סכרת ומטפורמין

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

07/02/2012 | 23:46 | מאת: אנוכי

שלום, אני לוקח 2 כדורי מטפורמין ביום (אחד בבוקר עם הקימה ואחד בערב לאחר ארוחת ערב) ורציתי לדעת כמה דברים: לפני מספר חודשים, בתחילת נטילת התרופה, החלו יציאות מאוד רכות עד מימיות כמעט באופן קבוע עם ריח חריף שהבנתי שהמקור יכול להיות מהתרופה עצמה. לפני כחודש החלטתי לבצע ניסיון ולהפסיק את התרופה למשך כשבועיים לבדיקה, כאשר כבר למחרת היציאה היתה שונה, יותר מוצקה, דבר שנמשך מספר ימים ואח"כ מידי פעם היו גם יציאות רכות מאוד, כאשר התחלתי שוב ליטול את התרופה להפתעתי היציאות לא חזרו להיות מיד רכות ומימיות ורק לאחר מספר ימים (10 ימים +) חזרו מידי פעם היציאות הנ"ל. - האם יתכן כי בהתחלה היתה לי תופעת לוואי של יציאות רכות ומימיות בגלל הכדור ואח"כ לאחר ההפסקה וחידוש הנטילה התופעות פחתו לתקופה מסויימת ? - האם יתכן כי היתה תופעת לוואי בתקופה הראשונה שפחתה מאוד לאחר הפסקה יזומה ? - האם יתכן כי מקור היציאות הרכות/מימיות קשור לכך שאינני אוכל במשך היום בין נטילת שני הכדורים ? - מאחר ואני לוקח כדור בבוקר עם הקימה ולרוב לא אוכל ארוחת בוקר וצהריים מסודרים אם בכלל עד הערב יכול לגרום לתופעות כלשהן ? אילו תופעות השגרה הזו יכולה להביא ? מקווה שהייתי מספיק ברור - תודה

09/02/2012 | 14:25 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום-יציאות רכות זו תופעת לואי של מטפורמין. אם אתה לא אוכל במשך היום קח כודר לאחר א. ערב והכדור השני בלילה . אם יהיה לך עדיין שלשלול-רד ל כדור 1 ליום תבקש הפניה לדיאטנית דרך רופא המשפחה -תזונה זה חצי מהטיפול בסוכרת.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה