות לוואי מוזרות שהלכתי לבדיקות דם גילו לי רמת סוכר של 520 והלכתי לרופא בקופת חולים שישר רצה שאני ישתמש באינסולין וסירבתי אמרתי לו שאני רוצה קודם כל לנסות כדורים ובאמת כך היה ולאחר 4 חודשים ירדתי 40 קילו והרמות סוכר בגוף התייציבו והפסקתי את השימוש בכדורים לראות אולי אני לא צריך אותם בכלל ובאמת אני עושה בדיקות כל בוקר ואני עומד על 75 -80 רמת סוכר ושעתיים לאחר האוכל הערכים הם בערך 140-150 ויותר מזה אכלתי דברים מתוקים וגם אחרי זה עשיתי בדיקה רק לניסיון הערך של הסוכר היה בטווח ה140-150. השאלה שלי: האם יכול להיות שעברה שלי הסוכרת? ואם זו מחלה שיכולה לעבור? ואם הפסקת הכדורים זה בסדר? גם עשיתי בדיקות דם אחרי חודש שהפסקתי לקחת את הכדורים ובבדיקות דם היה הכל תקין חוץ מMPV שיצא 13.2 ואמרו לי שזה כדוריות הדם הלבנות וזה ערך טיפה גבוה ממה שצריך להיות אשמח לדעת מזה אומר הערך הזה של הMPV תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דודו-יש לך נטיה לסוכרת, היא יכולה להופע שוב אם תעלה במשקל או תאכל מתוק. כל הכבוד שהצלחת לרדת 40 קג!! תעשה הרבה ספורט תשמור על תזונה שמתאימה לסוכרת- ללא מתוק כי זה מחליש את הלבלב!!! רצוי לקחת בבוקר 1 גלוקומין [מטפורמין ]זה כדור מעולה ושומר שהסוכר לא יעלה. MVP קשור לגודל טסיות הדם.תחזור על הבדיקה בעתיד.

21/09/2011 | 15:17 | מאת: דודו

הפסקתי לקחת את הכדורים עקב סחרחורות שהם היו עושים לי השאלה אם זה יכול לפגוע ברגע שהתחלתי לקחת את הכדורים ומרגע שהסוכר התייצב בגוף הפסקתי לקחת כדורים על דעת עצמי והרמות סוכר בסדר ואני שומר בעקרון בקטע של אוכל.

שלום דוד- אם הכדורים עשו לך סחרחורות אל תקח אותם. רק אם הסוכר יעלה תחזור לקחת

האם מותר להפסיק לקחת כדורים של הסוכרת לאחר התייצבות הסוכר בדם עקב כאבי ראש וסחרחורות לאחר הנטילה של הכדור? וגם האם המחלה יכולה לעבור ? למשל אחרי אוכל אני עושה בדיקה לאחר שעתיים ולא יוצאת לי תוצאה מעל 120-130 ובבוקר אני גם עם ערכים של 65-75 שזה נראה לי נמוך מדי.. וזה לאחר חודש שהפסקתי לקחת כדורים.

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום-קודם כל עשית נכון שהפסקת כדורים כי הסוכר היה נמוך.יש לך נטיה לסוכרת. יכול להיות שבעתיד הסוכר יעלה לכן צריך מעקב.לגבי הסוכר בצום- תבדוק מהוריד אולי המכשיר הביתי לא מדייק. הפסקת כדורים אינה פוגעת בתפקוד הלבלב. חשוב להקפיד על פעילות גופנית ותזונה מתאימה.

20/09/2011 | 14:28 | מאת: אבי

!!!

מה השאלה?

18/09/2011 | 22:50 | מאת: רותם

שלום רציתי לדעת אני לאחר מעקף כיבה שנערך לפני שלוש שנים שנה לאחר שהגעתי למשקל יציב של 80 ק?ג החלו אצלי מדי פעם נפילות סוכר שהגיעו עד 56 במדידה בגלוקומטר השאלה האים הדבר הנ?ל נפוץ והאם לאחר קיצור קיבה יכולה להופיע היפו גליקמיה. דרה אגב שני ההורים שלי הם חולי סוכרת סוג 2. ואף פעם לא הופיע לי בבדיקות סוכר בקופה וגם בבדיקה ביתית עם גלוקומטר סוכר מעל הנורמה. אודה לכם על התשובה רותם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותם- סוכר נמוך לא אמור להופיע לאחר מעקף קיבה.האם את\ה מקבלת תרופות כלשהן? אני מציעה לגשת לרופא ולברר את הנושא-האם מדובר בצום או אחרי אוכל שעתיים? יש לערוך בדיקות של רמת אינסולין בדם וHBAC

18/09/2011 | 15:10 | מאת: ary

לאחר 30 שנה של סכרת אני מזריק 50 יחידות ביום נפגעתי בעיינים יש נלי נרפותיה עברתי ניתוח מעקפים יש לי תחושה של מר בפה יש לי גם הרבה היפויים מה אפשר לעשות שהחיים יהיו יותר קלים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ארי- לגבי הירידות סוכר צריך להוריד את מינון האינסוליןבהתיעצות עם הרופא שלך. טעם מר בפה רצוי להתיעץ עם רופא גסטרואנטרולוג. אפשר להשתמש בסוכריות מציצה ללא סוכר. אני מניחה שאתה במעקב רופא עיניים.

18/09/2011 | 09:29 | מאת: דוד

שלום במשך היום מתי יש לקחת את התרופה JANUVIA לאחר איזו תקופה ניתן לבדוק את השפעת התרופה תודה

שלום דוד-גנוביה לוקחים בבוקר לפני אוכל. לאחר 3 חודשים אפשר לראות ירידה בסוכר התלת חודשי_HBAC

13/09/2011 | 10:13 | מאת: אלעד

שלום, רציתי לדעת איך באייטה מסייעת בדיוק להורדה במשקל ? אני חולה סוכרת גובה 179 ס"מ עם משקל של 120 קילו. האם זה כרוך בשינויי תזונה קיצוניים ? אשמח לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

ביאטה וויקטוזה הן זריקות שעובדות כמו הורמון במערכת עיכול {GLP1 }שגורם להפרשת אינסולין ודיכוי גלוקגון וחוסר תאבון. בחילות בחודש ראשון. מספיקה הדיאטה הרגילה לסוכרת.

12/09/2011 | 15:11 | מאת: כנרת

שלום , רציתי לדעת מה ההבדל בין באייטה לבין ג'נוביה ? תודה כנרת

ביאטה ניתנת ב 2 זריקות ליום וגנוביה בכדור. ביאטה גורמת לירידה במשקל וגנוביה לא. לביאטה יש לעיתים בחילות בתחילת השימוש.

12/09/2011 | 12:24 | מאת: מאיה

שלום רב, עשיתי בדיקת העמסת סוכר 100 גר' לאחר שבבדיקת 50 גר' התוצאה הייתה 178 ואלו התוצאות : בצום : 81 לאחר שעה : 181 לאחר שעתיים : 148 לאחר שלוש שעות : 57 האם התוצאות הינם תקינות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיה- לפי התוצאות הסוכר קצת גבוה לאחר שעה ונמוך לאחר 3 שעות. את צריכה לשמור על דיאטה דלת סוכר

12/09/2011 | 09:55 | מאת: מחפשת פתרון

אני בת 29 מאובחנת בPCO ותנגודת לאינסולין אמא שלי סובלת מסוכרת מסוג 2 כמו מרבית משפחתה. רציתי לשאול האם ישנו טיפול כלשהו (אפילו נסיוני) שגורם לצמיחת או הגברת כמות הרצפטורים לאינסולין על התא? האם יש דרך להרפא מהתנגודת?

19/08/2011 | 14:59 | מאת: מוטי

אני בן 65 בחודשים האחרונית התחלתי לרדת במשקל ללא כל סיבה ברורה. ירדתי למעלה מ -14 ק"ג בדיקת סוכר רצופה של מספר ימים אינה מצביע על חריגה בממוצע כ 110. למרות שבשתי בדיקות התקבלו תוצאות של 130 ו 150. בבדיקת אולטרסאונד של חלל הבטן לא נמצאו ממצאים חריגים. האים יש כיוון בדיקה נוסף שמומלץ לחפש. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- הירידה שלך במשקל אינה קשורה לערכי סוכר עד 150. צריך לעבור בירור מלא שכולל את כל בדיקות הדם-בלוטת התריס ברזל שקיעת דם ספירת דם וצואה לדם סמוי-הכל דרך רופא משפחה תחילה

שלום רב, אני עברתי ניתוח שרוול קיבה לפני חצי שנה וירדתי במשקל 26 ק"ג. נשארו לי לרדת עוד 15 ק"ג למשקל תקין. לפני הניתוח טופלתי בשני כדורי גלוקופג' בשל ערכי סוכר גבוהים. הייתי יחסית מאוזנת. הסוכר בצום היה בסביבות 120-130 וההמוגלובין a1c היה 6.7. אחרי הניתוח הפסקתי עם הכדורים. בבדיקה לפני 3 חדשים: סוכר בצום 93 וההמוגלובין a1c 6.3. רופאת המשפחה המליצה לי לחזור לכדור פעם ביום, אבל אני החלטתי לא לקחת ולבדוק שוב אחרי 3 חדשים נוספים. נכון להיום התוצאות הן: סוכר בצום 95 והמוגלובין a1c ירד אבל רק ל 6.2. ממש לא בא לי לחזור לקחת כדורים. מהי המלצתך לאור התוצאות? האם מסוכן להשאר ללא טיפול בערכים שכאלה? כמו כן אני עדין בתהליך של ירידה במשקל. מהן התוצאות התקינות שימנעו ממני לחלוטין את הטיפול התרופתי, או שאין לי סכוי להפטר מהסכרת ? אודה על תשובתך ושבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוש-לדעתי כעת את יכולה לא ליטול גלוקופג לפי התוצאות שהצגת. אם תרדי עוד בשמקל ותעשי פעילות גופנית, את יכולה "להפטר מסוכרת" אך יש להמשיך לעקוב כי לעיתים לאחר כמה שנים הסוכר שוב עולה.

18/08/2011 | 23:33 | מאת: שוש

בבדיקות הדם שביצעתי היום גיליתי שיש לי סוכר 200 ,מהי המשמעות,האם זה הופך אותי לסוכרתית,אם כן איזה טיפול עליי לעבור ואצל מי? ברצוני לציין שיש לי רקע משפחתי בעניין ( אבא,אח,דודה)ובנוסף ה-bmi שלי בחריגה של כ-40 קילו.

שלום שוש-מעל 126 סוכר בצום זו סוכרת. עליך קודם כל להגיע לרופא משפחה להתחיל טיפול תרופתי ולדיאטנית ליעוץ ומעקב. ירידת משקל אצלך היא ענין בריאותי. הסוכר יכול להתאזן מירידת משקל. כמובן הליכה ברגל או שחיה חשובים לא פחות מכדורים.

17/08/2011 | 22:51 | מאת: עפר

התחלתי ליטול ג'נואט לפני כ 6 חודשים ובערך באותו הזמן הופיע לי גרד באזור השוק הרגל שהפך ממש לפריחה בשטח של כמה סנטימטרים רבועיםת טיפלתי במשחות שונות ולאט לאט זה עבר לאחר כחודשיים. לאחר מכן הופיע לי גרד דומה שהחל כיובש של העור ולאחר מכן עור מגורה ואדמומי וחשוף על איבר המין בקפלי העור סמוך לעטרה ,סבלתי כך כחודש ויותר עד שהעזתי לגשת לרופא עור ומין והוא נתן לי משחות לטיפול בתופעת פסוריאזיס שלפי דעתו זאת אבחנתו,לדעתו ייתכן קשר בין נטילת ג'נואט לפסוריאזיס, הייתכן ? אני מאוד מודאג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עופר- ראיתי צופעות עוריות מגנוביה שעברו לאחר הפסקתה. ממליצה להפסיק את הגנוביה.את הגלוקופג להמשיך. אם הסוכר לא מאוזן עדיף להוסיף אינסולין לנטוס בלילהאו אינסולין אחר.

17/08/2011 | 14:44 | מאת: מקס

אני בן 17,לאחר שאכלתי ושתיתי מיץ ענבים התבקשתי לעשות בדיקת שתן בלישכת הגיוס,תוצאוה-1000 מלג של גלוקוצוריה ולאחר בדיקת דם מיאצבע-סוכר בדם-144 ישר מלישכת גיוס שלחו אותי למיון של תל-השומר במיון עשו בדיקות שתן ודם (זה היה באותו יום,במרווח כמה שעות) בדיקת שתן היתה תקינה,בבדיקת דם-סוכר-107 למחרת בבוקר דרך ק"ח עשו לי שוב בדיקות שתן ודם לאחר צום-12 שעות התוצאות:בדיקת שתן-תקינה בדיקת דם: גלוקוזה-95 מ"ג HemoglobinA1c-5.7% האם אפשר לדעת-מה זה היה לי??? תודה מראש עבור תגובה מקס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-אין לך סוכרת אלא בריחת סוכר כליתית. סוכר 144 לאחר מיץ ענבים זה בסדר ושום מדדים לא מצביעים על סוכרת. אלא שיש לך סף כליתי נמוך יותר לבריחת סוכר בשתן. גש ליעוץ לנפרולוג-רופא כליות

09/08/2011 | 17:01 | מאת: ישראל

אני ואשתי מאובחנים בסוכרת, שנינו קיבלנו את הסוכרת בגיל מבוגר. כיום אני כבר 8 שנים מאובחן, אחרי דיאטה שהורדתי 15 ק"ג. אני שומר על תזונה נכונה עם דיאטנית פעם בחודשיים בערך. אני כבר שלושה חודשים בערך לוקח את התרופה יוקריאס ורציתי לדעת האם התרופה יכולה לשנות או להשפיע על המשקל שלי (הורדה או הפחתה לטוב או לרע)?

שלום ישראל-יוקראס היא תרופה שלא אמורה להשפיע על המשקל. לא מעלה ולא גורמת לרעב ,לעיתים גורמת לירידה של 1 קג. לוקחים אותה פעמיים ליום

09/08/2011 | 16:16 | מאת: פנינה

שלום רב., עד לחודש 05/11 ובמשך 12 שנים הייתי משתמשת באינסולין - נובורפיד 3 פעמים ביום כפול 40 יח' ולנטוס בלילה 20 יח', הA1C האחרון _05/11) היה 6.6 אבל... הגעתי לממדים של 110 ק"ג שלכל הדעות זה משהו בלתי נתפס. החלטתי בעצה אחת עם האינדרו' הפסיק את האינסולין לטובת הויקטוה מאחר ושמענו דברים טובים מאוד. התחלתי בהדרגה להוסיף גלוקופז לכל הזרקה , וכך במשך חודש בחודש לאחר מכן החליט הרופא להוסיף ויקטוזה במקום האינסולין אבל מה, בבוקר בצום הסוכר קצת גבוה (בין 150-135) ובמשך היום נהדר, 120 , 112 , 100, 140 . האם כדאי ורצוי שאבקש מהרופא תוספת של עוד כדור לאיזון . למותר לציין שעדיין לא עשיתי בדיקות עם ויקטוזה אבל ההרגשה שלי שאני לא מאוזנת , אשמח לעצה

שלום רב- אם הפסקת את האינסולין,בערב אפשר להוסיף גלוקוריט או נובנורם לפני האוכל בנוסף לויקטוזה ו3 גלוקומיןליום

אני בן 74 סכרתי מטופל ב 3 גלוקופז ליום. HbA1C 7.1. סובל מהשמנה. הוצע לי לקחת אונגליזה כדור ביום. בעברי הרחוק (לפני יותר מ- 20 שנה) שני התקפי לב וניתוח מעקפים. כיום סובל מאי ספיקת לב דרגה 2-3. בעלון לצרכן רשום בין היתר שאין להשתמש בתרופה זו באי ספיקת לב. בעבר הוצע לי לקחת ג'נוביה. שאלתי: האם אני יכול לקחת אונגליזה או ג'נוביה?

לקריאה נוספת והעמקה

התרופות הנ"ל מגינות על הלב.לכן דוקא מומלץ לקבל אחת מהן. היום קיים שילוב של גנוביה עם גלוקופג- אפשר לקבל גנואט 1000/50 פעמיים ביום במקום גלוקופג במקום וגנוביה גם יחד.

04/08/2011 | 15:05 | מאת: דוד

האם תרופת גנואט גורמת לעליה ברמות האשלגן ולירידה דרסטית במשקל?

גנואט אינה גורמת לירידת משקל, אולי 1 קג מקסימום. גם לא גורמת לעלית אשלגן בדם.

03/08/2011 | 14:21 | מאת: עדנה

אני חולת סכרת ומטופלת בוקטוזה . לפני כל הטיפולים הייתי מגיעה לרמה של 400 בצום אחר קיבלתי ג'נוביה לתקופת מה זה עזר ולאחר שנתיים שוב הסוכר השתולל. אז עברתי לויקטוזה + 6 אמריל כאשר אמרו לי שזה יוריד גם במשקל ( אני שוקלת 35 קילו מעל הרצוי) לצערי לא רק שהויקטוזה לא הורידה אני עוד עולה במשקל וגם הסוכר לא הכי מאוזן .הרופאה מציעה לי על ניתוח קיצור קיבה. לא רק הניתוח מפחיד אותי אלא כל העיניין שכלום בעצם לא עוזר הסוכר עולה ויורד אני מנסה כל מיני כדורים ובעצם הדברים לא משתנים אני היום פוחדת אבל ממש פוחדת אני יודעת שהסוכר הוא מוות ואני פוחדת למות . אני כבר לא מאמינה בשום טיפול שיעזור לי למה שניתוח קיבה יעזור אמרו לי שהויקטוזה תרופת פלא וזה לא עזר . אני מנסה להבין למה זה לא עוזר ואני חושבת שהכל תלוי בלחץ הנפשי אני מורה עסוקה מאוד . לומדת באונברסיטה . מדריכה ונמצאת בלחץ תמידי האם אלו הגורמים שלא מביאים אותי לאיזון ? אם כן אז אולי אני בעצם צריכה כדור הרגעה ! בקיצור אני מבולבלת אבל אני יודעת שאני צריכה שני דברים להיות רגועה ולרדת במשקל איך עושים את שניהם האם זה יעזור אם אני אקח כדורים להרגעה או /ו כדורים להרזיה אני מאוד פוחדת נהקיצור קיבה אני מרגישה שאני צריכה לעשות משהו אחר בבקשה תכוון אותי תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדנה-ויקטוזה לא עוזרת לכולם. ניתוח מעקף קיבה גורם לירידת משקל וזה גורם לירידת סוכר. אם את בלחץ תקחי כדורי ארגעה זמנית. תני זמן לדברים-השינויים הם איטיים. גשי לקבוצה לירידת משקל או תמיכה אינטרנטית. בינתיים אני מציעה לך לקחת אינסולין לבמיר בלילה -הוא לא משמין.במקום הויקטוזה אם זה לא עוזר. אחרי ירידת משקל תוכלי להפסיק אותו מדוע אינך מקבלת גלוקומין

02/08/2011 | 21:31 | מאת: ליאור

אני בת 38 עם עודף משקל אחרי שני הריונות תקינים ונכנסתי להריון בשניהם מהר, עכשיו מזה שנה וקצת מנסים ולא מצליחים וכל הבדיקות יצאו תקינות יש לי סוכרת סוג 2 שהתפתחה כתוצאה מעודף משקל והתחלתי לקחת כדור אחד של מטפורמין בחודשיים האחרונים פעם אחת ביום אחרי הארוחה הכי עיקרית האם יכול להיות שהסוכרת פוגעת בביציות או בזרימת הדם ולכן אני לא נכנסת להריון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הסוכרת שלך קלה וחדשה לכן אינה פוגעת בזרימת הדם. אך יש לך קושי בכניסה להריון עקב השמנה ותנגודת לאינסולין שמתלוה להשמנה. הגלוקופג מוריד תנגודת לאינסלין.רצוי לקחת קבוע בוקר וערב גלוקופג לפחות עד לכניסה להריון.

03/08/2011 | 18:25 | מאת: ליאור

ארוחת בוקר אם היא ארוחה גדולה או עדיף צהריים וערב כי ארוחות אלו יותר גדולות?

22/07/2011 | 14:39 | מאת: אור

שלום. אני מטופל בגלוקומין אחד ביום.סוכר בצום 106 HBA1 5.2 העמסת סוכר לאחר שעתיים 200 .עודף מישקל 7 קג האים כדאי להחליף את הגלוקומין לגנוביה? והאים הגנוביה בסל הבריאות.?.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-הגנוביה לא בסל.יש לעלות ל 2 - גלוקומיןליום וכמובן לא לאכול מתוק.נא לקבל יעוץ מתזונאית בקופת חולים. גלוקומין הוא טוב, אין צורך להחליף אותו. בעתיד אפשר להוסיף גנוביה אך גלוקומין אינו להחלפה הוא מצוין!!!

21/07/2011 | 12:10 | מאת: יצחק

אני סובל מתיסמונת מטבולית : סכרת סוג 2. נוירופתיה ברגליים.יתר לח"ד מאוזן תרופתית. מחלה איסכמית של הלב. מזל שהראש עוד עובד. טופלתי במטפורמין ה-HBA1C ירד ל-3.8 . הפסקתי למשך שנתיים. בגלל HBA1C 7.4, התחלתי שוב מטפורמין אבל הפעם בגלל תסמינים במע' העיכול הייתי חייב להפסיק את המטפורמין.התחלתי ג'נוביה 50 מ"ג .נטלתי במשך חודשיים ה-HBA1C ירד ל-5.8 . בגלל תסמינים במע' העכול הפסקתי גם את הג'נוביה והתחלתי בנווונורם 1 מ"ג 3 פעמים ביום. למשך כחודש. ה-HBA1C ירד ל-5.2 . שוב בגלל תסמינים במע' העיכול אני חייב להפסיק את ה-NOVONORM. איזו תרופה הייתם ממליצים לנסות במצב זה? בתודה מראש יצחק

לקריאה נוספת והעמקה

מציעה לנסות אמריל 1-2 מג פעם ביום. אפשר להוסיף גלבוס 50 מג ליום אם הסוכר לא ירד מספיק

19/07/2011 | 15:03 | מאת: יעקב

שלום מזה שנתיים אני סובל מאוסף של תופעות שונות כשעתיים שלוש לאחר ארוחות, עשיתי המון בדיקות בקופת החולים אבל כל התוצאות יצאו בגדר תקינות. לאחר קריאה באינטרנט הבנתי שישנה תופעה שנקראת היפוגליקמיה שמתארת את כל התופעות שאני חווה רציתי לדעת איזה בדיקה ניתן לעשות על מנת לאמת היפוגליקמיה ראקטיבית ואיזה רופא או מרפאה מטפל בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לבדוק סוכר ואינסולין שעה ושעתיים לאחר העמסת סוכר. גש למרפאת סוכרת או רופא משפחה תחילה

אשמח אם תוכל לשתף אותי איך המשכת לטפל בבעיה שלך שהיא כנראה גם שלי. המליצו לי לפנות דיאטנית אבל לא מצאתי אחת שעוסקת בבעיות של היפוגלוקמיה.

28/11/2011 | 20:18 | מאת: יעקב

עשיתי גם בדיקה להיפוגליקמיה אבל לא מצאו משהו חריג, כרגע אני מטופל ע"י תזונה של הרבה ארוחות קטנות לאורך כל היום... זה מייצב אותי פחות או יותר.

18/07/2011 | 18:44 | מאת: אביב

בבדיקה שנערכה סוכר בצום 84 ובדיקת A1C 5.4 שהערך התחתון 4 והערך האליון 5.8 האם זה תקין לאדם בריא? ובאילו ערכים A1C הוא טרום סכרת?

לקריאה נוספת והעמקה

הערך של סוכר בצום ו HBAC תקין אצלך. טרום סוכרתי מעל 6 HBAC וסוכר בצום 100-125 טרום סוכרתי. זה לא אומר שצריך להרבות במתוק!!!

18/07/2011 | 00:43 | מאת: NAZ

איך מורידים ת'סוכר

שאלתך כללית מדי-האם אתה סוכרתי, מה המשקל והגובה שלך?