סכרת לאחר ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

09/05/2012 | 00:48 | מאת: יעל

שלום לד"ר, לפני שנה ו-3 חודשים עברתי ניתוח קיצור קיבה וירדתי 33 ק"ג. לפני הניתוח טופלתי בשני גלוקופג' ליום. ערכי הסוכר לפני הניתוח היו בצום 120 וההמוגלובין המסוכרר 6.5. לאחר הניתוח הפסקתי את הכדורים ואני במעקב של בדיקות דם כל 3 חודשים. הסוכר היה במגמת ירידה כל השנה. בבדיקה האחרונה הסוכר בצום היה 90 וההמוגלובין המסוכרר 5.8. בבדיקות ביתיות הסוכר בצום הוא סביב 75-90. האם אפשר לאמר שהסכרת נעלמה ולא תחזור? יש לציין שאני מדי פעם מרשה לעצמי קצת מתוק והערכים הם כפי שציינתי. תודה על תשובתך.

10/05/2012 | 09:12 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום יעל- אם את לא תעלי במשקל ולא תאכלי מתוק הסוכרת לא תחזור שנים רבות אולי 10-20 שנה או יותר. . זה תלוי כמה שנים היתה לך סוכרת לפני הניתוח ומה מצב הלבלב כשביצעת את הניתוח. זכרי שיש לך נטיה לסוכרת ואם תעלי במשקל היא תחזור.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה