זרעי צ'יה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

פיברומיאלגיה: אפשר גם טיפול טבעי

פיברומיאלגיה (FMS) היא תסמונת המאופיינת בכאבי שרירים ממושכים, עייפות ושינויים במצבי הרוח. לצד טיפול תרופתי, ניתן להיעזר גם בטיפול טבעי עד למחצית שנות ה-70 של המאה הקודמת, כשמטופל התלונן על כאבי שרירים ממושכים, מבלי שיימצא לכך הסבר קליני, הוא היה לרוב זוכה להתנערות מצד הרופא, אשר בדרך כלל היה גם מצייד אותו בהמלצה למנוחה. לאחר שבמשך שנים נאספו נתונים רבים מחולים שסבלו מתסמינים זהים, הוטבע המונח "פיברומיאלגיה" (FMS), ובעברית צחה: "דאבת", לתיאור כאבים ברקמת השריר. זוהי תסמונת המאופיינת באוסף בכאבי שרירים ממושכים, ללא הסבר פיזיולוגי ידוע. מהם התסמינים של פיברומיאלגיה? כאבי שרירים שנמשכים לפחות שלושה חודשים, ויכולים להופיע באזור החזה ומעליו, באזור השכמות, בגפיים העליונות והתחתונות ובאזור המותן. שינויים במצבי רוח (בין היתר בשל הכאבים) עד כדי דיכאון חריף. עייפות כרונית וחוסר ריכוז...
ללמוד עוד על זרעי צ'יה
תזונה: מה לאכול בתקופת הבחינות?-תמונה

בתקופת הבחינות חשוב במיוחד לשמור על ערנות, להפחית לחץ...

מאת: קרן...
03/07/2012
בחינות: לאכול, להתפלל, ללמוד-תמונה

הלחץ שלפני הבחינות משתק אתכם? יש מה לעשות: תזונה נכונה,...

מאת: קרן...
22/01/2014
אנדומטריוזיס בגישה טבעית-תמונה

אנדומטריוזיס היא מחלה גניקולוגית שעלולה לפגוע בפריון האישה....

מאת: ורד...
17/07/2014
פיברומיאלגיה: אפשר גם טיפול טבעי-תמונה

פיברומיאלגיה (FMS) היא תסמונת המאופיינת בכאבי שרירים...

מאת: שמוליק...
28/01/2014
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לזרעי צ'יה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

זרעי צ'יה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

הייתי בחנות טבע כי רציתילצרוך קצח. המוכרת אמרה לי שכדאי לי לקנות שמן קצח אם אני מעונינת להנות מיתרונותיו התזונתיים כי מקצח רגיל(זרעים) לא אקבל כלום כי כמו שזה נכנס ככה יוצא וזה יותר בשביל שיפור הטעם במאכלים מסוימים. האם זה נכון? אם למשל אשים כפית קצח ביוגורט ואוכל- הם אין בכך שום יתרון האם אקבל משהו מהקצח? ובכלל- האם כפית קצח ליום זה כמות מספיקה כדי להנות מיתרונותיו התזונתיים. תדוה

שלום דנה על זרעי קצח ערכים בריאותיים מופלגים של זרעי קצח ושמן קצח מתוך מאמר של דר מרדכי הוכברג: זרעיו של הצמח קצח תרבותי נמצאים בשימוש ברפואת הצמחים, גם כתבלין, כבר משחר ההיסטוריה, באזורנו ובארצות צפון אפריקה. לזרעי הצמח ולשמן המופק מהם יש איכויות מרפא מופלגות. הוא עוזר לריפוי סרטן, מחלות חיידקים, מחלות ויראליות, לריפוי כיבי קיבה ותריסריון, סוכרת, דלקות כרוניות ומצבי מחלה רבים נוספים. צמח זה הוא אחד מן הבודדים שבעזרתם חלק מחולי סרטן הלבלב הצליחו להבריא. צמחי מרפא נוספים שעזרו להבראת חלק מחולי סרטן הלבלב הם תה מעלי פפאיה ופירות הצמח גרביולה. לגרביולה ייתכנו תופעות לוואי. בניסויי מעבדה נמצא שבזרעי קצח יש חומר פעיל בשם תימוקווינון. חומר זה נמצא מפחית ואף בולם התחלקות של תאים סרטניים. מאז שנת 1964, פורסמו בספרות המקצועית 458 מחקרים מדרג ראשון (פיר רביו) שאישרו את יכולות הריפוי של צמח זה. יכולת זו הייתה ידועה כבר אלפי שנים בארצות מזרח אגן הים התיכון ובצפון אפריקה. זרעי קצח הוכחו במחקרים מדעיים כבעלי התכונות הבאות: מגנים מפני סרטן לבלב, כבד וקיבה, משככי כאבים, נוגדי בקטריות, נוגדי דלקות, לטיפול בכיבים, נוגדי פיטריות ובכללן קנדידה, נוגדי חמצון, מורידי יתר לחץ דם, נוגדי וירוסים, כעזר נגד התכווצויות, כמנקי סמפונות הריאה, נוגדי סוכרת, מנקי כבד, מורידי מתחים, מגבירי הפרשת אינסולין כאשר הגוף זקוק לכך, כמסדירי הפרשת אינטרפרון וכעוזרים לתפקוד הכליות. מתוך התנסות בארצות המזרח התיכון וצפון אפריקה נמצא שצריכת זרעי קצח או שמן קצח מהווה צעד משמעותי ביותר למניעת גדילה והתפשטות של סרטן המעי הגס, אך גם לטיפול בסוגי סרטן אחרים. חוקרים מהמעבדות למניעה וטיפול בסרטן בדרום קליפורניה מצאו שצריכת קצח מעלה את הספירה של גרנולוציטים נויטרופיליים, סוג כדוריות הדם הלבנות היותר מצוי בדם שאחראי לאיתור תאים סרטניים וחיסולם לפני שהם יוצרים רקמה סרטנית בגוף. שמן הקצח מגביר במוח העצמות ייצור של תאי מערכת חיסונית לסוגיהם. הוא מגביר את הייצור של אינטרפרון, מונע נזק ויראלי לתאים, מחסל תאים סרטניים ומעלה את קצב הייצור של תאי B בגוף. לזרעי הקצח יש טעם חריף במידת מה וניתן לפזר אותם טחונים, כתבלין על האוכל. אפשר גם להכין מהם תה, להשרות אותם במים כמו זרעי צ'יה ואז ייוצר ריר אכיל. בריאות טל

אשמח לדעת אם גוגי ברי וזרעי צ'יה בעיתיים באיזשהו שלב בהריון. מדובר בהריון בסיכון עקב אי ספיקת צוואר.

צריכת צמחי מרפא בעייתית בהריון ואינה מומלצת, בעיקר מהסיבה שהצמחים מכילים מרכיבים פעילים שלא תמיד כולם ידועים . עדיף להימנע.

היי אני בן 29 ובאופן כללי בריאותי תקינה. כחלק מאימוני הכושר שאני עושה שניתי מעט את התפריט שלי ליותר בריא. בשבועות האחרונות במהלך 4 ימים בשבוע הוספתי 3 מרכיבים לא.בוקר שלי: אני אוכל יוגורט עם 20 ג זרעי צ'יה טחונים ו20 ג זרעי פשתן טחונים ומעט קוואקר. לפעמים בצהריים אוכל סויה כתוספת בסלט. משהוספתי את הפשתן צ'יה וסויה, נהיו לי כאבי בטן משתקים והתכווציות המלוות בגזים שמגיעים מיד אחרי, הכאבים מגיעים מאזור שמאחורי הפין.

לפי מה שאתה מספר, לא מחייב קשר ישיר לתזונה, יתכן ומדובר בדלקת בבלוטת הערמונית, כדאי לבדוק אצל אורולוג. התזונה שלך עם מוצרי חלב(שאותם הייתי מעיף מהתפריט...)שגורמים לעליה ברמת הדלקת. תבדוק ותעדכן ונמשיך לעזור

במחשבה נוספת, כדאי לבדוק גם רגישות ללקטוז, ולבצע אלמינציה- להוריד כל פעם מוצר אחד מהתפריט החדש ולראות אם הוא זה שמשפיע.

אכלתי היום: שתיתי בקבוק מיץ ירוק של פריניב, שתיתי כוס משקה שקדים אורז של אלפרו, אכלתי בוטנים גרוסים, קוקוס קלוי, 200 גרם חמאת בוטנים, 100 גרם טחינה גולמית, 10 יחידות אגוזי מלך, 10 יחידות קשיו, 10 יחידות פקאן, 10 יחידות שקדים, דייסת קוואקר שיבולת שועל עם צ'יה פשתן מלח וקינמון, מעדן שוקולד, חומוס עם חריף, סירפו מייפל, דבש, וצלחת אורז לבן. במה טעיתי? למה אני משמינה כל הזמן ולא יורדת במשקל? למה? למה?

דנה שלום, ראשית מדובר בפורום שנותן מענה תזונתי לבעיות גזים ונפיחויות ולא למטרות ירידה במשקל. יחד עם זאת ניכר כי החלק הארי של התפריט שלך מורכב מכמות גדולה של שומנים שהנם כמובן עתירי קלוריות. אני לא יודעת את כמויות יתר המאכלים אך סה"כ לא מדובר בתפריט דל קלוריות. יש לציין שמדובר בתפריט מאוד לא ממאוזן ואני ממליצה לך לפנות לדיאטנית על מנת לקבל הכוונה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית www.orlydiet.co.il